E3 2021 - Wat is het ergste dat Nintendo kan doen deze E3? Special | 07 juni 2021 11:30 | Auteur: Redactie

Ja, het is weer die tijd van het jaar. Maakt Nintendo van Metroid Prime 4 een gacha-game? Wordt The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 omgevormd tot een racespelletje met de zeehonden uit Gerudo Valley. Of volgt toch de aankondiging dat ook Nintendo hoofdontwikkelaar gaat worden van Call of Duty: Warzone? De redactie keek in de duistere glazen bol en kwam met het ergste dat Nintendo kan doen tijdens de E3 van 2021...

Mitch
Alleen maar ports en remasters

Ik ben echt helemaal klaar met ports en remasters. Een veel te groot deel van de Nintendo Switch-catalogus bestaat al uit WiiU games en met Miitopia laat Nintendo zien dat ze inmiddels ook azen op de 3DS-bibliotheek. Heel leuk hoor, dat Twilight Princess HD, Wind Waker HD, Metroid: Samus Returns Returns (nee, dit is geen typefout) en Super Mario 3D Land Deluxe Ultra nu ook naar de Switch komen, maar mijn interesse in oude meuk in een nieuwe verpakking houdt een keer op. Splatoon 3 en Mario Golf zijn een leuk begin, maar kom alsjeblieft met meer nieuwe games, Nintendo! Dat is alles wat ik vraag deze E3.

E32021_ErgsteNintendoDoen_SuperMario3DLandDeluxe
Bron foto: Fantendo Fandom


Kitty
Zelda wordt protagonist Breath of the Wild 2

Om te beginnen ben ik het helemaal eens met Mitch, ook al heb ik het plezier van de nostalgiefactor lang verdedigd. Mijn eigen nachtmerriescenario is dat de protagonist van Breath of the Wild 2... Zelda wordt. Link wordt gedegradeerd tot stille sidekick, of tot de Luigi van het Zelda-universum in een multiplayer-scenario. Ik zit dan wel te wachten op écht nieuwe games, maar die moeten dan toch wel vooral meer van hetzelfde zijn.

TheLegendofZeldaBreathoftheWild2_01

Willem
F-Zero goes free-to-play

Wat maakt tot een doemscenario voor een E3 aankondiging? Eerlijk is eerlijk, het zou een combinatie moeten zijn van iets wat iedereen al tijden wil, maar in zo'n vorm dat het alleen maar de plank mis slaat. Vanuit die gedachte sprong ik direct naar het volgende: F-Zero FX.

De eerste F-Zero game die draait op 60fps, met een fotorealistische grafische stijl, online multiplayer met wel 100 spelers tegelijk én een track customizer.

Waar staat de FX dan voor? "Full Expense" uiteraard! Iedere keer als je van de baan crasht of je machine explodeert moet je één van je machine-credits gebruiken. Je krijgt dagelijks drie credits maar kan er meer bij kopen via micro-transacties. Er zijn limited event cups, waarbij je decals kan vrijspelen en nieuwe racers. Ook deze zijn in de store te koop met FX-credits en boost-tokens. Nieuwe tracks kan je zelf bouwen, maar voor onderdelen als boost-pads, loopings, tunnels en ramps betaal je met booster-credit. Doordrongen van de microtransacties zullen fans jankend reageren, maar de game gaat miljoenen opleveren.

E32021_ErgsteNintendoDoen_FZeroFX

Dyon
Niche games krijgen wéér een te groot podium

Het ergste wat Nintendo kan doen deze E3? Ik denk dat dat het geval zal zijn wanneer meer dan de helft van de screentime van de E3 Direct wordt opgevuld door games zoals Monster Hunter, Xenoblade, Bayonetta, Fire Emblem en meer van dit soort type games. Nintendo heeft al jarenlang de drang gehad dit soort games een groot podium te bieden binnen hun Nintendo Directs, terwijl dit juist de games zijn die mij totaal niet aanspreken. De eventuele langdradige trailers en gameplay wordt maar bewaard voor de Nintendo Treehouse. Please; meer originele IP's; en vervolgen op lang vergeten games zoals Mario Strikers, Golden Sun, F-Zero en Metroid Prime! [/Nostalgia Mode]

E32021_ErgsteNintendoDoen_MonsterHunter

Jeroen
Nooit meer Super Smash Bros.

