Verkopen Super Mario 3D All-Stars met 276% gestegen in Verenigd Koninkrijk Nieuws | 30 maart 2021 12:09 | Auteur: Erik | Bron: GamesIndustry

Super Mario 3D All-Stars trekt nog een eindsprint. De verkopen van de game stegen met liefst 276% in het Verenigd Koninkrijk.

Dit zorgt ervoor dat het spel naar de tweede plek klimt in de spelverkopen. Enkel nieuwkomer Monster Hunter Rise was de game (niet geheel onverwacht) te sterk. '

De reden voor de stijging in verkopen is vrij duidelijk: Super Mario 3D All-Stars wordt na 31 maart (écht) niet meer geleverd aan winkels. Spelers halen het spel dus in huis nu het nog kan.

VerkopenStijgen276_SuperMario3DAllStars_NintendoSwitch
Super Mario 3D All-Stars is een bundel van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy.

Eén na beste start voor Monster Hunter Rise
Monster Hunter Rise kende de op één na beste start voor een Monster Hunter-game in het Verenigd Koninkrijk. Het moet enkel Monster Hunter World voor zich dulden, die 43% beter verkocht in haar eerste week. Digitale verkopen zijn hier overigens niet bij ingerekend.

Eerder werd al bekend dat het spel wereldwijd vier miljoen keer verscheept was in zijn openingsweekend.

Verdere cijfertjes:
• Verkopen Animal Crossing: New Horizons met 11% gestegen
• Story of Seasons: Pioneers of Olive Town debuteert niet in de top 10; de game komt binnen op #15
• Negen van de tien games in de top 10 zijn Nintendo Switch-spellen

Spelverkopen Verenigd Koninkrijk (21 t/m 27 maart 2021)
1 (-) Monster Hunter Rise
2 (9) Super Mario 3D All-Stars
3 (1) Animal Crossing: New Horizons
4 (2) Super Mario 3D World + Bowser's Fury
5 (10) Minecraft Dungeons
6 (8) Minecraft (Switch)
7 (4) Mario Kart 8: Deluxe
8 (13) FIFA 21
9 (16) Luigi's Mansion 3
10 (19) Super Mario Odyssey


Wil je Super Mario 3D World nog in huis halen? Dan moet je er snel bij zijn! De game verdwijnt na 31 maart uit de Nintendo eShop! Ook aan winkels wordt 'ie vanaf die datum niet meer geleverd. Dyon vertelt je alles over deze nostalgietrip in zijn review.
Next articleNintendo Switch Online app update NookLink voor nieuwe speciale... Previous articleDoom: The Classics Collection bundelt eerste drie Doom-delen...

Reacties van gebruikers

Avatar
Debinir | 30 maart 2021 12:40 | #294188
Melken en kunstmatige schaarste wordt beloond
Avatar
Martijn | 30 maart 2021 13:47 | #294191
Vast het beoogde effect, die winst, maar ik vind het eigenlijk geen fijne verkoopstrategie. Beetje opdringen dat je het maar snel moet kopen, omdat het anders niet meer gaat. Hoop dat ze dit soort dramtechnieken niet vaker gaan inzetten (bijvoorbeeld als ze nog iets gepland hebben voor Zelda's 35e verjaardag). Uiteraard heb ik deze zelf al, maar niet omdat Nintendo zegt dat het na 31 maart niet meer kan.

Op zich slaat het, vooral als eShop-titel, nergens op om te doen alsof dit zo'n schaars product zou moeten zijn. Omdat het jubileum gerelateerd is? Eigenlijk ook een slappe reden, mede omdat het games uit 1996, 2002 en 2007 zijn. Daarbij opgeteld dat er weinig is vernieuwd en deze games zichzelf al als populaire toptitels met hoge verkopen hebben bewezen. Komt nogal over als een inhalige verkooptruck.

Met andere woorden: goede klassieke games maar niet zo'n nette verkoopmethode op deze manier. Geldt ook voor "Super Mario 35". Alleen verwijderen uit de eShop en Nintendo Switch Online omdat het Mario-feest voorbij is? Je zou zeggen dat het tenminste nog mensen naar de Online-service trekt, dus waarom moet hij weg? Vond het een tof spel. Helaas, nóg een vreemde keuze.
Avatar
fantasyfreak | 30 maart 2021 15:58 | #294194
Ik steun dit soort onzin sowieso niet en laat die games lekker voor wat het is... Nintendo altijd met die domme ideeën uit 1790.

Met amiibo's is het al lastig en raar omdat je mensen uit sluit van content als het niet meer beschikbaar is. Kijk naar die Sanrio kaarten momenteel waar een run op is van scalpers die nu massaal 6 kaarten voor $70 aanbieden... Maak het gewoon betaalde DLC zodat iedereen het kan kopen. Verdienen ze zelf ook meer aan, maar nee lekker ouderwets blijven denken en vooral nog steeds niet luisteren naar je achterban.

