Vijf leuke easter eggs in Nintendo-games Special | 05 april 2021 11:00 | Auteur: Jeroen P.

Vandaag is het tweede Paasdag, en bij N1ntendo leek het ons leuk om even stil te staan bij die gebeurtenis. Waar denk je aan bij Pasen? Eieren, natuurlijk! Zoeken, verven en vooral eten. Maar ze zijn ook in videogames te vinden. Je kent het wel: een verstopte grap, een geheime uitgang met gekke afbeeldingen of je wordt op een bepaalde manier in het ootje genomen. In dit artikel vind je vijf leuke easter eggs die je in games kan vinden die je op Nintendo-systemen kan spelen. Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een easter egg!

The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64)
Dit is voor veel lezers waarschijnlijk een van de meer bekende easter eggs, maar hij is zo klassiek dat hij absoluut vermeld moet worden. Als je als Link het kasteel binnensluipt om Zelda te ontmoeten, moet je je natuurlijk eerst langs allerlei zeer alerte paleiswachters manoeuvreren zonder gezien te worden. Als je dat lukt kom je uiteindelijk in een tuin uit waar de prinses op je staat te wachten. Nu kun je hier natuurlijk al Ganondorf zien, de snoodaard. Maar als je door het andere raam naar binnen probeert te kijken kun je allerlei schilderijen zien hangen. Schilderijen met afbeeldingen van onder andere Mario en Luigi!

ocarina


The Legend of Zelda: A Link to the Past (Super Nintendo)
Deze easter egg is veel lastiger te vinden. Je kunt hem namelijk niet zomaar even binnenlopen, maar alleen tegenkomen als de game dreigt te crashen. Als je de game zo weet te beïnvloeden dat hij zou gaan crashen, en de game weet even niet waar hij Link moet neerzetten, dan kun je in een geheime kamer komen. Wat is er, buiten de twijfelachtige wijze om hem te ontdekken, nu zo bijzonder aan deze kamer? Het draagt de naam van een winnaar van een prijsvraag die Nintendo had uitgeschreven. De prijs? Je naam in een NES-game. Het duurde allemaal wat langer, maar Chris Houlihan kreeg het voor elkaar. Zijn naam is nu vereeuwigd in een heuse Super Nintendo-game.Donkey Kong Country Tropical Freeze (Wii U/Switch)
Deze platformgame met de bekende apenfamilie in de hoofdrol is op zowel de Wii U als de Switch uitgekomen. In een van de geheime levels is een ruimteschip verborgen. Het level, Busted Bayou, kan je vinden in Lost Mangroves. Kenmerkend voor dit level is het kleurenschema, waarbij onze vriendelijke apen zwart zijn met een roodgekleurde pet of stropdas. Vlakbij de K-letter die je op kan pakken kun je het eerder genoemde ruimteschip in de achtergrond zien. Maar, het bijzondere is dat het niet zomaar een willekeurig ruimteschip is. Nee, als je goed kijkt kun je zien dat het het ruimteschip is van Samus Aran uit de Metroid-serie.

tropicalfreeze


Hardware-geluiden (Gamecube/Switch)
Iets minder spannend, maar wel erg grappig is het feit dat je systeemgeluiden anders kan laten klinken op onder andere de Gamecube en de Nintendo Switch. Zo hoor je bijvoorbeeld apengeluiden als je tijdens het opstarten van de Gamecube de Z-knop ingedrukt houdt. Als je die Z-knop op vier Gamecube-controllers ingedrukt houdt hoor je weer een soort jungle/trommel geluid. Ook grappig: om de Switch uit de standby-modus te halen druk je normaliter drie keer een van de actieknoppen in, toch? Als je dat nu eens doet met bijvoorbeeld de ZL- of met de ZR-knop? Probeer het maar eens.Super Mario Bros 3 (Nintendo Entertainment System)
De laatste easter egg in dit artikel gaat over Mario’s derde avontuur dat in 1991 in Europa verscheen. Nee, het gaat niet over de fluiten die je kan vinden om werelden over te slaan. Het gaat om de koningen die je redt in elke wereld, nadat je één van de Koopalings hebt verslagen. Deze koningen zijn elke keer getransformeerd in een dier, bijvoorbeeld een slang of een spin. Normaliter vind je een weg door het vliegende schip, en daarna versla je één van Bowser’s onderdanen. Dan pak je hun magische staf, val je weer naar beneden en met die staf kan de koning weer veranderd worden in een mens. Maar wat nu als je er zelf helemaal anders uitziet? Het vergt wat oefening, omdat de pakken waarmee je kan veranderen niet altijd beschikbaar zijn. Als je een van de bazen weet te verslaan terwijl je één van de drie specifieke pakken nog aanhebt (Frog Mario, Tanooki Mario of Hammer Mario) zegt de koning ineens iets heel anders tegen je. Als je bijvoorbeeld als Frog Mario de staf terugbrengt denkt de koning dat je in een kikker bent veranderd, en vraagt hij je of je weer in een mens veranderd wil worden. De kans dat je één van deze gesprekken ooit hebt gezien is niet heel groot, aangezien je deze pakjes niet op het vliegende schip zelf tegenkomt én je mag tijdens de bossfight niet geraakt worden. Succes!Ken je zelf nog grappige of creepy easter eggs in Nintendo games? Laat het vooral hieronder in de reacties weten. Vrolijk Pasen, en snoep je niet misselijk aan paaseitjes.
Next articleOvercooked: All You Can Eat - Een uitgebreid feestje Previous articleDe Grote Multiplayersale van Nintendo is begonnen in de Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
WALUIGI96 | 05 april 2021 12:02 | #294228
collapse
Aanvullinkje op de geluiden bij het unlocken van de Switch: je krijgt ook andere geluiden bij het klikken van de joysticks
Avatar
Jeroen P. | 05 april 2021 12:19 | #294229
Reactie op post #294228 van WALUIGI96
Dat klopt! Dat wist ik ook, maar om een of andere duistere reden is dat niet in de tekst gekomen. Dank je in ieder geval Smile
Avatar
Yosher | 05 april 2021 12:22 | #294230
Totaka's Song blijft een van mijn persoonlijke favoriete Easter eggs. Die zit in redelijk veel games verstopt. Mijn favoriet echter is die in Mario Kart 8, waar Yoshis langs de kant van de weg dit lied soms neuriën. De reden dat juist Yoshis dit doen is omdat Kasumi Totaka, de composer van Totaka's Song, ook de stem verzorgt van Yoshi. Het zou me niet verbazen als hij had gevraagd om Yoshi toeschouwers zodat hij dit kon doen. Razz
Avatar
Mitch | 05 april 2021 20:03 | #294231
collapse
Yoshi´s Island zit een geheim spraakblokje in Stage 3-2: Jungle Rhythm. Het leest:

"We, the Mario team poured our hearts and souls into creating this game for your entertainment. It is full of secrets. Enjoy."

En een easter egg in een Yoshi game is natuurlijk dubbel scoren Very Happy
Avatar
Yosher | 05 april 2021 22:02 | #294232
Reactie op post #294231 van Mitch
Haha. Als je dat maar weet... Wink

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.