De ergste dingen die Nintendo kan doen deze E3? Er zijn natuurlijk honderd voorbeelden te bedenken, maar laat ik eens focussen op Super Smash Bros Ultimate. Er zijn nog een aantal characters die eraan komen, er is nog ruimte in het Fighters Pass. Master Chief, Goku, Shantae: er zijn zoveel leuke nieuwe namen te bedenken. Het slechtste wat ze kunnen doen is nu NOG een character met een zwaard toevoegen. Die hebben we, uit Fire Emblem en Xenoblade, al meer dan voldoende. Nog iets Smash Bros-gerelateerd: er gaan geruchten rond dat Sakurai, de eindbaas van de franchise, met pensioen zou gaan. De man is enorm overwerkt, dus dat is niet ondenkbaar. Maar, het slechtste wat Nintendo kan doen is meteen maar aankondigen dat ze helemaal kappen met het maken van Super Smash Bros-games. Nooit meer Smash Bros, je kan je dat toch niet voorstellen?

E32021_ErgsteNintendoDoen_GeenSmashBrosmeer

Neslihan
Bekendmakingen die we al tijden zagen aankomen

Het wilt bij mij nog niet helemaal dagen dat E3 2021 écht een ding is, laat staan het besef dat Nintendo's presentatie minder dan 10 dagen van ons verwijderd is. Ik durf de hoop dus ook niet té hoog te zetten, vooral aangezien we door vorig jaar niet zo goed meer weten wat we kunnen verwachten van de beruchte Nintendo Directs. Maar die verwachtingen zijn ook gelijk mijn grootste nachtmerries. Er is de laatste tijd veel rook naar allerlei soorten aankondigingen: een Switch pro, een nieuw 3D Donkey Kong-spel en zelfs over Zelda's verjaardagsplannen lijken we al een vrij duidelijk beeld van te hebben. Natuurlijk, Nintendo is Nintendo niet zonder een absurde aankondiging uit het niks... toch? Stel je eens voor dat we vol enthousiasme, na de E3 van vorig jaar geskipt te hebben, deze ingaan in de ruil voor alleen maar bekendmakingen die we al tijden aan zagen komen? Niks zou de E3-hype voor mij zo erg onderuithalen denk ik. Dus laat die gekke E3-reveals maar komen please!

E32021_ErgsteNintendoDoen_HypeTrain
Bronf afbeelding: Geek Sleep Rinse Repeat

Dreon
Nintendo Switch Fit: dé nieuwe topper voor New Nintendo Switch

Het begint allemaal goed, de week voor de E3 wordt de New Nintendo Switch aangekondigd. Nintendo belooft dat het apparaat "veel nieuwe mogelijkheden zal bieden" en belooft dat we tijdens de E3 meer te zien krijgen. Wanneer het moment dan eindelijk daar is, krijgen we verschillende medische meetapparatuur te zien die allemaal met USB-C op je Nintendo Switch aan te sluiten zijn. Ook wordt de nieuwe Balance Board in beeld gebracht, Switch Fit wordt DE nieuwe mainstream rage volgens de big N. We krijgen een video van een half uur te zien waarin Cammie Dunaway, Doug Bowser en een stundelende bekende Youtuber met plankenkoorts zich in het zweet staan te werken en ons proberen te laten geloven dat ze werkelijk lol hebben.

