Gerucht: Nieuw Switch-model met vernieuwde Nvidia-chip met verbeterde CPU en geheugen Nieuws | 23 maart 2021 14:35 | Auteur: Kitty | Bron: Bloomberg

Bloomberg heeft een vervolgstuk gepubliceerd over beweringen dat Nintendo een nieuw Switch-model aan het voorbereiden is.

Eerder deze maand meldde de outlet dat het bedrijf een apparaat plant dat is voorzien van een 7-inch Samsung OLED 720p-display, evenals ondersteuning voor 4K-resolutie wanneer het gedockt is. Bloomberg beweert het volgende (vertaald):

Nintendo Co. is van plan om een verbeterde Nvidia Corp. chip met betere graphics en verwerking te gebruiken voor een nieuw Switch-model dat gepland staat voor het einde van het winkelseizoen, volgens mensen die bekend zijn met de materie.

De nieuwe Switch-versie zal Nvidia's Deep Learning Super Sampling, of DLSS, ondersteunen, een nieuwe renderingtechnologie die kunstmatige intelligentie gebruikt om graphics met een hogere natuurgetrouwheid efficiënter te leveren. Dat zal de console, die ook op weg is naar een OLED-schermupgrade, in staat stellen om gamebeelden in 4K-kwaliteit te reproduceren wanneer deze op een tv worden aangesloten, zeiden de personen, die vroegen om niet te worden geïdentificeerd omdat het plan niet openbaar is.

De nieuwe chipset van het Amerikaanse bedrijf zal ook een betere CPU en meer geheugen brengen. DLSS-ondersteuning zal vereisen dat er nieuwe code wordt toegevoegd aan games, dus het zal voornamelijk worden gebruikt om de graphics van aankomende titels te verbeteren, aldus de personen, waaronder meerdere game-ontwikkelaars. Bloomberg News meldde eerder dat de nieuwe Switch waarschijnlijk een 7-inch OLED-scherm van Samsung Display Co. zal bevatten en de release van de console zal koppelen aan een overvloed aan nieuwe games.

Vertegenwoordigers van Nvidia en Nintendo weigerden commentaar te geven.


Daarnaast voorzien analisten bij Bloomberg een prijsstijging van zo'n honderd dollar voor een nieuw model. Eerdere geruchten over een nieuwe Nintendo Switch doken al op in onder andere augustus 2020 en in januari dit jaar. Zou het dan echt gaan gebeuren?
Next articleMonster Hunter Rise Previous articleOvercooked! All You Can Eat lanceert vandaag; met een nieuwe...

Reacties van gebruikers

Avatar
Paul | 23 maart 2021 15:01 | #294135
Kom maar op met 4K en DLSS! Zie het niet gebeuren, maar dromen mag Yummy
Avatar
hsBoy | 23 maart 2021 15:13 | #294138
Zou dit de reden zijn voor de ietwat schaarste in aankomende games? Dat Nintendo ze allemaal 4K ready wil hebben voor de nieuwe Switch? Gezien de hardnekkige en terugkomende geruchten geloof ik eigenlijk wel dat het meeste hiervan waar is. En dat hoop ik natuurlijk ook wel... Razz
Avatar
Monokuma | 23 maart 2021 15:29 | #294139
collapse
Ik begin moe te worden van deze geruchten.
Avatar
Demin | 24 maart 2021 00:21 | #294149
Reactie op post #294139 van Monokuma
Right? Dit duurt ondertussen letterlijk al jaren, en zo'n grote gok is het niet als je bedenkt dat zo'n beetje elke Nintendo-portable wel een vernieuwd model heeft gekregen... De online Nintendo-sphere lijkt het ook bijna nergens anders meer over te kunnen hebben... Deze keer lijkt er echter wel wat meer achter te zitten, gezien de track records van de personen die dit nu melden en hun vermeende bronnen.

Beter bevestigt Nintendo het in dat geval dan maar snel, en zijn we voorlopig van dat gezeik af... helaas zal Nintendo -als het waar is- zo lang mogelijk wachten met de aankondiging om de verkoop van OG-switches niet vroegtijdig in te doen storten.
Avatar
FalconPawnch | 23 maart 2021 18:06 | #294140
collapse
dit soort geruchten zijn nooit leuk als bezitter van een oudere versie.

Als er games worden ontwikkelt die enkel op de verbeterde hardware speelbaar zijn, dan is het wel een steek in de rug. Dan worden we indirect wel geforceerd om een nieuwe console te kopen. Ik weet echter wel zeker dan nintendo hier een oplossing voor zoekt.
Avatar
hsBoy | 23 maart 2021 21:24 | #294145
Reactie op post #294140 van FalconPawnch
Ik denk dat het vergelijkbaar wordt met de PS4/PS4 Pro. Alles blijft speelbaar op beide systemen, alleen op de Pro versie heb je de voordelen van bovengenoemd..
Avatar
Demin | 24 maart 2021 00:44 | #294150
Reactie op post #294140 van FalconPawnch
Mja, ergens weet je natuurlijk als early adopter dat je het risico loopt dat er een verbeterd model op de markt komt maar aan de andere kant verkoopt Nintendo je impliciet natuurlijk niet alleen een apparaat maar ook de garantie dat je X jaar Nintendo (Switch) games kunt blijven spelen.

