Nieuwe gamereleases maart 2021: battle royales, boeren en op monsters jagen Special | 03 maart 2021 12:30 | Auteur: Erik

Hoe bevallen Super Mario 3D World en Bravely Default II? Hopelijk zijn jullie alweer toe aan wat nieuws, want ook maart is volgestopt met toffe games. Zo komt PlayStation 4-topper Crash Bandicoot 4: It’s About Time deze maand naar de Nintendo Switch en... is er ook iets met op monsters jagen? Ik neem je mee door de meest opvallende nieuwe gamereleases van maart 2021 voor de Nintendo Switch!

Apex Legends
9 maart 2021 – Nintendo Switch eShop (free-to-start)

Met meer dan 50 miljoen spelers in zijn eerste maand, was Apex Legends direct een gigantisch succes toen het uitkwam in februari 2019. Geen wonder: de game speelt in op het nog altijd populaire battle royale-genre. Het pit jou en twee andere kameraden tegen twintig andere teams van drie. Met je eigen Legend (je kunt uit zestien kiezen) en goed samenspel met je teamgenoten, proberen jullie als laatste over te blijven in grootse vuurgevechten. De Nintendo Switch-versie is een overzetting van de volledige game én ondersteunt crossplay met concurrerende consoles. Verwacht een hoop knalplezier!

NieuweGameReleasesMaart2021_NintendoSwitch_ApexLegends

Crash Bandicoot 4: It’s About Time
12 maart 2021 – Nintendo Switch (€49,99)

Wie had dat gedacht? Hoewel Crash Bandicoot al in een hoop spellen schitterde, krijgen we straks ook op de Nintendo Switch het échte vervolg op de originele PlayStation-trilogie. De game begint dan ook direct waar deeltje drie eindigde: Dr. Neo Cortex en zijn kwaadaardige vrienden weten uit hun gevangenis te breken en zorgen ervoor dat niet alleen het universum, maar het hele multiversum in gevaar is. Aan Crash Bandicoot én jouw platformskills om de boel te redden. Hiervoor grijpt de game naar de lineaire gloriedagen uit het verleden, maar voegt daarnaast ook een hoop toe: zo kruip je in de huid van vrienden (en vijanden) van Crash én schudden allerhande kostuums de gameplay flink op. Het wordt tijd, Crash!

NieuweGameReleasesMaart2021_NintendoSwitch_CrashBandicoot4ItsAboutTime

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town
23 maart 2021 – Nintendo Switch (€49,99)

Stiekem was ik een beetje teleurgesteld in de remake van Friends of Mineral Town. Het spel voelde als best wel een stap terug sinds het briljante Stardew Valley. Het nieuwe Pioneers of Olive Town lijkt dit echter goed te maken. In plaats van een plek waar alles al voor je klaarstaat, bouw je je schattige boerderij nu helemaal vanaf het begin op. Daarnaast kun je (net als in Stardew Valley) nu ook bankjes, paden en andere leukigheden plaatsen om de boel op te fleuren. Ik snap niet waarom de game wederom zo’n saaie grafische stijl heeft, maar liefhebbers van farmsims moeten deze zeker in de gaten houden!


Balan Wonderworld
26 maart 2021 – Nintendo Switch (€59,99)

Balan Wonderworld is een bijzonder project. Deze game wordt gemaakt door Square Enix, in samenwerking met twee originele makers van Sonic. Het resultaat is een platformer die teruggrijpt naar de hoogtijdagen van de 3D-platformer in de jaren ’90. Een beetje zoals Yooka-Laylee en (het geweldige) Super Lucky’s Tale dat ook waren. De game volgt Leo en Emma, in hun queeste met de mysterieuze musicus Balan. Zij gaan door twaalf levels, elk met hun eigen thema, waar ze via alle doldwaze kostuums (er zijn meer dan tachtig) de obstakels aldaar kunnen oplossen. Hoewel de demo niet overweldigend was, geef ik de game voor nu nog het voordeel van de twijfel. Verras ons, Square Enix!


Monster Hunter Rise
26 maart 2021 – Nintendo Switch (€59,99)

Het moment is bijna daar: Monster Hunter keert terug op de Nintendo Switch! In deze game jaag je, zoals de titel al zo mooi suggereert, op groteske monsters. Dit betekent niet dat je ‘m twee klappen met je zwaard moet geven alvorens 'ie neervalt. Nee, zie elk monster als een soort eindbaas die je alleen door tactisch te spelen kunt ombrengen. Monster Hunter Rise voegt echter een hoop leukigheden om dit jagen wat sneller te laten verlopen: zo kun je met Wirebugs door het level vliegen én kun je een stoere wolf meenemen waarmee je door het level kunt snellen. Voeg hier uitgebreide multiplayeropties aan toe, en je hebt een van de meest geanticipeerde titels van 2021. Laat de jacht beginnen (en hype jezelf alvast met deze preview van Dreon)!

NieuweGameReleasesMaart2021_NintendoSwitch_MonsterHunterRise

En verder
Maart is druk, druk, druk jongens! Zo krijgen we op 2 maart bezoek van de handgetekende beat ‘em up Tunche, dat al eens in een Indie World-presentatie van Nintendo voorbij kwam. Of wat dacht je van het gruwelijke Gnosia? Jij zit in een bemanning op een ruimteschip, dat geconfronteerd wordt door de dodelijke dreiging Gnosia. Wie of wat dat is? Dat is aan jou om uit te vogelen op 4 maart. Al kun je diezelfde dag ook lekker op pad gaan in Quantic Dream’s Sea of Solitude: The Director’s Cut. Deze game neemt je mee in een persoonlijke reis over de eenzaamheid van een jonge vrouw in een mysterieuze wereld.

Wie trek heeft in murder mysteries, kan sowieso zijn hart ophalen deze maand. Want ook Root Film komt deze maand (19 maart) onze kant op. Drie teams brengen enthousiast nieuw leven in het Shimane Mystery Drama Project, maar nog voor ze goed en wel zijn begonnen, wordt er iemand op verschrikkelijke wijze vermoord... Tot slot: meer boerderijplezier met Harvest Moon: One World (5 maart)! Wat als je boerderij niet op één plek staat, maar als je ‘m kan verplaatsen over de hele wereld?

NieuweGameReleasesMaart2021_NintendoSwitch_RootFilm
Next articleBekijk de laatste drie trailers van Balan Wonderworld Previous articleVerse beelden van Apex Legends op Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
Zelda | 03 maart 2021 12:35 | #293966
collapse
Monster Hunter wordt dé game dit half jaar voor mij. Mooi overzicht, maar jullie vergeten nog 1 titel...Kingdoms of Amalure: Re-reckoning op 16 maart. Port van een Xbox 360 en PS3 game in 2012, maar dat mag de pret niet drukken want het is echt wel een toffe Action-RPG. Beetje alsof God of War en Elder Scrolls IV: Oblivion samen een leuke avond hebben beleeft.

Wordt een mooie maand!
Avatar
Erik | 03 maart 2021 12:43 | #293967
Reactie op post #293966 van Zelda
Dan moet iedereen Kingdoms of Amalure: Re-reckoning bij dezen ook in de gaten houden, Zelda! Smile
Avatar
reporterdavid | 03 maart 2021 13:04 | #293968
Monster Hunter en Crash 4 the win Smile
Avatar
Jeroen P. | 03 maart 2021 13:16 | #293969
Er zitten zeker interessante titels tussen deze maand! Ik moet Monster Hunter nog even pre-orderen, net als Hades Smile
Avatar
Jordy_Q_Dragon | 03 maart 2021 13:35 | #293970
Hades komt er bij mij zeker in deze maand. Wellicht ga ik ook nog de Ori collectie voor de Switch kopen. Ik moet toch iets te doen hebben in deze lockdown naast mijn studie en werk. Razz
Avatar
fantasyfreak | 03 maart 2021 16:03 | #293971
collapse
Geinig maandje. Apex veel op de PS4 gespeeld, maar denk dat als ik het weer op zou pakken ik daar ook verder ga. Nog niet echt behoefte aan trouwens.

Verder was ik erg benieuwd naar Story of Seasons: Pioneers of Olive Town. Heb zowel deze serie als Harvest Moon nog nooit gespeeld en de twijfel is altijd groot. De dieren enzo ogen best leuk, maar de wereld ziet er toch erg saai en leeg uit.

Monster Hunter pak ik misschien later nog op. Ben vergeten de demo nog te spelen Razz Maar die game is vaak leuker online en ben zelf iemand die liever alleen speelt. (lees: geen vrienden heeft :') )
Avatar
Jordy B. | 03 maart 2021 16:26 | #293972
Reactie op post #293971 van fantasyfreak
collapse
Kunnen altijd samen online jagen hoor!
Avatar
Dreon | 04 maart 2021 08:50 | #293974
Reactie op post #293972 van Jordy B.
Inderdaad! Ik stel voor dat we te zijner tijd eens wat jachten organiseren in onze Discord Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Apex Legends

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: Respawn Entertainment / Panic Button
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 60
Releasedatum: 09 maart 2021

Balan Wonderworld

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Adventure 3D-Platformer
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 26 maart 2021

Crash Bandicoot 4: It's About Time

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Toys For Bob
Uitgever: Activision
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 12 maart 2021

Gnosia

Platform: Nintendo Switch eShop
Uitgever: Playism
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2021

Harvest Moon: One World

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulatie
Ontwikkelaar: Natsume Inc.
Uitgever: Rising Star Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 05 maart 2021

Monster Hunter Rise

Platform: Nintendo Switch
Genre: Actie RPG
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 26 maart 2021

Root Film

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Kadokawa Games
Uitgever: PQube
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 19 maart 2021

Sea of Solitude: The Director’s Cut

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Jo-Mei Games
Uitgever: Quantic Dream
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 maart 2021

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulator
Ontwikkelaar: Marvelous
Uitgever: Marvelous
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 23 maart 2021