Na ongeveer drie kwartier gevuld te hebben met Switch Fit, krijgen we te zien dat de New Nintendo Switch in november verschijnt voor 699 euro en horen we dat er nog één spel in beeld gebracht wordt. Na een paar seconden zwart beeld verschijnen de letters in beeld: The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Even daarna worden de letters 'amiibo festival' er aan toegevoegd en zien we een bordspel met raar gevormde Zelda-personages die zich over een spelbord verplaatsen en wordt er ook nog eens bij verteld dat het spel alleen minigames zal bevatten wanneer je een bepaalde combinatie van dertien verschillende Zelda-amiibo hebt.

E32021_ErgsteNintendoDoen_ZeldaAmiiboFestical

Martijn
Miitroid is het nieuwe Metroid Prime 4

Het waren nogal roerige tijden, mede door de pandemie. Nadat zij in 2017 eindelijk van het Wii-gedachtengoed waren afgestapt, maakt dat deze E3 een comeback! Nintendo hield dit expres geheim, omdat ze de koers van de Nintendo Switch ongemerkt willen ombuigen naar de Wii-formule: casual games voor iedereen.

'Hoogtepunt' van de show is Metroid Prime 4, waar eerst een nieuw logo van wordt getoond: Wat?! Miitroid?! Jazeker, in de tussentijd is het spel omgedoopt tot een leuke party-game met 20 minigames. Met een speciale Amiibo van €25 Euro kun je er nog vier vrijspelen en Samus maakt ook een gastoptreden! Je kunt de spellen met acht spelers tegelijk spelen en deze game is verkrijgbaar vanaf najaar 2022. Oja, dit jaar géén Breath of the Wild-opvolger of beelden daarvan én de laatste twee personages in Super Smash Ultimate zijn Mii Thrower en Fi, uit The Legend of Zelda: Skyward Sword. Na afloop blijkt er erg weinig nieuws te zijn getoond, terwijl Nintendo maar niet kon ophouden over Miitroid (25 minuten van de presentatie). Niemand kijkt erg blij...

E32021_ErgsteNintendoDoen_Miitroid

Erik
Maak kennis met de Nintendo Switch U

Shuntaro Furukawa stapt op het podium. Hij heeft nog niet eerder op de E3 mogen spreken, dus hij is wat nerveus. Hij houdt Nintendo's nieuwe spelcomputer in zijn handen. De president van Nintendo neemt diep adem, gaat voor de camera staan en begint te vertellen:

"Het is nu tien jaar geleden dat we de Wii U aangekondigd hebben. De Wii U was een belangrijke spelconsole, voor ons en voor jullie. Daarom zorgden we er voor dat al haar spellen ook op de Nintendo Switch gespeeld konden worden." Hij neemt even een adempauze. Dit is het moment. "Maar we willen verder gaan. We willen meer dan dat bieden. Geen 4K, snelle laadtijden of verbeterde batterijduur. De Wii U is de toekomst." Hij houdt een lomp, wit scherm voor zich, samen met de Nintendo Switch. "Met grote trots onthul ik daarom de Nintendo Switch U. Een extra U, oftewel een extra scherm waarmee je je Nintendo Switch kunt bedienen, terwijl je je Nintendo Switch bedient. Dit zorgt ervoor dat straks ook Star Fox Zero en en het verstoppertje spelen in Nintendo Land eindelijk in optima forma te spelen zijn. En je hebt alleen maar een extra scherm voor je Switch nodig. De toekomst is U."

E32021_ErgsteNintendoDoen_NintendoSwitchU
Bron afbeelding: imcorp.jp


Voor meer doemscenario's, check hier de editie voor de E3 van 2019!

Wat zijn jullie ultieme doemscenario's voor de E3 van 2021? Laat het ons weten in de comments!
Next articleKnallen als een machtige gans in releasetrailer Mighty Goose Previous articleDystopisch avontuur Backbone krijgt nieuwe trailer

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 07 juni 2021 11:54 | #294928
Het ergste dat Nintendo kan doen? Aankondigen dat ze uit de game industrie stappen natuurlijk!