Het hangt er m.i. echter vanaf hoe de exclusiviteit uit zou pakken:
Het DSi-model waarbij in principe alle games te spelen waren maar er soms extra functies (in het 'Switch Pro' geval: betere framerate & 4K output door die upscaling) enkel voor de latere modellen beschikbaar zijn vind ik acceptabel.

Het new 3DS model waarbij er enkele games gewoonweg niet speelbaar zijn op de originele modellen vind ik discutabeler, Xenoblade Chronicles 3D was een 1st party game die niet op alle modellen speelbaar was en dat kun je als consolemaker eigenlijk niet maken... Maar als het zou gaan om een handjevol 3rd party games die anders toch niet naar de Switch waren gekomen omdat het originele model het gewoon niet aan kan vind ik weer een ander verhaal.


Weer een derde optie waar al sinds Iwata de "NX" als 'family of systems' aankondigde over wordt gespeculeerd is dat Nintendo over zou stappen op het 'smartphone model', waarbij er elke 4/5 jaar zeg maar een nieuwe "Switch OS" wordt gelanceerd met een op dat moment moderne chipset. De klassieke console generaties zouden dan verwateren omdat de overgang van de ene naar de andere generatie juist geleidelijk gaat. En vanwege de meerjarendeal met chipmaker Nvidea blijft gehele softwarebibliotheek behouden ipv elke generatie weer vanaf nul beginnen.

Zolang Nintendo dit duidelijk communiceert en hun klanten de garantie geeft dat het oude model tot 2 jaar na de lancering van een nieuwe iteratie zal blijven worden ondersteund (dus BotW2, Metroid Prime 4, Bayonetta 3 & Splatoon 3 zijn gewoon allemaal nog speelbaar op de OG switch) heeft dit toch wel mijn voorkeur, het geeft de klant juist de vrijheid zelf te kiezen wanneer/of hij wil upgraden en de minder intensieve nieuwe games zoals indies of de Just Dances van deze wereld kunnen ook na de 'garantie-periode' nog speelbaar blijven op oudere modellen.
Avatar
Ressiv | 23 maart 2021 22:39 | #294148
Maar krijgt het ook bluetooth? Mijn koptelefoon wilt wat aandacht.
Avatar
deejaydadream | 24 maart 2021 08:52 | #294152
Zo lang aankomende games ook maar goed lopen op de huidige Switch dan vind ik alles prima. Maar ik verwacht door de huidige chip achterstand, niet dat dit model dit jaar nog te koop zal zijn, en als wel, verwacht ik een zeer beperkte voorraad.

We gaan zien of het waar is.
Avatar
waliwal | 24 maart 2021 10:14 | #294154
collapse
Leuk hoor dat 4K. Laat games eerst maar eens in 60FPS op 1080p runnen voor je aan 4K gaat denken...
Avatar
hsBoy | 24 maart 2021 10:53 | #294156
Reactie op post #294154 van waliwal
collapse
Dankzij de nieuwe chipset van Nvidia zouden performance en framerate in elk geval verbeterd moeten worden. Ik denk dat de Switch nooit een apparaat gaat worden wat 4K en native 60FPS kan draaien... Ik denk ook dat je daar de mooiste verbeteringen uit haalt, hoor. Maar dan zou je toch een PS5 of XSX moeten halen, helaas.
Avatar
waliwal | 24 maart 2021 12:26 | #294159
Reactie op post #294156 van hsBoy
collapse
Ik droom van een dag waarop Nintendo games op de PC speelbaar worden..
Avatar
hsBoy | 24 maart 2021 17:04 | #294167
Reactie op post #294159 van waliwal
Dan mag je nog lang dromen, of een emulator installeren Razz
Avatar
platoqp | 25 maart 2021 12:12 | #294171
Dit vind ik ondanks de langlopende geruchtentrein toch pittig hype Damn fine coffee

Een paar maten en ik hebben een tijdje terug gekeken naar de Nvidia Tegra chipsets en hoe goed DLSS is en daar ben ik zeer positief verrast over. Om naar HD op de schalen is maar een verrassend lage resolutie nodig (570p of zo?) en geeft toch bijna native beelden.

Het feit dat het zo lang duurt geeft me hoop dat ze een chip gaan pakken met de ampere architecture (van de nieuwe gtx 30 series) aangezien die dus enorm verbeterde DLSS vaardigheden heeft ten opzichte van vorige kaarten (of iig volta)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.