Turnip Boy Commits Tax Evasion - Op avontuur als knolraap Review | 11 mei 2021 10:45 | Auteur: Erik

“Alleen om de naam zou ik de game al bijna kopen”, schreef ik een aantal weken terug onder een trailer van Turnip Boy Commits Tax Evasion. Nu ik daadwerkelijk met gieter en houten zwaard op avontuur ben geweest, kan ik concluderen dat de game nog daadwerkelijk leuk om te spelen is ook!

Turnip Boy commits Tax Evasion kun je het best beschrijven als een Zelda-lite. Jij moet als Turnip Boy op pad om allemaal klusjes te doen voor burgemeester Onion, waar je een enorme schuld bij hebt. Foei, Turnip Boy! Dit leidt je op luchthartig avontuur door een wereld van wortels, aardappels, aardbeien en andere pratende gewassen. Oh, en waar je moet oppassen voor gespuis als kwade slakken, wormen, konijnen en andere vegetariërs. Brrr!

TurnipBoyCommitsTaxEvasion_NintendoSwitch_Review_01
Een speciale vermelding voor de muziek! De verschillende deuntjes zijn verrassend catchy en sluiten goed aan op de sfeer van het gebied.


Onzinnige dialogen
Ik was direct gecharmeerd van de structuur en de dialogen in de game. Ieder personage heeft wel wat onzinnigs te zeggen, waar onze Turnip Boy op reageert alleen met veelzeggende reacties als ‘!’, ‘?’ of ‘...’. Heel af en toe laat ‘ie zelfs wat van zich horen. Veel van de aardappels die je tegenkomt, zijn er puur voor hints of andere gekkigheden, terwijl andere een bepaald voorwerp (van jou) willen hebben. Deze kom je vaak tegen als onderdeel van je hoofdqueeste en belonen je met grappige hoofddeksels of hartjes voor extra levens. De doldwaze personages zorgen ervoor dat je algauw met veel plezier door de Layer Lane, Weapon Woods en andere locaties struint.

Er is ondertussen ook een hoofdqueeste te voltooien. Deze heeft te maken met die klusjes van burgemeester Onion. Zo wil de beste man in het begin wat kunstmest. Hiervoor moet je naar de ‘Bustlin’ Barn’, een soort Zeldiaanse mini-kerker waar allerlei vijanden en puzzeltjes op je wachten. Als een waar Zelda-lite betaamt, krijg je in ieder van deze kerkers een nieuw speeltje. Die Bustlin’ Barn laat je bijvoorbeeld bommen schoppen tegen obstakels, deuren en onoplettende vijanden – wat allerlei schattige kleine puzzeltjes oplevert.

TurnipBoyCommitsTaxEvasion_NintendoSwitch_Review_06
Turnip Boy Commits Tax Evasion speel je in een uurtje of drie, vier uit. Maar stiekem is dat helemaal niet zo erg.

Best wel ingenieus
Deze puzzels hebben aan het begin niet zoveel om het lijf, maar later worden ze best ingenieus. Zo vergaar je in een latere minikerker een voorwerp waarmee je (maximaal twee) teleportatiepunten kunt maken. Hiermee transporteer je in één keer van A naar B. De makers hebben hier allerlei grappige puzzels op verzonnen, waarmee je bijvoorbeeld slim bommen door die teleporteerpunten moet rollen om obstakels te laten verdwijnen. Super tof bedacht! Het is haast jammer dat de makers al die leukigheden maar zo kort naar voren laten komen.

Zo ga je al puzzelend en vechtend door Turnip Boy Commits Tax Evasion. Ondertussen kom je ook steeds meer te weten over een sluimerend achtergrondverhaal. Waarom praten knolrapen eigenlijk in de game? En nee, ook dit heeft niet veel om het lijf – maar het is wel leuk uitgewerkt. Eigenlijk geldt dit voor alles in de game! Het enige wat toch wel een beetje tegenviel, was het uiteindelijke eindbaasgevecht. Dit is namelijk iets te snel en iets te makkelijk voorbij. Maar dit is ook een testament voor het leuke tijdverdrijf: je vliegt erdoorheen!Conclusie
Turnip Boy Commits Tax Evasion heeft niet alleen een leuke naam, de game zelf is ook gewoon super leuk! De Zelda-lite heeft een interessante gameplaystructuur vol grappige dialogen en leuke personages. De mini-kerkers maken op leuke wijze gebruik van de voorwerpen die je vindt én kennen af en toe zelfs zeer ingenieuze puzzels. Lang duurt het allemaal niet, maar wie in is voor wat luchtig vermaak is bij deze Nintendo eShop-titel aan het goede adres!
7,5
N1-score
  • + Hilarische dialogen
  • + Leuke Zelda-lite structuur
  • + Aantal verrassend ingenieuze puzzels
  • - Het is al veel te snel weer afgelopen
  • - Tamme laatste eindbaas
Next articleOntwikkelaars Story of Seasons praten over mogelijkheid meer... Previous articleNo More Heroes krijgt overzichtstrailer van de hele serie

Reacties van gebruikers

Avatar
Mitch | 14 mei 2021 15:11 | #294578
Lijkt me een geinig spelleke om eens in een sale te halen Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Turnip Boy Commits Tax Evasion

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €14,99
Genre: Puzzel Adventure
Ontwikkelaar: Snoozy Kazoo
Uitgever: Graffiti Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 22 april 2021

Screenshots