Maar de meeste scenario's die hier worden omschreven zijn wel horror scenario's hoor... :')
Vooral die F-Zero FX, wat een teleurstelling zou dat zijn zeg...
Avatar
FalconPawnch | 07 juni 2021 11:57 | #294929
collapse
Haha, breek me de bek niet open over wat Nintendo allemaal fout zou kunnen doen. Die lijst is gewoon eng zo lang.

Mijn horror top 5:
• Geen Metroid Prime 4 of Zelda BotW2 footage showen
• Wederom een weeb character voor Smash introduceren, zo'n eentje met waarschijnlijk weer een zwaardje
• De focus leggen op enkel de games die binnen 3 maanden uitkomen zonder enig uitzicht op verdere games
• Nieuwe Mii troep introduceren zoals Miitopia
• Een half uur over de history van Nintendo lullen om vervolgens erop aansluitend een crapgame te introduceren waar echt niemand op zit te wachten.

Bonus:
• Nog meer onnodige Amiibo's

Ik denk dat ik hier wel een fijne selectie aan gevreesde dingen heb die ik liever niet op de komende E3 zie.
Avatar
Erik | 07 juni 2021 11:59 | #294930
Reactie op post #294929 van FalconPawnch
Het ergste is nog dat je scenario's noemt die ook zomaar zouden kunnen gebeuren. :')
Avatar
Fl@ppy | 07 juni 2021 12:16 | #294931
collapse
Ergste scenario voor mij is wederom geen BotW2, als goedmakertje komt in september TWW en in november TP.
Avatar
FalconPawnch | 07 juni 2021 15:58 | #294941
Reactie op post #294931 van Fl@ppy
"goedmaker"? Zoethoudertje bedoel je? =')
Avatar
Rico B. | 07 juni 2021 12:27 | #294933
collapse
Ik kan me voorstellen dat Metroid Prime 4 nog niet toonbaar is maar de sequel van Breath of the Wild is onderhand toch wel dusdanig af dat je wel een trailertje van 3 minuten kan loslaten?

Mijn doom scenario is dan ook alweer een video met een zwarte achtergrond en Aonuma die er als een stokstaartje erbij staat en ons vertelt dat we nog een beetje geduld moeten hebben.
Avatar
FalconPawnch | 07 juni 2021 15:58 | #294942
Reactie op post #294933 van Rico B.
please undastahnd
Avatar
hsBoy | 07 juni 2021 12:30 | #294934
collapse
Het ergste? Geen Switch Pro aankondiging... Razz
Nee, er zijn wel ergere dingen, zoals geen nieuwe gameplaybeelden van BOTW2 krijgen, of idd weer nutteloze ports. Ik heb bij Nintendo Directs altijd dat ik veel zin heb, veel verwachtingen heb, er uitgebreid voor ga zitten, maar vaak toch word teleurgesteld.
Avatar
Yosher | 07 juni 2021 13:11 | #294936
Reactie op post #294934 van hsBoy
Is voor mij dus ook de voornaamste reden om gewoon bijna geen voorspellingen te doen of hoge verwachtingen te hebben. Of juist het ergste te verwachten. Dan kan het alleen maar meevallen... Wink
Avatar
Debinir | 07 juni 2021 13:23 | #294937
Reactie op post #294934 van hsBoy
Haha ja die teleurstelling heb ik soms ook wel eens
Krijg je bijna alleen maar games die niet je ding zijn

En die switch pro zou ik niet verwachten
Ninty heeft al gezegd alleen software en zelf denk ik nog altijd dat die hele pro een broodje aap is
Avatar
Debinir | 07 juni 2021 12:31 | #294935
collapse
De 2 dingen die ik echt niet wil zien

1: Switch Pro net exclusives (zonder exclusives zou nog enigzins te pruimen zijn)
2: Fortnite in Smash Bros
Avatar
FalconPawnch | 07 juni 2021 15:59 | #294943
Reactie op post #294935 van Debinir
omg, punt 2 ook keihard ja!
Avatar
waliwal | 07 juni 2021 14:02 | #294939
collapse
"De eerste F-Zero game die draait op 60fps"
Doe mij dit scenario toch maar wel. Want 60fps is op de normale Switch onhaalbaar. Hopelijk zijn wel dan nog wel andere games die de moeite waard zijn om op hoge resolutie en goede framerate te spelen.
Avatar
Debinir | 07 juni 2021 15:11 | #294940
Reactie op post #294939 van waliwal
Maar de N64 Fzero was 60 fps...
Avatar
ribbelchips | 07 juni 2021 16:40 | #294944
collapse
Leuk artikel. Zelda als main character in Breath of the Wild 2 lijkt me eigenlijk juist supertof!

Mijn top 5 ergste dingen die Nintendo kan doen:

- Teveel tijd besteden aan content voor oude games zoals Smash of Splatoon 2. Mooi dat ze het doen, maar doe dat op een ander moment. Je verkoopt er geen nieuwe games meer mee en al helemaal geen consoles

- De Switch Pro: Nintendo kan dit goed verknallen met een onmogelijk gare naam en minimale updates tegen een te hoge prijs. Dat 720p scherm voorspelt alvast niet veel goeds.

- Mario 3d All Stars Definitive Edition mét Super Mario Galaxy 2 aankondigen. Voor €60 uiteraard.

- Opnieuw BotW 2 en Metroid Prime 4 uit de show laten.

- Cammy Dunaway opgraven en inzetten om ons 40 minuten lang te trakteren op Wii Music 2, Wii Fit Switch, Wii Party II, 1-2-3-4 Switch, Wii Sports 3 en andere gare Mii en motion meuk
Avatar
Erik | 07 juni 2021 22:48 | #294952
Reactie op post #294944 van ribbelchips
collapse
- Mario 3d All Stars Definitive Edition mét Super Mario Galaxy 2 aankondigen. Voor €60 uiteraard.

Dat zou wat zijn. :')
Avatar
Monokuma | 08 juni 2021 12:58 | #294956
Reactie op post #294952 van Erik
Dat zou echt lachen zijn.
Avatar
Martijn | 08 juni 2021 15:07 | #294957
Reactie op post #294952 van Erik
Dan voel je jezelf ook behoorlijk bekocht. Hopen dat Nintendo dat ook inziet. Best erg dat het realistisch klinkt. Beter maar niet meer aan denken, haha Hahaha
Avatar
hsBoy | 07 juni 2021 17:13 | #294946
collapse
Misschien ook leuk om een ‘te mooi om waar te zijn’ artikel te maken? Razz Met de mooiste dingen (die wss niet gebeuren) die Nintendo zou kunnen doen tijdens E3 Razz
Avatar
Dreon | 07 juni 2021 18:22 | #294949
Reactie op post #294946 van hsBoy
Haha dat is inderdaad ook een tof idee!
Avatar
Demin | 07 juni 2021 17:44 | #294948
collapse
[...] wanneer meer dan de helft van de screentime van de E3 Direct wordt opgevuld door games zoals Monster Hunter, Xenoblade, Bayonetta, Fire Emblem en meer van dit soort type games. [...] Please; meer originele IP's; en vervolgen op lang vergeten games zoals Mario Strikers, Golden Sun, F-Zero en Metroid Prime! [/Nostalgia Mode]


(Goede) nieuwe IP's zijn altijd leuk, maar 'niche games'? Als we alle door Dyon genoemde games op volgorde van verkoopsucces zetten, zijn het juist de 'niche games' die boven komen drijven en niet de door hem genoemde voorkeursgames. (Die door hun leeftijd ondertussen ook al door veel mensen zijn vergeten) Alleen Bayonetta en Metroid Prime horen in het andere rijtje thuis.


