Shuntaro Furukawa reflecteert op eerdere Nintendo-presidenten als Iwata Nieuws | 02 maart 2021 12:34 | Auteur: Erik | Bron: Nikkei (vertaling door Nintendo Everything)

In een interview met Nikkei, praat Shuntaro Furukawa openhartig over zijn stijl van leidinggeven en hoe eerdere Nintendo-presidenten hem hierin beïnvloedt hebben.

"Op managementbriefings zeg ik nog altijd: 'Entertainment is waardevol omdat het heel anders is dan andere zaken die we doen in het leven'. Dit zijn echter de woorden van Hiroshi Yamauchi [Nintendo-president tot 2002]. Hij zorgde voor de algehele manier van denken voor ons uit, het fundament voor het huidige Nintendo", zegt Furukawa tegen Nikkei.

InterviewShuntaroFurukawa_NintendoSwitch_HelftLevenscyclus
Shuntaro Furukawa (49) is sinds juni 2018 president van Nintendo. Hij nam die rol destijds over van Tatsumi Kimishima.

Hoewel hij Yamauchi nooit ontmoet heeft, kent hij deze filosofie dankzij Satoru Iwata (Nintendo-president tot 2015). "Meneer Iwata nam deze filosofie over en zorgde ervoor dat er een hoop mensen initatief leerden nemen in het bedrijf, leerden om voor zichzelf te denken. Ik heb vaak met meneer Iwata samengewerkt toen ik in het westen was gepositioneerd, en heb veel van hem geleerd dankzij zijn advies en begeleiding vanuit Japan."

Uit respect voor de populaire Nintendo-president, wil Furukawa echter niet ingaan op de precieze zaken die hij geleerd heeft. "Hij hield er niet van dat er nog steeds mensen bij Nintendo waren die zeiden: 'Ik heb dit geleerd van meneer Iwata'. We zijn er zeker van dat hij hier geen toestemming voor zou geven, dus daarom houden we het [zijn adviezen] in ons hart."

Een andere stijl van leiding geven
Nikkei vroeg vervolgens of Furukawa een andere manier van leidinggeven nastreeft dan meneer Iwata. Hij beaamt dit: "De opvolger van Meneer Iwata, meneer Kimishima, nam het bedrijf over in een noodsituatie na de plotselinge dood van Iwata. Hij werkte hard aan manieren om het bedrijf te veranderen, zodat het ook kon opereren zonder het charisma van Iwata. Ik streef erna om dit pad te vervolgen.

SatoruIwata_banana_NintendoDirect
Een bekend fragment uit de pre-E3 Nintendo Direct in 2012, waarin Satoru Iwata naar een stel bananen staart.

Hij legt uit dat veel zaken in het management van Nintendo nog altijd hetzelfde zijn sinds het overlijden van meneer Iwata. Zo zitten er nog altijd hardware- en software-ontwikkelaars in het managementteam.

Hoewel hij geen ontwikkelaar is, zit Furukawa inmiddels al meer dan dertig jaar in de gamewereld. "Ik zit al meer dan dertig jaar in de gameconsolemarkt en met goede tijden, volgen ook slechte. Als de tijden veranderen, blijft ons management heldere beslissingen maken, en veranderen ze wat er veranderd dient te worden in Nintendo."

Het interview met Nikkei gaat verder in op de filosofie van Nintendo wat betreft hun personages en de invloed van smartphones in gaming. Eind februari sprak Furukawa ook over de aankoop van Next level Studios.
Next articleBeleef een alternatieve geschiedenis in RPG Black Legend Previous articleDedenne meest populaire Pokémon volgens Japanse Pokémon-fans

Reacties van gebruikers

Avatar
charlie1 | 02 maart 2021 14:02 | #293939
Het moet niet makkelijk zijn om uit de schaduw van Iwata te geraken.

Wens de beste man het beste. Het doet me terugdenken toen Yamauchi ineens iemand buiten zijn familie als voorzitter had aangeduid.

Iedereen ging ervan uit dat zijn schoonzoon hem zou opvolgen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.