E3 live event van 2021 gecanceld vanwege coronapandemie Nieuws | 01 maart 2021 12:49 | Auteur: Kitty | Bron: VGC

Het lijkt erop dat een live event van de E3 in 2021 (ook) niet zal gaan plaatsvinden.

Weinig mensen zullen een E3-beurs hebben verwacht dit jaar, en het lijkt erop dat dit ook inderdaad niet gaat gebeuren. De Board of Los Angeles Convention and Tourism Development Commission gaf het volgende statement (vertaald):

E3 2021... Geannuleerd live evenement in 2021. Werken met productieteam aan uitzendmogelijkheden bij LA Live/LACC. Werken aan 2022 & 2023 licentie.


Hoewel de Entertainment Software Association nog geen officiële verklaring heeft afgegeven over het al dan niet laten plaatsvinden van een digitaal evenement dit jaar, werd eerder gemeld dat de ESA digitale opties voor de expo onderzocht. Volgens een interview met VGC verklaarde een woordvoerder van de ESA dat ze "geweldige gesprekken voerden met uitgevers, ontwikkelaars en bedrijven over de hele linie, en we kijken ernaar uit om binnenkort details te delen over hun betrokkenheid."
Next articleFamitsu deelt Japanse top 30 best verkopende 3DS-spellen aller... Previous articleBlue Fire - Vlammend debuut

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 01 maart 2021 13:43 | #293918
collapse
Hmm... Hopen dat Nintendo zich deze keer wel geroepen voelt om een E3-achtige presentatie te geven. Vorig jaar was er geen en dat voelde toch als een gemis. Alsof je uitkijkt naar Sinterklaas, maar pakjesavond is afgelast.

Fijn dat Nintendo Directs blijkbaar niet zijn uitgestorven (houden zo), maar juni is een mooi moment om meer te horen. Zo halverwege het jaar is ideaal voor de tweede helft van 2021. Mag hopen dat er in 2021 wél een sterker najaar is, want "Age of Calamity" was voor mij géén najaar-topper (zeker niet omdat het alwéér een Warriors-game was). Dan wacht ik liever op het échte vervolg op "Breath of the Wild". Tweede helft 2021 wat meer inhoud mag eigenlijk geen probleem zijn. Laat het zien, Nintendo!

Wie weet, wordt er toch nog iets georganiseerd, eventueel een digitale E3. Tja, dán kan Nintendo echt niet achterblijven, hoor. Doe maar! Niks is veel te weinig.
Avatar
FalconPawnch | 02 maart 2021 20:11 | #293953
Reactie op post #293918 van Martijn
Ja, ik hoop dat ook man! Afgelopen jaar was erg stil en frustrerend voor mensen die op nieuwtjes wachtten. Beter hebben ze geleerd van al dat gezeik en de kritiek. Nintendo kennende zullen ze zich daar echter helemaal niks van aantrekken en denken dat ze juist gehandeld hebben.

Een digitale presentatie zou toch gewoon haalbaar moeten zijn zou je denken. Gewoon zoals altijd, maar dan zonder publiek in een zaaltje. Maak gewoon een reeks vette trailers van een aantal dikke upcoming games en maak daar een mooi geheel van. Fans blij, Nintendo blij.
Avatar
ribbelchips | 01 maart 2021 14:26 | #293919
collapse
Ik denk dat bedrijven als Nintendo veel liever zelf de momenten kiezen waarop ze hun producten aan het publiek tonen dan dat ze verplicht zijn om dat op een door een derde partij bepaalde datum te doen.

En nu de noodzaak tot een fysieke aanwezigheid er ook niet is, denk ik helemaal dat ze verstek laten gaan in juni en een eigen moment kiezen...
Avatar
FalconPawnch | 02 maart 2021 20:13 | #293954
Reactie op post #293919 van ribbelchips
dit is ook een van de redenen dat de E3 voor de bedrijven steeds minder interessant werd. Het is natuurlijk in elkaars vaarwater gaan zitten wanneer je met alle grote namen tegelijk met nieuws komt en zo elkaars publiciteit afpakt. Natuurlijk zijn zelf gekozen momenten beter. Daar zijn de Directs ook voor in het leven geroepen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.