5 Nintendo Switch-geruchten waar we massaal instonken Special | 10 juni 2021 12:00 | Auteur: Erik

Het internet was er zeker van. Gerenommeerde media als Bloomberg rapporteerden er zelfs over: de Nintendo Switch Pro bestaat en zou nog voor de E3 aangekondigd worden. Nou, mooi niet dus. We zijn bijna twee weken later en we hebben geen enkel kruimeltje nieuws gekregen van Nintendo. Weg hypetrain. Maar dit is zeker niet de eerste keer dat we er met z’n allen massaal instonken. Wat dacht je van…

1. Microsoft brengt GamePass naar Nintendo Switch
Dit is misschien wel het heetste gerucht van de afgelopen twee jaar – en hij blijft anno 2021 maar opduiken. In februari 2019 kwam een bizar uitgebreid en gedetailleerd gerucht naar buiten dat Microsoft en Nintendo dikke vriendjes zouden worden. Het meest sappige hieraan was dat xCloud (en dus GamePass) vóór het einde van dat jaar beschikbaar gemaakt zou worden voor de Nintendo Switch met meer dan 100 Xbox-titels speelbaar.

Nou, kwamen wij mooi van een koude kermis thuis. Want dit is uiteindelijk nooit gebeurd. Toch is het engste aan dit gerucht dat het ten dele wel waar blijkt te zijn. Zo sprak het al over een release van Ori and the Blind Forest en Cuphead op de Nintendo Switch – zaken die later daadwerkelijk gebeurden. Zouden we dan toch ooit…?

MIcrosoftNintendo_samenwerking

2. Retro werkt aan een racegame van Star Fox
Anno 2018 wist niemand waar Retro Studios mee bezig was. De Switch-port van Donkey Kong: Tropical Freeze was net klaar en Bandai Namco werkte (toen nog) aan Metroid Prime 4. Toen kwam er ineens een opmerkelijk verhaal naar boven: Retro werkte aan een racegame genaamd Star Fox Grand Prix. Volgens het gerucht zou dit een soort Diddy Kong Racing worden, met een soort avontuurmodus in een grote HUB-wereld – afgetopt met eindbaasgevechten. Er was zelfs al een logo in omloop en betrouwbare spellenwebsites als Kotaku, Eurogamer en N1ntendo.nl geloofden dat het wel waar moest zijn.

Nou, mooi niet dus. We zijn drie jaar later en hebben er nooit meer iets van gehoord. Toch? Een paar maanden na dit gerucht werd Starlink: Battle for Atlas aangekondigd, waar onze Star Fox niet alleen een cameo speelde, maar zelfs races in zijn Arwing mocht afwerken…

NintendoSwitchGeruchten_StarFoxGrandPrix

3. Pokémon Sun & Moon krijgen derde versie voor Nintendo Switch
Ah, de periode vlak voor de release van de Nintendo Switch was een mooie voor de geruchtenmolen. Eén van de meest hardnekkige was het bestaan van Pokémon Stars, de gelauwerde Nintendo Switch-versie van Pokémon Sun en Moon. Het stond in contact met de Nintendo 3DS-versies én kende extra beestjes. Als bonus bewijsstuk gooiden ze een HD-versie van de schattige Pikipek in de mix – die door Game Freak zelf was getoond in een trailer. Volgens Eurogamer was Pokémon Stars al vergevorderd en moest het eind 2017 uitkomen.

Eind 2017 kwamen er inderdaad derde versies van Pokémon Sun & Moon uit… maar dan exclusief voor de Nintendo 3DS. Oh, en ze heetten simpelweg Ultra Sun & Ultra Moon. Dit stopte de geruchtenmolen echter niet – want dan moesten die versies wel naar de Nintendo Switch komen, toch?

NintendoSwitchGeruchten_PokemonStars
Bron afbeelding: Pokémon GO Hub


4. Nintendo Switch ontvangt GameCube Virtual Console
In december 2016 wist men het zeker: de Virtual Console maakt zijn rentree op de Nintendo Switch. Oh, en niet zomaar: ditmaal wordt ook de Nintendo GameCube ondersteund. De eerste drie spellen die erop uit moesten komen? Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion én Super Smash Bros. Melee. Daarnaast was Nintendo volgens de geruchtenmolen druk bezig om het originele Animal Crossing naar de Nintendo Switch te brengen én waren ze aan het werk om de GameCube-adapter draaiende te krijgen op hun aankomende console.

Nou, dat laatste is waar – maar de rest is (helaas?) klinkklare onzin gebleken. Nintendo is zeker in de wereld van klassieke games gestapt, maar via een totaal nieuw systeem én met vooralsnog enkel NES- en Super Nintendo-spellen.

NintendoSwitchGeruchten_GameCubeVirtualConsole

5. Nintendo brengt Beyond Good & Evil 2 exclusief naar de Nintendo Switch
Oh, Beyond Good & Evil. Wat was je leuk, maar tegelijkertijd zo weinig geliefd bij het grote publiek. Maar toch hoopten we stiekem op een vervolg. Het was dan eigenlijk ook best logisch dat we maart 2016 lazen dat Beyond Good & Evil 2 exclusief naar de Nintendo Switch (toen: NX) kwam - met financiering van Nintendo. Nintendo hielp wel vaker noodlijdende franchises uit de brand, zoals Bayonetta 2. Daarnaast pasten het verhaal van fotografe Jade, het kleurrijke koddige uiterlijk en de Zelda-achtige gameplay perfect op een Nintendo-console. Toch?

Een jaar later werd er inderdaad een vervolg op Beyond Good & Evil aangekondigd. Maar de Nintendo Switch? Die lijkt vooralsnog buiten spel gezet. Om over Nintendo’s betrokkenheid nog maar te zwijgen. Jammer hoor.

NintendoSwitchGeruchten_BeyondGoodEvil2

Bonus: Deze geruchten bleken wél waar te zijn
Wat me nog het meest opviel, was hoe vaak hardnekkige geruchten uiteindelijk ook waar bleken te zijn! Ik neem je mee door een aantal smeuïge voor de Nintendo Switch:

Ubisoft komt met een cross-over van Rabbids & Mario (Jep! Mario + Rabbids: Kingdom Battle)

Koei Tecmo werkt aan nieuwe Warriors-game in een Nintendo-sausje (dit bleek Fire Emblem Warriors te zijn)

Nintendo komt later in 2017 met Nintendo Classic Mini: SNES Edition (dat kwamen ze zeker)

Oorspronkelijke Dark Souls onderweg naar de Nintendo Switch (Dark Souls: Remastered kwam een jaar later uit)

New Super Mario Bros. U baant zich een weg naar Nintendo Switch (inmiddels kunnen we allemaal genieten van New Super Mario Bros. U Deluxe)

NintendoSwitchGeruchten_MarioRabbidsKingdomBattle

En dit was nog maar het topje van de ijsberg (zowel van uitgekomen als niet-uitgekomen geruchten)! Wil je jezelf nog een beetje ophypen, tik dan vooral eens ‘gerucht’ in onder ons Archief-kopje. Dan zie je nog veel meer wilde nieuwtjes van de afgelopen jaren.
Next articleLeisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice - lekker overal aanzitten Previous articleDirector Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster showt...

Reacties van gebruikers

Avatar
Erik | 10 juni 2021 12:24 | #295002
collapse
Speciale vermelding nog voor Demin die het balletje voor het Star Fox Grand Prix-gerucht opgooide. Damn fine coffee
Avatar
Demin | 11 juni 2021 01:45 | #295009
Reactie op post #295002 van Erik
Cool

Ik dacht al, dit komt me bekend voor Wink
Avatar
Fl@ppy | 10 juni 2021 12:33 | #295003
collapse
En de switch pro??
Avatar
Debinir | 10 juni 2021 12:35 | #295004
Reactie op post #295003 van Fl@ppy
collapse
Die mag na jaren van geruchten ook wel op dit lijstje
Avatar
n2ntendo | 10 juni 2021 14:03 | #295006
Reactie op post #295004 van Debinir
Als t na e3 nog neit gebeurd is, mag t van mij op dit lijstje
Avatar
hsBoy | 10 juni 2021 13:17 | #295005
De Switch Pro snap ik helemaal niks van. Die geruchten komen toch ergens vandaan? Ik bedoel een gerenommeerde site als Bloomberg speelt met zijn reputatie met zulke artikelen en ook andere mensen die hun reputatie op het spel zetten door dergelijk nieuws met zoveel zekerheid de wereld in te slingeren. Zou Nintendo dan intern op het laatst nog zoveel veranderen, of zo? En zij zien toch zelf ook dat het internet ontploft door alle geruchten? Waarom ontkrachten ze het dan niet? Blijft een rare molen, die geruchtenmolen Razz
Avatar
Mink | 10 juni 2021 16:04 | #295007
collapse
Mensen maken gewoon een inschatting en zetten dat als gerucht online, mensen gaan vaak met de hype mee en vergeten vervolgens te checken of het wel correct was. Fake news!
Avatar
FalconPawnch | 14 juni 2021 08:10 | #295083
Reactie op post #295007 van Mink
precies dit.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Beyond Good and Evil 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Ubisoft Montpellier
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Screenshots