Hoe staat het ervoor met Genshin Impact op de Nintendo Switch? Special | 20 mei 2021 14:15 | Auteur: Erik

Ah, Genshin Impact. De game die zoveel op The Legend of Zelda: Breath of the Wild leek. En nog steeds, trouwens. Desalniettemin een van de populairste games wereldwijd op dit moment. En dan te bedenken dat ‘ie ook naar de Nintendo Switch zou komen! Erik zocht voor je uit hoe het daarmee staat.

Het korte antwoord: het openwereldspel is nog in ontwikkeling en zeker niet geannuleerd.

De laatste officiële update die ontwikkelaar MiHoYo gaf, was op 25 september 2020. Toen zei Sam Lai, hoofd van MiHoYo’s communicatieafdeling, het volgende tegen RPG Site: “De Nintendo Switch-versie van Genshun Impact is op dit moment in ontwikkeling. Meer informatie over het beta-testen en lanceerdata worden op een later tijdstip aangekondigd.”

Sindsdien is er geen update meer gegeven over de Nintendo Switch-versie. Ook in eerdere berichtgeving, zoals de aankondiging, is nooit iets over een datum genoemd. Er is, behalve “ergens in de toekomst”, dus nog geen officieel releasekader.

GenshinImpact_Releasedatum_NintendoSwitch_01
Genshin Impact lanceerde op 28 september 2020 op de PC, smartphones en PlayStation 4.

Waarom hebben we nog geen releasedatum?
Dat is gissen. MiHoYo heeft zelf helaas geen officieel statement gegeven over de voortgang van Genshin Impact, dus we komen we al snel in speculeer / gerucht-terrein.

Genshin Impact is een gigantisch openwereldspel à la Breath of the Wild. Een inkoppertje is dus dat MiHoYo moeite heeft met de game te porten naar de (minder krachtige) hardware van de Nintendo Switch. Een bekend Genshin Impact-leaker, Genshin Report, bevestigde een aantal dagen geleden dit statement en stelt dat de Nintendo Switch-versie inderdaad later komt vanwege “zwakkere hardware”. Hij vermeldde daarnaast dat het spel “waarschijnlijk dit jaar uitkomt”, maar neem dat laatste vooral met een korreltje zout.

Persoonlijk denk ik dat dit inderdaad de voornaamste reden is. MiHoYo wacht tot het moment dat zij met overtuiging kunnen zeggen dat Genshin Impact goed loopt op de Nintendo Switch. Het heeft niet zoveel zin om met loze beloftes te komen vooraf, en ze vervolgens niet waar kunnen maken. Zeker omdat bijvoorbeeld de PlayStation 4-versie al minder goed loopt dan die op de pc (met name als er in de coöperatieve stand gespeeld wordt).

10 juni weten we misschien meer
Wie weet komt de datum overigens sneller dan gepland. MiHoYo is namelijk een van de partners tijdens het online gamesevenement Summer Game Fest, dat op 10 juni wordt uitgezonden. Normaal gesproken delen zij al hun nieuwe content en aankondigingen gewoon via hun eigen kanalen, dus hun opwachting moet haast wel betekenen dat ze wat groots aan te kondigen hebben! Een releasedatum voor de Nintendo Switch-versie, please?

GenshinImpact_Releasedatum_NintendoSwitch_02
In mijn preview noemde ik Genshin Impact een verrassend leuke kruising tussen Breath of the Wild en Fire Emblem Heroes.
Next articleNi no Kuni II komt alsnog naar Nintendo Switch Previous articleCheckpoint-functie Skyward Sword HD lijkt exclusief voor Zelda...

Reacties van gebruikers

Avatar
Fl@ppy | 20 mei 2021 16:02 | #294669
collapse
Hoe kan het dan dat hij op de betere smartphones dan gewoon kan draaien?
Avatar
Erik | 20 mei 2021 16:57 | #294670
Reactie op post #294669 van Fl@ppy
Dat is een goede vraag. Ik ben zelf geen programmeur, dus dat durf ik (zeker omdat er nooit een officieel statement over is uitgebracht) niet met zekerheid te zeggen.

Het enige wat mij logisch lijkt, is dat de performanceproblemen kunnen komen doordat de game niet van grond af aan voor de Nintendo Switch is ontwikkeld. De game is bijvoorbeeld tijdens de E3 van 2019 al onthuld voor PC + iOS (de Nintendo Switch-onthulling was pas een dik half jaar later) en ik ga ervanuit dat 'ie in eerste instantie specifiek voor die platformen is ontworpen. Om 'm dan naar andere platformen te porten vergt extra tijd en moeite, en brengt natuurlijk onvoorziene complicaties met zich mee.
Avatar
Demin | 21 mei 2021 02:20 | #294677
Reactie op post #294669 van Fl@ppy
Vooropgesteld: Ik ben niet thuis in het programmeren/hoe verschillende chipsets werken & een groot deel zal ongetwijfeld in de optimalisatie van de game moeten worden gezocht gecombineerd met het feit dat bepaalde chipsets zich veel beter lenen voor doeleinde X dan in doeleinde Y. (misschien gebruikt de game bijvoorbeeld een functie of groter geheugen die wel in smartphonechips zit en niet in de Switch)


Maarrr... het is algemeen bekend dat de ontwikkelingen van mobiele chipsets gewoon vreselijk snel gaan & de Tegra X1 van de Switch al een paar jaartjes oud was rond de release van de Nintendo Switch: als ik deze site mag geloven wordt de Switch op pure chipkracht al sinds 2018 door flagship smartphones overklast, tel daar 3 jaar bij op en de meest voor de hand liggende reden dat 'de betere smartphones' Genshin Impact wel kunnen draaien en de Switch niet is dat de Switch gewoon verouderde hardware heeft in vergelijking met die telefoons.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Genshin Impact

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: miHoYo
Uitgever: miHoYo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Screenshots