Nintendo en Niantic werken aan nieuwe Pikmin applicatie Nieuws | 23 maart 2021 09:27 | Auteur: Willem | Bron: Nintendo

Pikmin GO?

In een officieel bericht lieten Nintendo en Niantic (de ontwikkelaars van Pokémon GO) weten dat beide bedrijven opnieuw de handen ineen slaan voor een mobiele applicatie. Deze ervaring zou gebruik maken van AR technologie met Nintendo's Pikmin serie voor een ervaring die gericht is om mensen aan te sporen om meer te bewegen. Bedenker van de Pikmin-serie Shigeru Miyamoto laat weten in een statement:

“Niantic’s AR technology has made it possible for us to experience the world as if Pikmin are secretly living all around us. Based on the theme of making walking fun, our mission is to provide people a new experience that’s different from traditional games. We hope that the Pikmin and this app will become a partner in your life.”


28

De app zou later dit jaar moeten lanceren en wordt ontwikkeld in Niantic's nieuwe Tokyo studio. Er is nu al de mogelijkheid om je te registeren voor de applicatie zodra er meer informatie beschikbaar is. Inschrijven voor deze app kan hier.

Japanse reporter Takashi Mochizuki, werkzaam voor Bloomberg, deelde gisteravond dat het Japanse nieuwsbericht vermeld dat het mogelijk niet gaat om een game maar om een ervaring. Vandaar dat we verwijzen naar deze app als een applicatie in plaats van een game. Als meer nieuws bekend wordt zullen we dit bericht updaten.Zou jij een AR applicatie spelen met Nintendo personages? En welke andere Nintendo franchise verdient een mobiele app? Laat het ons weten in de reacties!

Next articleOvercooked! All You Can Eat lanceert vandaag; met een nieuwe... Previous articleStory of Seasons: Pioneers of Olive Town - Nog veel te verbeteren

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 23 maart 2021 11:49 | #294130
collapse
Heuy nog meer mobiele troep. Kan niet wachten om microtransacties uit te voeren zodat ik de Super ultra zeldzame regenboog Pikmin kan vinden...

Als het de echte games nou ten goede kwam dan had ik er nog enigszins vrede mee maar Pokémon laat zien dat dat echt niet het geval is jammer genoeg.
Avatar
FalconPawnch | 23 maart 2021 12:39 | #294131
Reactie op post #294130 van Yosher
collapse
er zijn echt nog zoveel spelers die dat spelen, meer dan je denkt als ik het zo hoor. Veel meer! Het kan je game niet zijn maar mensen hebben er toch plezier in.
Avatar
Yosher | 23 maart 2021 14:04 | #294132
Reactie op post #294131 van FalconPawnch
Diezelfde mensen zouden ook plezier kunnen hebben aan een volwaardige game op de Switch. En als ze het alleen maar spelen omdat het gratis is dan missen ze ook niks als ze er geen geld voor over hebben.

Ik blijf erbij, microtransacties zijn een virus in de game industrie die vernietigd moet worden en het irriteert me dat Nintendo hier deel aan neemt. Super Mario Run had ik nog plezier aan omdat die gewoon een eenmalige betaling was maar de rest van hun mobiele troep hoef ik echt niet. Mario Kart Tour is al helemaal een klap in het gezicht van de fans als je het mij vraagt.

Ik snap heus wel waarom ze deze weg kiezen hoor. Het brengt ze enorm veel geld in het laatje. Maar al die gok praktijken horen gewoon niet in games naar mijn mening, en ik snap niet waarom mensen deze onzin verdedigen.

Natuurlijk weten we nog niet of deze Pikmin game ook zo zal worden maar kom op, de kans dat het dat wel wordt is vele malen groter dan niet. Maar als het toch niet het geval zal zijn dan neem ik mijn woorden graag terug.

En ja, ik snap dat gamen een luxe is. Maar als je die klote gok praktijken erbij krijgt waarbij je niet weet wat je krijgt op het moment van aanschaf is het ook de stap luxe voorbij en wordt het, als je het mij vraagt, echt een probleem. Daar is het mij om te doen.

Mocht het zo als Pokémon Go werken dan kan ik er nog enigszins me leven maar ook dat liever niet omdat ook die game enorm naar je beurs probeert te rijken... het is gewoon niet meer leuk zo.

Maar goed. Als mensen er alsnog plezier aan hebben, ze gaan vooral hun gang maar. Ik verspil er geen cent aan.
Avatar
Martijn | 23 maart 2021 14:06 | #294133
Reactie op post #294131 van FalconPawnch
Misschien eerder de matige invloed van "Pokémon Go" op games als "Pokémon: Let's Go Evee / Pikachu". Daarin werd het hele gevechtssysteem zwaar versimpeld, omdat het in "Pokémon Go" ook zo werkte. Losstaand van dat een mobiele game meestal lagere standaarden heeft dan een volwaardige console-game. Als je het zo bekijkt had ik persoonlijk liever gehad dat "Pokémon: Let's Go Evee / Pikachu" wat traditioneler was geweest, dan dat ze voor die aanpassing hadden gekozen. Heb die games nog steeds niet gekocht en vooralsnog gaat het ook niet gebeuren.

Dacht eigenlijk dat het min of meer wel klaar was, wat betreft de mobiele Nintendogames. Voor mij hoeven ze het sowieso niet te doen. Heb het nooit een goed idee gevonden, al geef ik toe dat "Pokémon Go" mij (voor een mobiele game) op zich goed bevalt. Speel die met vlagen nog en het zorgt er op zijn minst voor dat ik wat meer naar buiten ga. Alle andere mobiele Nintendogames konden mij echter niet zo boeien.

Heb liever dat Nintendo weer eens wat meer gaat inzetten op grootschalige Nintendo Switch-games. Iets nieuws graag. Het laat allemaal nogal lang op zich wachten. Snap dat er een wereldwijde pandemie heerst, maar iets meer dan ports en remasters moet op den duur toch wel mogelijk zijn, zou je denken...
Avatar
ribbelchips | 23 maart 2021 15:05 | #294136
Als ik het zo lees is het meer een soort stappenteller-app dan een game. Een beetje vergelijkbaar met zo'n Pokémon slaaptrainer dus.

Hoe meer bekendheid voor Pikmin, hoe groter de kans op een deel 4.

Bring it on.
Avatar
Mori | 23 maart 2021 21:33 | #294146
Niet de Pikmin waar men op had gehoopt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pikmin 3 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 30 oktober 2020

Pokémon GO

Platform: iOS
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016