Hoe sterk zijn Pyra en Mythra in Smash Ultimate? Special | 15 maart 2021 11:30 | Auteur: Mitch

Pyra en Mythra joinden recent de cast van Smash Bros. Ultimate. Dat betekent een nieuwe stage, meer van die fijne Xenoblade-muziek en niet één, maar twee personages die mee komen knokken. Hoe houden de dames zich staande?

Pyra en Mythra hebben grotendeels dezelfde moveset én allebei een zwaard, maar daar houden de gelijkenissen op. Mythra is razendsnel en richt zich meer op het toebrengen van schade, terwijl Pyra tragere, maar moeilijk harde klappen uitdeelt. Je kunt op ieder moment tussen de twee dames wisselen, net zoals Sheik en Zelda in Super Smash Bros. Melee.

Meedoen met de top
Een standaard tactiek is om het gevecht te beginnen met Mythra en later te wisselen naar Pyra wanneer de tegenstander genoeg schade heeft. Wisselen is echter geen must, want Mythra zelf heeft ondanks haar gebrek aan killpower wel degelijk genoeg in huis om met de top van de cast mee te doen.

SuperSmashBrosUltimate_PyraMythra_11

Ze beweegt razendsnel, heeft snelle frame-data en de ervaren Smash-speler gooit er al snel 'op gevoel' combo's uit. Het voelt heel erg freestyle en alsof je zelf je eigen flow kunt bepalen, al zullen er de komende dagen en weken ongetwijfeld optimalisaties ontdekt worden. Als men Mythra kill-confirms ontdekt, berg je dan maar...

Lomp en hard
Neem je liever wat meer risico of is lomp en hard meer je stijl, dan zal Pyra je zeker bevallen. Ze is traag, maar niet zó traag als bijvoorbeeld een Byleth of King Dedede. Dat je direct kunt bewegen na het gooien van haar vlammende zwaard is een toffe nieuwe mechanic die dan weer geen enkele andere character heeft.

Persoonlijk vind ik Pyra ook gewoon dikke fun. Je moet heel zorgvuldig met haar navigeren en voorspellen waar je tegenstander gaat zijn, wil je met haar echt klappen raken. Daarnaast zijn haar neutral B en up-b absurd sterk en leuk om tegenstanders mee te verrassen. Ze is het beste te vergelijken met Ike on steroids en een tikkeltje gevarieerder qua moveset.

Duizelen de mogelijkheden van deze nieuwe personages je een beetje? Dan is de onderstaande video van pro-Smash YouTuber Izaw een goed startpunt:Conclusie:
Pyra en Mythra zijn op zichzelf al leuke personages, maar het feit dat je kunt switchen tijdens het gevecht geeft ze een extra strategische laag. Een onverwacht sterke en leuke toevoeging aan het roster en met name Mythra gaat het goed doen in de competitive scene, daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur van Pyra's vlammende zwaard te steken.
Next articleKrijg alvast een paasgevoel met Summoning Event Fire Emblem... Previous articleEverhood - Een Cult-Klassieker in Wording

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 15 maart 2021 11:56 | #294059
collapse
Ik vind ze wel tof spelen al heb ik niks met de personages zelf. Mythra is inderdaad best eng in de juiste handen.

....lees daar maar niet te veel in. Razz
Avatar
Paul | 15 maart 2021 12:10 | #294060
Reactie op post #294059 van Yosher
Clown
Avatar
Mitch | 15 maart 2021 14:40 | #294061
Reactie op post #294059 van Yosher
Ja same, ik heb niets met XBC2, maar de manier waarop de fighters spelen bevalt mij prima Smile
Avatar
FalconPawnch | 16 maart 2021 08:19 | #294063
collapse
het is in free for all een gevaarlijke. Mensen winnen er mee zonder ervaring te hebben met de character(s) want Pyra's Fsmash is echt brutal. Haar UpB ook. Ze heeft genoeg KO moves met behoorlijke reach. Haar traagheid is makkelijk om te zetten in je voordeel als je er op de juiste manier mee speelt. Er zijn tragere characters dan Pyra, zo zo slecht is het niet. Ik speel vooral het beste met King Dedede, en dat is een van de sloomste attackers in de game, zonder de optie om te schakelen naar een snellere variant. Pyra komt zeker weten ergens in de high tiers.
Avatar
Yosher | 16 maart 2021 13:38 | #294065
Reactie op post #294063 van FalconPawnch
DLC personages komen vaak in de high tier terecht volgens mij. Vaak omdat ze een mechanic me krijgen wat ze net een beetje voordeel geven over de rest. Denk aan Terry met z'n GO meter. Zonder dat is hij al sterk maar dan krijgt hij dat ook nog een dan is het nog extra oppassen tegen hem. Dat merk je toch wel.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots