E3 2021 – Welke Switch-games kunnen we verwachten van Nintendo? Special | 02 juni 2021 17:15 | Auteur: Erik

Jawel: Nintendo heeft haar plannen bekendgemaakt voor de E3 van 2021. Dat gezegd hebbende: welke spelletjes gaan dit jaar de show stelen? Krijgen we misschien ein-de-lijk meer nieuws over The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 of Bayonetta 3? Kortom: welke Switch-games kunnen we verwachten van Nintendo op de E3 van 2021?

Bayonetta 3 (Q4 2021)
Kans van verschijnen: Platinum Games moet gewoon zijn woord houden!

Het begint haast een meme te worden: elk jaar komt Platinum Games met een nietszeggend statement over de ontwikkeling van Bayonetta 3. Iets als “de ontwikkeling voorloopt voorspoedig”. Allemaal om onze tere zieltjes te beschermen, natuurlijk – want het is inmiddels alweer 3,5 jaar geleden dat dit actiespelletje is aangekondigd. Tijdens deze E3 verwacht ik echter wat meer. PlatinumGames heeft namelijk begin dit jaar beloofd dat we écht wat zinnigs gaan horen over Bayonetta 3 in 2021. Nou, en dan is de E3 het perfecte moment, toch? Ik ga gewoon zelfs de voorspelling doen dat ‘ie voor de feestdagen in de schappen ligt. Nu moeten ze wel!

E32021_VerwachtingenNintendo_Bayonetta3

Nieuwe Fire Emblem (Q4 2021)
Kans van verschijnen: 30%

Dit is een wilde voorspelling, maar als we statistiek mogen geloven, komt er dit jaar een nieuwe Fire Emblem-game aan! In 2019 kwam Fire Emblem: Three Houses uit, 2017 was voor Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (+ Fire Emblem Heroes) en 2015 gaf het levenslicht aan Fire Emblem Fates. Bijzonder hè? Sterker nog: op basis hiervan zouden we zelfs een remake van oude Fire Emblem-game mogen verwachten. SNES-titel Genealogy of the Holy War naar de Switch, misschien? Dit was de eerste game met de fameuze bijl-speer-zwaard-driehoek én deze had zelfs al relatiesystemen. Met de aanhoudende populariteit van Fire Emblem Heroes én het recente succes van Three Houses, zou Nintendo ook wel gek zijn om niet meer met deze franchise te doen.

E32021_VerwachtingenNintendo_FireEmblem

Nieuwe game met Donkey Kong in de hoofdrol (Q4 2021)
Kans van verschijnen: Groter dan misschien lijkt

Er gaat op dit moment een sappig gerucht de ronde: het team achter Super Mario Odyssey bouwt een nieuwe Donkey Kong-game! Meerdere bronnen bevestigen dit gerucht en spreken van een 2D of 2.5D sidescrolling game. Het ziet ernaar uit dat dit DK-spelletje overigens geen vervolg wordt op de befaamde Country-serie. Nintendo EPD houdt er namelijk niet zo van om sequels te maken op spellen die zij niet ontwikkeld hebben. Als dit gerucht waar is (en ik denk haast van wel), dan verwacht ik dit spel eind dit jaar al!

E32021_VerwachtingenNintendo_DonkeyKong

Aankondiging van Nintendo Switch Pro (Q1 2022)
Kans van verschijnen: waarschijnlijk zelfs voor de E3!

De Nintendo Switch Pro is dit jaar al flink vaak door de geruchtenmolen gegaan. Ik zou echter niet te snel de hypetrain instappen: ik denk niet dat ‘ie tijdens deze E3 wordt aangekondigd. Twee redenen: allereerst heerst er op dit moment een groot chiptekort in gameland. Furukawa zei dat Nintendo voor de huidige Switch al moeite had om er genoeg te produceren. Laat staan een volledig nieuw stukje hardware dat daar nog eens bovenop komt. Ten tweede brengt Nintendo al een tijdje geen hardware meer naar de E3. De Nintendo Switch Lite is bijvoorbeeld ook pas na de E3 van 2019 onthuld. Dat gezegd hebbende: alle geruchten wijzen erop dat we de Pro nog vóór de E3 gaan zien. Wie weet zelfs morgennacht al (maar dat heb je niet van mij).

E32021_VerwachtingenNintendo_NintendoSwitchPro

Splatoon 3 (Q3 2022)
Kans van verschijnen: 90%

Splatoon was in 2014 dé nieuwe, hippe franchise van Nintendo. Op een briljante wijze wist het dat (toch wel) uitgekauwde shootergenre in één keer te vernieuwen. Splatoon 2 was echter vooral meer van hetzelfde, bedoeld voor de mensen die geen Wii U hadden gekocht én toch even van dit nieuwe concept wilden genieten. We verwachten daarom dat Nintendo voor Splatoon 3 écht grote stappen gaat maken. Een battle royale van Splatoon, please? Ik acht de kans heel groot dat we tijdens deze E3 meer gaan zien. Toch houd ik nog een klein slagje om de arm: Nintendo is niet altijd even happig om spellen te laten zien die ver in de toekomst uitkomen.

E32021_VerwachtingenNintendo_Splatoon3

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2022)
Kans van verschijnen: 75%

Zie je het al voor je? De presentatie loopt tegen zijn einde, maar dan komt Aonuma of Miyamoto nog even voor het scherm. “Before we go, we have one more thing to show you…” Als ik er alleen al aan denk, krijg ik kippenvel. Nintendo is heel, heel voorzichtig geweest met het uitbrengen van nieuws over The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 sinds de aankondiging in 2019. Voor mij geeft dat aan dat ze wederom wat groots op de planning hebben, en niet simpelweg een vervolg. Nu Aonuma zelf tijdens de Nintendo Direct van februari zijn excuses maakte dat hij niks kon laten zien over dit gelauwerde vervolg, maakt dit de E3, wanneer de hele wereld meekijkt, het volgende logische moment. Ik ben er klaar voor, Nintendo.

E32021_VerwachtingenNintendo_BreathoftheWild2

Metroid Prime (ooit)
Kans van verschijnen: Wie weet?

Er zijn drie potentiële Metroid-spellen die Nintendo kan tonen tijdens de E3 – maar toch acht ik (en ik hoop heel erg dat ik fout zit) de kans klein dat we daadwerkelijk iets gaan zien. De eerste is natuurlijk Metroid Prime 4! Maar ik denk ze die bewaren voor de E3 van 2022. De start van diens ontwikkeling verliep zo rommelig, dat die nog wel even wat tijd nog heeft. De tweede is Metroid Prime Trilogy: de bundel van de eerste drie Metroid Prime-spellen. Perfect als opwarmertje voor deeltje vier, toch? Het dingetje is echter: als zij die game laten zien, dan moeten ze Prime 4 eigenlijk ook laten zien om fans tevreden te houden. En deeltje vier is waarschijnlijk nog niet ver genoeg hiervoor (behalve misschien een teaser). Maar wie weet laat Nintendo wel een hele andere game zien: er gaat namelijk ook het gerucht dat er een volledig nieuwe 2D Metroid in de maak is…

E32021_VerwachtingenNintendo_MetroidPrime

En nu jij: wat verwacht jij te zien?
Nou, mijn hypetrein is inmiddels al op volle toeren gaan rijden. Als Nintendo ook lekker Metroid Prime laat zien, dan staat er een heel, heel gevulde E3 op ons te wachten. Oh, en dan heb ik het nog niet eens gehad over al die wilde geruchten tussen Microsoft x Nintendo van de afgelopen tijd.

Welke games verwacht jij te zien? Laat het ons weten in de comments!
Next articleTools Up! ontvangt tweede deel van Garden Party DLC: Tunnel... Previous articleStuur ons jouw E3 verwachtingen voor in de N1-podcast!

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 02 juni 2021 17:34 | #294856
collapse
Pikmin 4 misschien?

Smash news:vIk verwacht ook wel een nieuwe Smash character, of misschien zelfs twee! Hero en Banjo & Kazooie werden ook tegelijk aangekondigd, dus wie weet!? Het einde van de tweede fighters pass is in zicht en wellicht willen ze de focus niet weer al te veel op Smash leggen?

Ik verwacht ook nog wel een hele rits van suffe nikszeggende games waar niemand op zit te wachten, beetje zo bij elkaar gepropt in zo'n compilatie videotje.

Wellicht een nieuwe Mario sport game? Tennis, kart, golf... Strikers misschien? Er zal ook vast wel weer zo'n mario&Sonic at the Olympics game komen of iets dergelijks.

Oh ja, en die nieuwe Pokemon games (Legends: Arceus / remakes van Diamond & Pearl) zullen ook wel voorbij komen met misschien wel nieuwe info.

Ik hoop in elk geval op een teaser van Metroid en gameplay van Breath of the Wild 2.
Avatar
Erik | 02 juni 2021 23:53 | #294867
Reactie op post #294856 van FalconPawnch
Pikmin 4!

Volgens mij is Miyamoto zelf vergeten dat hij die game ooit maakte, haha. Maar zou goed kunnen dat die stiekem toch wordt aangekondigd (zeker na de release van deeltje 3 afgelopen jaar). Smile
Avatar
Demin | 03 juni 2021 00:50 | #294876
Reactie op post #294856 van FalconPawnch
Er zal ook vast wel weer zo'n mario&Sonic at the Olympics game komen of iets dergelijks.

Was die vorig jaar niet gewoon al uit voordat de 2020 zomerspelen uitgesteld moesten worden? Kan dan best dat die nog even langs komt maar dat gaat dan geen grote game worden in de presentatie.
Avatar
Yosher | 02 juni 2021 17:39 | #294857
collapse
Ik verwacht: aankondigingen van games.

Ik heb in het verleden al te vaak geroepen 'ik verwacht dit' en 'ik verwacht dat'. Maar vaak komt dat dan gewoon niet uit. Nintendo is daar te onvoorspelbaar voor. Tenzij je het op safe speelt en zegt 'ik verwacht een nieuwe game met Mario', dan zit je 9 van de 10 keer waarschijnlijk wel goed op een E3 Direct. En waarschijnlijk ook wel de helft van de keren in alle andere Directs. Razz

Maar goed, om het leuk te houden: ik verwacht ergens toch wel dat Nintendo deze E3 minimaal één oude IP weer nieuw leven inblaast, al is het via een 'test' als een budget titeltje via de eShop. Welke IP dat is laat ik verder in het midden, ze hebben echt een berg aan momenteel dode IPs.
Avatar
Erik | 02 juni 2021 23:58 | #294871
Reactie op post #294857 van Yosher
collapse
Haha, ik snap je wel. Zelfs als je het op safe speelt, komt Nintendo soms nog met de gekste zaken. Vervolg op Mario Odyssey zie ik overigens ook wel zitten. Damn fine coffee
Avatar
Yosher | 03 juni 2021 11:56 | #294887
Reactie op post #294871 van Erik
Odyssey 2 zou zomaar eens kunnen gebeuren en misschien is dat dan ook de reden dat we nooit fatsoenlijke DLC hebben ontvangen van het eerste deel... Smile
Avatar
Demin | 03 juni 2021 00:51 | #294877
Reactie op post #294857 van Yosher
collapse
Nou, dan durf ik toch wel iets meer risico te nemen hoor: Ik voorspel een nieuwe game zónder Mario! Razz
Avatar
Yosher | 03 juni 2021 11:55 | #294886
Reactie op post #294877 van Demin
Nou, jij durft zeg. Hahaha
Avatar
Debinir | 02 juni 2021 18:27 | #294858
collapse
Een Genealogy of The Holy War remake zou echt geweldig zijn
Tevens verwacht ik GEEN switch pro aankondiging
Avatar
Erik | 02 juni 2021 23:54 | #294868
Reactie op post #294858 van Debinir
collapse
Inderdaad! Ik zit ook wel te wachten op wat oldschool Fire Emblem. Smile
Avatar
Debinir | 03 juni 2021 08:02 | #294881
Reactie op post #294868 van Erik
Ja ik ook en Genealogy is nou net mn favorite game of all time
Avatar
n2ntendo | 02 juni 2021 18:36 | #294860
collapse
Mijn nietszeggende verwachtingen Very Happy

100%:
-Splatoon 3
-Zelda Botw2
-Nieuwe Mario or DK (van Oddesey team)
-Nieuwe Smash Bros DLC fighter
-reeks aan games waar niemand op zit te wachten

90%:
-Bayonetta 3
-Pikmin
-Release Date voor Zelda Botw2 (holiday 2021 gok ik met Switch pro launch)

75%:
-Leuke nieuwe game of onmogelijk geachtte port van PS4/XO wat niemand zag aankomen

40-50%:
-Kirby
-Metroid Prime 4 teaser voor 2022
-VideoReel die upscaling voor bestaande games laat zien op SwitchPro Hardware

5-10%:
-Xenoblade Chronicles (vervolg of X remake)
-Starfox of F-zero game teaser

0.5%:
-Okami 2 Crying
-Pokemon games (denk dat daar een apart event voor komt)

-100%:
-Walugi in Smash als Playable character Razz
Avatar
Erik | 02 juni 2021 23:55 | #294869
Reactie op post #294860 van n2ntendo
collapse
Waluigi in Smash is niets minder dan 100%, natuurlijk.
Avatar
n2ntendo | 03 juni 2021 01:53 | #294880
Reactie op post #294869 van Erik
Ik heb em vooralsnog als negatief 100%
Avatar
Mori | 02 juni 2021 22:08 | #294865
collapse
- Tweede trailer vervolg Breath of the Wild
- Eerste teaser Metroid Prime 4
- Nieuwe Donkey Kong game
- Mario Kart 9 of DLC voor 8 Deluxe
- Nieuwe Star Fox game
Avatar
Erik | 02 juni 2021 23:56 | #294870
Reactie op post #294865 van Mori
collapse
Ooit was er een gerucht dat er een Star Fox-racespel zou komen - Star Fox Grand Prix. Dus wie weet! Yummy
Avatar
n2ntendo | 03 juni 2021 00:35 | #294873
Reactie op post #294870 van Erik
Een vervolg op Diddy Kong Racing zou ook leuk zijn. Singleplayer daar vond ik leuker dan in Mario Kart (alhoewel Mario Kart leukere Multiplayer heeft, maar ik toch de hovercraft en vliegtuig mis)
Avatar
Demin | 03 juni 2021 00:55 | #294878
Reactie op post #294870 van Erik
collapse
Was dat gerucht niet uiteindelijk weggeredeneerd als verkeerd geïnterpreteerde beelden van DLC voor de Ubisoft game Star Link? (waar Star Fox in de Switch versie inderdaad een gastrol had)
Avatar
Erik | 03 juni 2021 22:11 | #294903
Reactie op post #294878 van Demin
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de link zelf nooit heb gelegd, maar als ik zo de chronologische volgorde van de nieuwtjes zo bekijk én de bewuste racemodus in Starlink, dan denk ik dat je zomaar eens gelijk kan hebben. :')
Avatar
Demin | 03 juni 2021 01:13 | #294879
Tja, verwachtingen komen bij Nintendo bijna nooit uit... of in ieder geval niet zoals je ze van tevoren inbeeldt. En het vervelende bij zowel BotW2 als bij Bayonetta 3 is dat ze in principe bij de Game Awards in december pas behandeld kunnen worden en de belofte op 'een update dit jaar' nog steeds nagekomen wordt.


Effin, ik verwacht sowieso wel iets van BotW2, Splatoon 3 & Triangle Strategies (die Octopath 'sequel') te zien. En ik hoop van harte dat we het nieuwe project van Monolith Soft te zien krijgen, niet de nieuwe Xenoblade maar het andere project waar ze (bevestigd) al jaren aan werken. Voor de rest komt er waarschijnlijk ook nog wel een indiereel waar niemand echt superblij van wordt (maar nieuwe beelden van Baldo zijn imo altijd goed) en is er een grote kans dat de trailer voor een nieuw Smash personage langs komt... en ons in eerste instantie om de tuin probeert te leiden wat voor trailer het is. Als de Pro wordt aangekondigd zullen we waarschijnlijk ook nog wel een 3rd party Switch Pro exclusive zien die anders nooit op de Switch kon uitkomen.

Voor de rest heeft het Kirby team vaak wel weer iets om aan te kondigen, en vind ik die DK rumor wel wat hebben... al hoop ik van harte dat het een 3D game is zoals de eerste geruchten hierover zeiden.
Avatar
ribbelchips | 03 juni 2021 12:13 | #294888
collapse
Splatoon 3, Zelda BotW 2, de Switch Pro en Skyward Sword lijken me zekerheidjes. Daarnaast heb ik nog een bescheiden wishlist, die volgens mij niet super onrealistisch is:

Pikmin 4

Niet alleen een persoonlijke wens, maar de game schijnt al tijden in ontwikkeling te zijn (er waren zelfs geruchten dat ie al 'gold' zou zijn) en Pikmin 3 Deluxe heeft het heel goed gedaan. Dus nu zou wel het moment zijn om die doelgroep vast te houden!

Metroid Prime 4 Ja, de ontwikkeling van de game is volledig op de schop gegaan, maar het is inmiddels wel bijna 2.5 jaar geleden sinds dat nieuws naar buiten kwam! Geen excuus om niets te tonen volgens mij.

Fire Emblem Ik ben persoonlijk niet zo blij met de richting waarop de serie is ingeslagen sinds Awakenings op de 3DS. Veel te veel nadruk op het verhaal en te weinig op de gameplay. Je zit soms minutenlang teksten door te lezen. Om die reden hoop ik ook op een remake van een ouder deel. Gezien de leeftijd van Three Houses zou dat goed kunnen. Een uitgave met opgepoetste versies van Radiant Dawn en Path of Radiance zou te gek zijn!

Mario Kart 9 Naast BotW 2 zou dit natuurlijk de perfecte launchgame zijn voor de Switch Pro! Hoe graag ik 8 nog speel, verse banen zou wel heel lekker zijn hoor. 8 is ook alweer 7 jaar oud. Hoog tijd voor iets vers!

Als ik dan nog 1 game mag noemen die ik graag op Switch zie verschijnen dan is het wel een nieuw deel van Advance Wars. En dan niet die gare 3d pogingen, maar gewoon oldskool topdown 2d of 2.5d. Met niet teveel verhaal. Bij voorbaat dank!
Avatar
FalconPawnch | 03 juni 2021 13:46 | #294892
Reactie op post #294888 van ribbelchips
collapse
wat dat mario kart betreft, ik zie liever dat ze verse banen aan 8 toevoegen.
Avatar
ribbelchips | 03 juni 2021 14:50 | #294893
Reactie op post #294892 van FalconPawnch
Zou ook kunnen, maar ik heb denk ik toch liever een compleet nieuwe game met een stuk of 20 nieuwe tracks (en toekomstige DLC) voor 60 dan 4 tracks en 2 personages voor een 7 jaar oude game voor €20 oid.

Kunnen ze ook direct die mission mode zoals die in MKDS zat weer toevoegen!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bayonetta 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Metroid Prime 4

Platform: Nintendo Switch
Genre: First Person Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo / Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Splatoon 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2022

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 [voorlopige titel]

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action-Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2022