Ontwikkelaar legt uit waarom Project Triangle Strategy een tactische RPG is Nieuws | 29 maart 2021 12:47 | Auteur: Erik | Bron: Game Live Japan (vertaling via Nintendo Everything)

Producer Tomoya Asano sprak tijdens Game Live Japan over zijn aankomende game: Project Triangle Strategy. Zo benoemt dat een meer volwassen stijl de voornaamste reden is voor het veranderen van genre.

"Het ontwikkelen van Octopath Traveler en Bravely Default II zorgde ervoor dat ik meer in aanraking kwam met verhaallijnen die betrekking hadden op volwassenen en toen ging ik nadenken of er niet een geschikter spelgenre was voor dit soort verhalen dan een staandaard RPG. Dit is waarom we gekozen hebben om een Strategy RPG van dit project te maken" legt Asano uit.

ProjectTriangleStrategy_NintendoSwitch_02
In tegenstelling tot spiritueel voorloper Octopath Traveler, is Triangle Strategy een turn-based strategiespel á la Final Fantasy Tactics.


Voer voor verhaalliefhebbers
Sowieso kunnen verhaalliefhebbers hun borst nat maken. De demo liet al zien dat je bepaalde keuzes moest maken en Asano laat weten dat ze verschillende eindes plannen. "Er staan meerdere eindes op de planning. Hoe lang je met het spel bezig bent... dat is nog een beetje gissen op dit moment. We streven naar 50 uur, maar het lijkt toch altijd anders uit te pakken."

Over keuzes maken gesproken: er zat al een best belangrijke in de demo van Triangle Strategy.

Hier volgt een kleine spoiler: koos jij er tijdens de demo voor om Roland te beschermen? Hier is hoe de rest van de wereld dit aanpakte:

Gaf Roland op: 8%
Beschermde Roland: 58%
Speelde beide verhaallijnen: 29%


Wanneer we meer nieuws mogen verwachten over Project Triangle Strategy mogen verwachten? "Hopelijk voordat het koud wordt", aldus Asano. Dat kan dus nog wel even duren.

Project Triangle Strategy [voorlopige naam] staat op de planning voor een release in 2022. De game is aangekondigd tijdens de Nintendo Direct van 17 februari.
Next article7 Years from Now aangekondigd voor Nintendo Switch Previous articleGameplaybeelden van Nintendo Switch-versie Miitopia verschenen

Reacties van gebruikers

Avatar
Debinir | 30 maart 2021 12:42 | #294190
Deze gaat heel vet worden

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Project Triangle Strategy [voorlopige naam]

Platform: Nintendo Switch
Genre: Turn-based Strategy
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2022

Screenshots