Groei Pikmin door te wandelen: eerste details Pikmin App bloeien op Nieuws | 31 maart 2021 17:33 | Auteur: Erik | Bron: Video Game Chronicles

Er zijn nieuwe details opgedoken van de onlangs aangekondigde Pikmin App, tijdens een betatest in Singapore. Ik neem je er doorheen!

Zo werkt de Pikmin App:
In de Pikmin App (zoals de titel op dit moment door het leven gaat) is het de bedoeling om zogenaamde 'Pikmin Seedlings' te laten bloeien. Deze komen meer en meer uit met elke stap die je zet. Heb je genoeg stappen gezet? Dan kun je de Pikmin plukken!

Terwijl je lekker door de straten struint, ontdek je nieuwe Seedlings. Ook kunnen je Pikmin (de Pikmin Squad genaamd) voorwerpen oppikken, zoals een sappig stuk fruit. Gebruik deze om bloemen op je Pikmin uit te laten komen!

Welke Pikmin kan je verzamelen?
Tijdens de betatest waren er zeven Pikmin te verzamelen: Red, Blue, Yellow, Purple, White, Rock en Winged Pikmin.

Daarnaast zijn er speciale Decor Pikmin. Deze zijn extra bijzonder: hun uiterlijk wordt bepaald door de omgeving waar ze zijn uitgekomen. Je kunt ze laten bloeien van Big Seedling-voorwerpen, maar ook je 'gewone' Pikmin kunnen uiteindelijk een Decor Pikmin worden door aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

PikminApp_EersteDetails_NianticNintendo_2
De Pikmin uit Pikmin 3 Deluxe lijken gewoon terug te keren in de Pikmin App!

Spelmodi in Pikmin App: Expeditions en Flower Planting
Er zijn (tijdens de betafase althans) twee speciale modi in de Pikmin App: Expeditions en Flower Planting.

Expeditions is de hoofdmoot van de Pikmin App. Dit zijn speciale campagnes waarmee spelers hun Pikmin op pad kunnen sturen om Seedlings of andere voorwerpen te verzamelen op plekken waar je eerder bent geweest (waar je in 't écht bent heen gewandeld, dus!). Soms vinden je Pikmin ook Postcards (ansichtkaarten): deze digitale plaatjes tonen een snapshot van de locatie waar de Pikmin is geweest. Postcards zijn gebaseerd op foto's uit de bibliotheek van Ingress en Pokémon GO.

Flower Planting is een loopmodus waarbij je een spoor van bloemen achterlaat terwijl je wandelt. Seedlings zijn hier gemakkelijker te vinden én je Pikmin in spé groeien sneller. Je kunt deze modus niet altijd gebruiken: hiervoor moet je eerst bloemblaadjes van je Pikmin verzamelen.

PikminApp_EersteDetails_NianticNintendo

Verdere details Pikmin App
Er zijn daarnaast nog wat kleine stukjes info bekend gemaakt over de Pikmin App. Ik neem je in vogelvlucht mee door de rest van de details:

• In de beta waren geen microtransacties aanwezig. Dit kan veranderen in de uiteindelijke versie.
• De applicatie bevordert dagelijkse speelsessies
• The Lifelog is een dagboek waar alles staat wat je elke dag gedaan hebt. Je kunt 'm zelf met plaatjes en tekst bewerken!
• Elke dag is er een Daily Lookback: een geanimeerde samenvatting van je progressie in de Pikmin App. Je ziet bijvoorbeeld de plekken die je bezocht hebt en het aantal gezette stappen.

Tot slot een shout-out voor de mensen van Video Game Chronicles: zij mochten de game spelen en onthulden al deze sappige informatie. Lees hier hun artikel.

De Pikmin App verschijnt ergens in 2021. De applicatie is een samenwerking tussen Nintendo en Niantic, de makers van Pokémon GO. Tijdens de aankondiging van de Pikmin applicatie kwam al naar buiten dat er waarschijnlijk meer projecten van de twee verschijnen.
Next articleUitslag N1ntendo-poll maart: Pokémon Legends: Arceus. Welke... Previous articleCrash Bandicoot 4: It’s About Time – Eindelijk een écht...

Reacties van gebruikers

Avatar
hsBoy | 31 maart 2021 20:30 | #294199
Dit kan me echt niet minder boeien...
Avatar
koekiemonster | 01 april 2021 08:23 | #294201
Kijk, eindelijk is Pikmin 4 hier!
Dat heeft even geduurd.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pikmin App

Platform: iOS
Genre: Walking Simulator
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2021

Screenshots