Metroid Dread: 19 jaar geduld a.u.b. Special | 15 juni 2021 18:44 | Auteur: Dyon

Dinsdagavond heeft Nintendo officieel een gloednieuwe 2D Metroid-titel aangekondigd. Metroid Dread, dat wordt ontwikkeld door Mercurysteam, is het vervolg op Metroid Fusion uit 2002 voor de Game Boy Advance. Negentien jaar na dato ziet het spel dan eindelijk haar levenslicht, maar desalniettemin kent het vijfde deel uit de originele Metroid-reeks al een grote geschiedenis.

Het was namelijk 16 jaar geleden, in 2005, dat het medium Game Informer al melding maakte van dit spel. Het spel zou oorspronkelijk verschijnen voor de Nintendo DS en ook andere media zoals IGN bevestigden dit door middel van een gelekte lijst met Nintendo’s software line-up. In maart 2006 volgde dan een “officiële” bevestiging in het Official Nintendo Magazine, die het had over een release “ergens in 2006”, waarna er radiostilte volgde.Ten tijde van de release van Metroid Prime 3: Corruption in 2007 dook de naam Dread ook nog eens op in de game zelf, bij het scannen van een log van een ruimtepiraat was de volgende tekst te lezen: “Experiment status report update: Metroid project "Dread" is nearing the final stages of completion”. De geruchtenmolen draaide weer overuren, want de game zou dan wel snel in de winkels verschijnen, toch...? Maar ontwikkelaar Retro reageerde uiteindelijk dat het een grap betrof, in de Japanse versie van Metroid Prime 3: Corruption is de referentie zelfs weggehaald.

5

In 2010 meldde Yoshio Sakamoto, een van de bedenkers van de Metroid-serie, dat Dread wel degelijk bestaan heeft. Echter zou de ontwikkeling van de game weer van voor af aan beginnen als ze het project ooit voort zouden zetten. Tijdens ongeveer diezelfde periode meldde journalist Craig Harris van IGN dat de verhaallijn van Metroid Dread in feite gewoon klaar is, en op elk gewenst moment weer van de plank kon worden gehaald wanneer ze het spel wilden ontwikkelen. Dat is inmiddels waarheid geworden, want Metroid Dread komt op 8 oktober naar de Nintendo Switch!

Wat zijn jullie verwachtingen van Metroid Dread? Gaan jullie Metroid Fusion voor de Game Boy Advance weer oppakken, of het recentere Metroid: Samus Returns voor de Nintendo 3DS? Laat het weten in de comments!

Next articleZelda scheurt op een motor in Uitbreidingspas Hyrule Warriors:... Previous articleKazuya uit Tekken komt naar Super Smash Bros. Ultimate

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 15 juni 2021 19:21 | #295126
Gaaf, maar de DS background kan je wel zien. Ik vind de game verre van mooi en representatief voor de hardware
Avatar
n2ntendo | 15 juni 2021 19:48 | #295131
Had het spel mooier gehoopt, maar ben super blij dat t zich afspeelt na Fusion!
Ben zo benieuwd naar t verhaal, vooral omdat het Samus d'r arc met de metroids af zal sluiten :O

8 oktober...niet al te lang wachten dus gelukkig!!

Hopen dat de Special edition in Europa makkelijk te krijgen is
Avatar
SMS | 15 juni 2021 19:51 | #295132
Geen Prime 4, maar dit was ook wel te pruimen! Happy Samus ziet er nog steeds uit als een Bionicle zoals in Samus Returns, en ze lijken nog steeds een beetje tegen sequence breaking.....

...maar dat Metroid EINDELIJK verder gaat met het verhaal is geweldig, en de slide and sprint-smash zien er ook goed uit. Wink
Avatar
FalconPawnch | 16 juni 2021 00:37 | #295147
Beter dan een MP1/2/3 trilogie. Ik was er nog niet kapot van omdat ik nooit echt van de sidescroller Metroid ben geweest, maar wellicht wordt dit mijn eerste aankoop in het genre.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Metroid Dread

Platform: Nintendo Switch
Genre: Metroidvania
Ontwikkelaar: MercurySteam
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 08 oktober 2021

Screenshots