Nieuwe gamereleases april 2021: Stilte na de storm Special | 02 april 2021 12:00 | Auteur: Erik

Wat een maand was maart niet? Terwijl jullie allemaal aan het genieten zijn van Monster Hunter Rise, ging ik alvast gaan kijken wat april voor ons in petto heeft. En… dat was nog best even zoeken. Toch heb ik een aantal leuke titels gevonden! Pokémon-fans kunnen in ieder geval alvast hun handjes dichtknijpen, want deze maand komt het langverwachte vervolg op Pokémon Snap uit!

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV
9 april – Nintendo Switch (€59,99)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een deel van The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel heb gespeeld (al vind ik dit muziekstukje uit deeltje één super awesome). Het is dan ook een best moeilijke serie om in te komen: elk spel borduurt voort op de vorige. Trails of Cold Steel IV vindt bijvoorbeeld slechts twee weken na het laatste gevecht uit de vorige game plaats! Over fanservice gesproken. Desalniettemin staat de serie bekend om zijn hoge kwaliteit; oud-redacteur Daan beoordeelde het derde deel zelfs met een 8,5. De game bevat naar verluidt meer dan honderd uur aan content, dus maak je op voor een hoop traditioneel JRPG-plezier!

NieuweGameReleasesApril2021_LegendofHeroesTrailsofColdSteelIV

Poison Control
16 april – Nintendo Switch (€39,99)

Trek in iets over-the-tops en super Japans? Dan moet je NIS America’s Poison Control zeker in de gaten houden. De game draait, houd je vast, om geesten die door een mysterieus fenomeen vastzitten in vergiftigde manifestaties van hun eigen tragedies. Aan jou (als hoofdpersoon zonder geheugen) en je sidekick Poisonette om hen uit deze vergiftigde manifestaties te halen. Dit mondt uit in een game die in de verste verte een beetje op Splatoon lijkt: een hele hoop vijanden wegknallen, terwijl je ondertussen je speelveld in een mooie tekening verandert. Ik zei het: super gek én Japans!


New Pokémon Snap
30 april – Nintendo Switch (€59,99)

Het originele Pokémon Snap kwam op 15 september 2000 uit in Europa. Dat is bijna 21 jaar geleden. 21 jaar! Velen koesteren dan ook warme, nostalgische herinneringen aan deze game. Het is aan New Pokémon Snap om eind deze maand deze gevoelens niet teleur te stellen. Hiervoor haalt dit vervolg een prachtige, levendige Pokémon-wereld uit de kast. Je doel? De mooiste kiekjes maken! Op sommige momenten wordt deze wereld nog sprankelender gemaakt, gezien je nu met een speciaal voorwerp Meganium en co kunt laten oplichten (check hier alle details). Het concept lijkt weinig af te wijken van het Nintendo 64-origineel, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit helemaal niet nodig is!

NieuweGameReleasesApril2021_NewPokemonSnap

En verder
Écht grote lanceringen blijven (op New Pokémon Snap na) uit in april. Gelukkig is er verder nog genoeg te beleven qua kleinere titels en indiespellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

What Comes After
1 april – Nintendo Switch eShop (€6,99)
Reis tussen leven en dood! In deze adventuregame zit je op de trein naar hiernamaals (en soms ook op diegene die weer teruggaat), waarin je achter het hartverwarmende verhaal van het meisje Vivi komt.

Star Wars: Republic Commando
6 april – Nintendo Switch eShop (€14,99)
May the Force be with you! In Republic Commando kun je lekker knallen op alienvoer. Dit spel verscheen oorspronkelijk in 2005 op de Xbox en PC.

Lost Words: Beyond the Page
6 april – Nintendo Switch eShop (€14,99)
Los jij de geheimen uit het dagboek van een jong meisje op? Lost Words: Beyond the Page lijkt een charmante puzzelplatformer te worden met een grote focus op het verhaal. Check hier beelden van de E3 van 2019.

< >


Cozy Grove
8 april – Nintendo Switch eShop (€13,99)
Klaar met Animal Crossing? Dan is Cozy Grove misschien wat voor jou! In dit spel kampeer je op een steeds veranderend eiland vol spoken. Aan jou om de spoken die daar dwalen, rust te laten vinden (en lekker je omgeving te versieren).

SaGa Frontier Remastered
15 april – Nintendo Switch eShop (€24,99)
SaGa Frontier verscheen origineel op de PlayStation in 1997. Jij speelt als één van de acht helden, elk met hun eigen verhaallijn. De Remastered-versie bevat verbeterde graphics, nieuwe cutscenes én een nieuw hoofdpersonage.

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack
22 april – Nintendo Switch (prijs nog niet bekend)
Atelier Mysterious Trilogy bundelt drie Atelier-games met super lange namen. Deze RPG’s verschenen tussen 2016 en 2018. De trilogie komt met een aantal extra’s, zoals extra queesten.

< >


Dat was 'm weer! Ik ben benieuwd naar welke game(s) jij uitkijkt deze maand. Laat het ons weten in de comments!
Next articleDe Grote Multiplayersale van Nintendo is begonnen in de Nintendo... Previous articleRuimtesim Breathedge aangekondigd met nieuwe lanceertrailer

Reacties van gebruikers

Avatar
Jordy B. | 03 april 2021 16:19 | #294223
Rise, niet world Razz .

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Gust Co. Ltd / Koei Tecmo
Uitgever: Koei Tecmo Europe
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 22 april 2021

New Pokémon Snap

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Bandai Namco
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 30 april 2021