Maar expres games zo kort beschikbaar maken is gewoon dikke onzin. Helemaal tijdens een periode van een pandemie waar niet iedereen het momenteel kan veroorloven om dit in huis te halen. Dat is gewoon je hersenen niet gebruiken en een middelvinger naar de gamers.
Avatar
koekiemonster | 30 maart 2021 16:38 | #294195
En zo zie je maar dat k#tacties beloond worden. Fomo is real.
Avatar
Yosher | 30 maart 2021 18:46 | #294196
Het is dat ik groot Mario fan ben, anders had ik deze misschien zelf ook niet gekocht alleen al omdat ik echt geen fan ben van dit soort praktijken. Je kan Nintendo af en toe wel schieten als ze dit soort praktijken uitvoeren. Maar goed....
Avatar
ribbelchips | 31 maart 2021 12:14 | #294197
collapse
Ik begrijp de ophef niet zo. Wat is hier nou zoveel anders dan een limited edition? Volgens mij heeft iedereen ruimschoots de kans gehad om een exemplaar van deze game in huis te halen. Ook fysiek was er uiteindelijk voorraad genoeg. Ik heb liever dat iets een half jaar onbeperkt te koop is en vervolgens verdwijnt dan dat ze maar een paar duizend exemplaren maken van een limited edition waar je naast grijpt omdat scalpers je voor zijn.

Ik heb meer problemen met de collectie zelf. Het zijn drie toffe games, maar door Galaxy 2 weg te laten voelt het incompleet. Bovendien had vooral Mario 64 gewoon een oppoetsbeurt moeten hebben.
Avatar
Yosher | 31 maart 2021 16:35 | #294198
Reactie op post #294197 van ribbelchips
collapse
Het probleem zit hem hier in het feit dat de game ook van de eShop verdwijnt. Als het alleen fysiek niet meer te koop geweest zou zijn zou het hooguit jammer geweest zijn maar nu halen ze de hele collectie gewoon offline. Hierdoor kun je deze drie games dus niet meer via officiële Nintendo kanalen kopen en ben je dus aangewezen op de oude games opsporen + consoles als je deze nog niet hebt, of de fysieke versie van 3D All-Stars via eBay sites opzoeken, wat wellicht een aardige duit kan gaan kosten, vooral omdat de game niet meer fysiek, én niet meer digitaal beschikbaar zal zijn.

Nu is de daadwerkelijke 2e hands prijs even afwachten gezien de game toch wel een redelijk aantal keer is verkocht. Maar ik kan me niet voorstellen dat het uiteindelijk niet duurder zal zijn dan de standaard 60 euro die het tot nu toe heeft gekost. Super Mario 64 kun je nog wel kopen, maar alleen op je Wii U, en we weten allemaal dat dit apparaat nu niet bepaald veel is verkocht.

Overigens, dat gezegd wordt 'volgens mij heeft iedereen wel de kans gehad om een exemplaar te halen', dat kan wat mij betreft gewoon niet, omdat je hier ervan uitgaat dat iedereen die deze game wilde halen in een financiële situatie zit waarbij dit kan. Iets dat, vooral in deze corona crisis, vast en zeker niet het geval zal zijn. Ja, veel mensen die de game wilde halen zullen hem vast al hebben, maar dat betreft dus zeker weten niet iedereen. En dan heb je nog de toekomstige Switch eigenaren.

Hoe dan ook, kortom, dat hij fysiek wegvalt, oké, maar dat hij ook digitaal wordt verwijderd slaat gewoon nergens op.
Avatar
ribbelchips | 03 april 2021 21:16 | #294224
Reactie op post #294198 van Yosher
collapse
Ja, als je er naast grijpt is het nooit leuk, maar voor mij is het niet anders dan die mooie limited edition bij launch die 99 euro kost wat je die maand nou even net niet over hebt. Issie op, dan heb je voor goed pech. Hier wist je van te voren dat ie een half jaar (oid) te koop zou zijn, fysiek en digitaal én onbeperkt. En hij is miljoenen keren over de toonbank gegaan dus heel erg duur gaat ie op korte termijn vast niet worden.
Avatar
Yosher | 04 april 2021 11:49 | #294226
Reactie op post #294224 van ribbelchips
Een limited edition is minder erg puur en alleen omdat de standaard game wel nog gewoon beschikbaar is in dat geval dus dat valt niet te vergelijken. Met het verwijderen van deze collectie is er gewoon geen officiële manier meer om deze games aan te schaffen (op Super Mario 64 op de Wii U na) tot Nintendo ooit eens besluit ze toch maar weer eens aan te bieden.

En hij gaat vast en zeker duurder worden dan de standaard game, 2e hands. Kijk maar eens op eBay momenteel, dat staan er al een paar voor een paar duizend euro. Niet dat ik verwacht dat ze voor deze prijs beschikbaar blijven of dat iemand ze ook maar voor deze prijs koopt maar ik verwacht wel dat het zeker de 100 euro aan gaat tikken. Dat valt nog enigszins te overzien maar het had gewoon niet gehoeven als Nintendo de game gewoon digitaal beschikbaar had gehouden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Mario 3D All-Stars

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 18 september 2020

Screenshots