1 Monster Hunter Rise: meer dan 7 miljoen
2 Fire Emblem Three Houses: meer dan 3 miljoen
3 Metroid Prime 1: 2,82 miljoen
4 Xenoblade Chronicles 2: meer dan 2 miljoen
5 Golden Sun: 1,65 miljoen
6 Metroid Prime 3: 1,63 miljoen
7 Mario Strikers: meer dan 1,6 miljoen
8 Metroid Prime 2: 1,33 miljoen
9 F-Zero GX: net geen 0,7 miljoen
10 Bayonetta: 0,57 miljoen

Lang verhaal kort: Nintendo toont deze games zo prominent omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze met de juiste aandacht goed kunnen verkopen.
Avatar
FalconPawnch | 07 juni 2021 20:00 | #294951
Reactie op post #294948 van Demin
"met de juiste aandacht"

Je bedoelt hoe ze de laatste tijd te werk gaan? Alle aandacht op 1 game en verder niks boeiends, zodat we allemaal maar die ene game kopen om toch iets nieuws te hebben for the time being? Yep, dat werkt.
Avatar
Monokuma | 08 juni 2021 12:53 | #294955
Waar ik nog wel het meest bang voor ben is dat ze bijna de hele presentatie focussen op een spel. Hoewel ik Super Smash Bros. Ultimate een erg leuk spel vind, stelde ik het niet helemaal op prijs dat tijdens E3 2018 bijna de hele presentatie daarover ging.
Avatar
Martijn | 08 juni 2021 15:10 | #294958
Of dat ze "Splatoon 4" aankondigen...
"Ja, maar ze hebben pasgeleden deel 3 aangekondigd!"
"Ja? En?"

Hahaha
Avatar
Mori | 08 juni 2021 20:57 | #294961
Nintendo zet een streep door de E3 Direct.
Avatar
Martijn | 08 juni 2021 23:18 | #294964
Heb nog een aanvulling:

Voor mij zou Nintendo de E3 behoorlijk verzieken als ze Donkey Kong slecht behandelen. Rare heeft destijds drie geweldige games afgeleverd. Retro heeft goed gekeken naar de originele Donkey Kong Country-games. Ik speel momenteel "Tropical Freeze" nog, welke eigenlijk alles omvat wat ik in een Donkey Kong-game wil zien: goede besturing, mooie graphics, originele levelconcepten, een haalbare maar hoge uitdaging, een dijk van een soundtrack en een waardige opvolger. "Donkey Kong Country: Tropical Freeze" en "Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest" zijn samen mijn favoriete games in de serie én daarmee voor mij twee van de beste games ooit.

Er gaat nu een gerucht over een nieuwe Donkey Kong-game, door het team achter "Super Mario Odyssey", Dat kán heel tof zijn, maar tegelijk voor problemen zorgen. Retro had de balans met "Tropical Freeze" onder controle. Iets wat in "Returns" nog niet zo sterk was (al was dat spel ook niet slecht), maar waar ze enorm in zijn gegroeid. Ik had graag een derde "Donkey Kong Country" van Retro Studios gezien. Wie zegt dat Nintendo ook zo trouw gaat blijven? Ik denk al terug aan "Donkey Konga" of "Jungle Beat". Ik vond "Jungle Beat" geen slecht spel, maar ook niet zo sterk als de games van Rare en Retro. Ook wil ik geen "Super Mario Odyssey"-achtige game met Donkey Kong erin.

"Donkey Kong Country: Tropical Freeze" is in mijn ogen zo goed, dat Nintendo écht zijn best moet doen om dat niveau te halen. Ook is niet bekend of Retro Studios nog doorgaat met Donkey Kong Country, als "Metroid Prime 4" uiteindelijk verschenen is. Het kan Donkey Kong-games dus voorgoed veranderen. De Donkey Kong Country-serie heeft nog geen flaters. Houden zo, Nintendo! Anders is de E3 behoorlijk verziekt, wat mij betreft!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 [voorlopige titel]

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action-Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2022

Screenshots