Furukawa spreekt over aankoop Next Level Studios Nieuws | 21 februari 2021 10:46 | Auteur: Kitty | Bron: Nikkei (vertaling door Nintendo Everything)

In een interview met Nikkei heeft Nintendo President Shuntaro Furukawa gesproken over de aankoop van de studio Next Level Games.

Next Level Games maakte al sinds 2014 exclusief games voor Nintendo-platformen; sinds Luigi’s Mansion: Dark Moon. Daarvoor waren er ook al Nintendo Games van de studio, zoals Super Mario Strikers in 2005. Afgelopen maand kondigde Nintendo aan de studio in zijn geheel over te kopen. Furuwaka vertelde in een interview dat het gaat om het verbeteren van de kwaliteit en snelheid van ontwikkeling (vertaald):

Ze waren al lang een ontwikkelingspartner van ons, en om de algemene kwaliteit en snelheid van de ontwikkeling te verhogen, hebben we besloten dat het beter voor hen zou zijn om als een dochterstudio te opereren. Het gaat er niet om dat wij gewoon meer ontwikkelingsmiddelen willen - ik denk niet dat het op die manier opschalen van de productie werkelijk waarde toevoegt aan Nintendo-producten.


De aankoopdeal sluit op 1 maart.
Next articleLink's Awakening-ontwikkelaar Grezzo werkt aan Switch-versie... Previous articleTerug naar vroeger met de Blizzard Arcade Collection voor Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
Demin | 22 februari 2021 16:01 | #293812
Het was uiteindelijk gewoon zo dat de aandeelhouders van hun aandelen af wilden en Nintendo niet het risico wilde lopen ze kwijt te raken, maar het is top dat de studio under new management gelijk uit lijkt te breiden naar 2 teams ipv 1 team.

Het is op zich een verstandige strategie dat ze er niet voor kiezen om zomaar blind studios/mankracht in te kopen, want Nintendo moet het hebben van de 'Nintendo-magie' die je niet zomaar bij andere bedrijven vindt... Toch zijn er wat mij betreft best nog wel wat kandidaten die vergelijkbaar met NLG vrij makkelijk binnen de Nintendo-sphere zijn in te passen:

Denk hierbij aan
Grezzo, die al sinds hun port van Ocarina of Time 3D permanent (meerdere) Zelda game(s) in ontwikkeling heeft. Ik bedoel, als ze Zelda aan hen toevertrouwen zou de band en ontwikkelcultuur toch wel goed moeten zitten lijkt me?
Intelligent Systems, vooral bekend van Fire Emblem en in mindere mate Advance Wars of Codename STEAM (welke game imo echt een 2e kans op de sterkere hardware van de Switch verdient). Ik dacht altijd dat ze al bezit waren van Nintendo (Nederlandse wikipedia zegt dat ook) maar kennelijk zijn ze toch een gewoon aandelen-bedrijf (al weet ik niet hoeveel procent Nintendo eventueel heeft?)
Level-5 (dit is een beetje mijn stokpaardje en) dit zou de enige echt 'grote' aankoop van de lijst zijn al gingen er in de Wii/DS periode al geruchten dat Nintendo geïnteresseerd was om een "HAL-Iwata'tje" te doen, waarbij HAL werd opgekocht deels ook om Iwata als nieuwe Nintendo directeur te benoemen. Destijds leek Level-5 directeur Akihiro Hino op termijn een goede vervanger van Iwata. Yokai Watch, professor Layton & Inazuma Elven zijn eigenlijk al halve Nintendo-franchises maar nu Level-5 in iets zwaarder weer zit lijken hun games niet meer in het Westen te willen uitbrengen & lijken ze minder 'loyaal' te zijn naar Nintendo: Layton remakes worden nu op mobile devices uitgebracht & Yokai Watch 4 is de eerste game in de serie die niet exclusief op een Nintendo apparaat uit kwam maar ook naar de PS4 kwam. Qua cultuur & management kan Nintendo op termijn de verschillen best overbruggen, en de extra aangekochte IP's & studios zouden juist heel goed bij Nintendo passen omdat ze al jaren zo nauw samenwerken.
Avatar
koekiemonster | 22 februari 2021 23:02 | #293815
collapse
HAL is toch ook third-party?
Avatar
Martijn | 24 februari 2021 19:32 | #293837
Reactie op post #293815 van koekiemonster
collapse
Nee, HAL Laboratory is een Second Party van Nintendo. Technich gezien vallen zij dus niet onder Nintendo, maar aangezien Nintendo de meeste aandelen heeft, zijn ze er onderdeel van. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Rare in het verleden, die ook een Second Party waren.

Op zich is deze overgang logisch, aangezien Satoru Iwata voorheen de bestuursvoorzitter was bij HAL. Toen hij president bij Nintendo werd, is HAL min of meer toegevoegd aan Nintendo. De hechte samenwerkingen liepen echter al sinds de NES en de bedrijven hielpen elkaar regelmatig uit de brand. Intussen hoort HAL dus thuis bij Nintendo.
Avatar
koekiemonster | 24 februari 2021 19:43 | #293838
Reactie op post #293837 van Martijn
collapse
Maar HAL is wel speciaal. Ze hebben ook games uitgegeven op andere platforms. Zoals parttime Ufo in 2017 voor smartphones.
Volgens mij zijn ze volledig zelfstandig en heeft Nintendo vrijwel geen belang in Hal. Wel hebben ze samen met Nintendo afspraken over Kirby en dat is vastgelegd in een bedrijf; warpstar oid.
Avatar
Martijn | 25 februari 2021 11:22 | #293841
Reactie op post #293838 van koekiemonster
Misschien dat mobiele games buiten Nintendo staan, omdat het buiten Nintendo's consoles en handhelds valt. Nintendo maakt zelf ook mobiele games (al zijn ze daarmee gestopt, dacht ik). Misschien een uitzondering, maar HAL Laboratory is wel degelijk een Second Party van Nintendo.

Misschien zijn er dan inderdaad speciale afspraken bij dit soort uitstapjes, maar console en handheld games? Allemaal voor Nintendo's systemen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.