Reggie Fils-Aimé niet verrast door grote succes Nintendo Switch Nieuws | 16 februari 2021 12:39 | Auteur: Erik | Bron: Gamertag Radio

Regie Fils-Aimé, voormalig president van Nintendo of America, laat weten dat hij wist dat de Nintendo Switch een magisch concept zou worden.

Hij benoemt dat het systeem hem net zo wist te verrassen als de Nintendo DS. "Nee, [het succes van de Nintendo Switch] was geen verrassing voor me. En ik zeg dat omdat mijn nekharen overeind gingen staan toen ik de Nintendo DS voor het eerst zag", legt Reggie uit aan Gamertag Radio.

Hij vervolgt: "Het team liet een demo zien van een vroeg, vroeg prototype van iets dat uiteindelijk Nintendogs zou worden. Ik zag meteen de potentie. [..] De dag dat ik met Mr. Iwata praatte over het concept en een prototype van de Nintendo Switch vasthield, wist ik dat het magisch zou worden."

Nooit meer stoppen met spelen
De reden dat de 'Regginator' wist dat het zo'n succes werd, was omdat het systeem een groot probleem oploste waar spelers mee kampten: moeten stoppen met spelen omdat ze naar de wc of op reist moesten. "De Nintendo Switch dus, met de mogelijkheid om het op die grote televisie te spelen, kun je vervolgens uit dat dock halen en in handheldstijl spelen - het bevredigde een belangrijk verlangen van de consument."

Het succes van de Nintendo Switch, zorgde er tot slot voor dat het gemakkelijker was voor Fils-Aimé om met pension te gaan. Hij wist dat Nintendo in ieder geval voor een paar jaar helemaal op rozen zat.Reggie Fils-Aimé
Op 15 april 2019 trad Reggie Fils-Aimé af als president van Nintendo of America om meer tijd met zijn familie en vrienden te kunnen spenderen.

Hij heeft door zijn bijzondere uitspraken (My body is ready) en gekke video's door de jaren heen veel fans verworven. Ook tijdens de beginperiode van de Nintendo Switch was hij nog actief betrokken bij het systeem.
Next articleFoto's van Nintendo Switch-systeem uit 2016 opgedoken Previous articleOvercooked!-compilatie Overcooked! All You Can Eat komt naar...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 16 februari 2021 14:55 | #293617
Mja, makkelijk scoren. Het was een make or break product zoals de Wii ook was.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.