Roundtable - N1 velt zijn oordeel over de Nintendo E3 2021 Direct Special | 17 juni 2021 14:00 | Auteur: Redactie

Het moment der waarheid: wat vonden we van de Nintendo Direct? Aan de hand van drie vragen, vellen verschillende redactieleden van N1 hun oordeel. We bespreken onze algemene indruk, favoriete titel én wat we nou allemaal misten tijdens de presentatie. Maar over één ding waren we het allemaal eens: de E3 2021 was voor Nintendo-fans als vanouds genieten!

1. Wat is je algemene indruk van de Nintendo Direct?
Martijn
De E3 was dit jaar behoorlijk matig, voor zover ik heb gekeken. Weinig bijzonders gezien. Toen kwam Nintendo, om nog even te laten zien hoe het ook kan. Het was een goed gevulde presentatie met genoeg verrassingen! Het kan altijd beter, maar ik denk dat we hier een behoorlijk sterke en gevarieerde Direct-uitzending hebben gezien. Het gebeurde eerder, maar Nintendo liet in slechts 40 minuten zien hoe je moet presenteren op de E3. Een voorbeeld voor vele anderen. Prima indruk!

Jeroen
Ik heb praktisch alle presentaties gekeken, en ik moet zeggen dat over het algemeen voor mezelf het aanbod niet heel fantastisch was. Alle hoop was gevestigd op Nintendo, en voor mij hebben ze echt wel de beste presentatie neergezet van de hele E3. Niet al mijn verwachtingen werden ingelost, maar er werden echt tal van games aangekondigd en nogmaals bevestigd waar ik echt blij van werd. Voor ieder wat wils: allerlei genres en franchises, en ik ben blij dat Nintendo alsnog iets heeft gezegd over Zelda's verjaardag.

Kitty
Ik heb er met plezier naar gekeken en was ook achteraf erg tevreden. Niet alle games waren aan mij besteed, maar het is wel leuk om te zien hoeveel diverse games er getoond werden. Ik was na de presentatie van Square Enix nogal teleurgesteld, met name over het feit dat Life is Strange niet werd geport. Met die game werd geopend, dus voor mij kon het al bijna niet meer stuk!

"Nintendo richt zich eindelijk weer op de core-gamer met deze Nintendo Direct"


Patrick
Ik vond het een vrij solide Direct met vooral veel nieuwe aankondiging voor dit jaar nog. Een nieuwe Mario Party is altijd vermakelijk, Advance Wars is opgestaan uit de dood en eindelijke een releasedatum voor Shin Megami Tensei V? Ik teken ervoor.

Mitch
Zeer goed. Nintendo richt zich eindelijk weer voornamelijk op de core gamer met deze presentatie. Metroid Dread zag er fantastisch uit en de nieuwe BotW liet ondanks zijn relatief korte duur veel zien. Daarbij krijgen we eindelijk een fatsoenlijke Mario Party op de Switch, een nieuwe Wario Ware en vertoonde zelfs Advance Wars een teken van leven! Doe mij meer van dit soort Nintendo, want jammer voor Style Boutique en Mii-fans: deze keer werd de oldskool core gamer in de watten gelegd. De afwezigheid van waifu en warriors-games was helemaal de kers op de taart.

Ness
Ik was best positief verrast, ook al zat het niet per se vol met spellen die mij aanspreken! Voor Nintendo's eerste E3 sinds COVID-19, was er echt een fijne pacing tussen grote en wat kleinere aankondigingen. Over het algemeen best een prima Direct dus. Ik ben nu vooral even zoet met alle Zelda theorieën die ik nu natuurlijk moet lezen en kijken!

Erik
Ik denk dat vooral oude Nintendo-rotten blij waren met deze Nintendo Direct. Metroid Dread tóch in ontwikkeling, Advance Wars krijgt uit het niets een remake en Mario Party gaat eindelijk weer terug naar vroeger! Daarnaast was het over het algemeen gewoon een sterke Direct, die af werd gesloten met een geweldige nieuwe trailer van Breath of the Wild. Toch kan ik me voorstellen dat je als wat jongere Nintendo-fan toch hier en daar wat spellen miste, zoals Splatoon 3. Al met al: awesome!

Roundtable_OordeelNintendoDirect_E32021_Zelda
"Ik ben nu al zoet met alle Zelda theorieën die ik nu natuurlijk moet lezen en kijken!"

2. Waar werd je het meest blij van?
Martijn
Metroid Dread kwam compleet vanuit het niets, dus dat was een aangename verrassing. Na alle geruchten en hints door de jaren, blijkt het spel ineens te bestaan. Fijn om te zien dat Nintendo nog steeds weet te verrassen. Iets wat tijdens deze E3 verder miste. Daarnaast? De Breath of the Wild-opvolger natuurlijk! Jammer dat we daarop nog even moeten wachten, maar ik heb geduld. Derde favoriet is vreemd genoeg Mario X Rabbids Sparks of Hope, mede door de Super Mario Galaxy-achtige setting. Van Mario Party Superstars werd ik ook wel blij. Wie weet, mijn eerste Mario Party sinds 2005?

Jeroen
Een aantal dingen werden al verwacht. Een nieuwe Mario Party kan altijd komen, en beelden van Breath of the Wild 2 natuurlijk ook. Maar ik ben zelf het meest enthousiast over Metroid Dread! Deze game werd meer dan 15 jaar geleden al eens aangekondigd, maar is nooit verschenen en velen waren hem al vergeten of hadden de hoop al lang opgegeven. Ik ben een enorme fan van de Metroid-franchise, en deze game ziet er echt fantastisch uit. Ik heb al meteen een pre-order geplaatst en ik hoop dat wij in Nederland ook die toffe Limited Edition krijgen. Metroid Dread kwam voor mij echt als verrassing. Metroid Prime 4 en wellicht een Metroid Prime Trilogy volgen al het first-person perspectief, dus ik ben heel blij met deze 2D-platformer.

"Maar ik ben zelf het meest enthousiast over Metroid Dread! Deze game werd meer dan 15 jaar geleden al eens aangekondigd, maar is nooit verschenen en velen waren hem al vergeten of hadden de hoop al lang opgegeven!"


Kitty
Life is Strange! Dat is één van de beste games die ik ooit gespeeld heb, en dat ik het vervolg True Colors op mijn favoriete console kan gaan spelen maakt het des te beter. Danganronpa Decadence kende ik nog niet, maar het ziet er wel echt uit als iets voor mij. Van de trailer van Breath of the Wild werd ik natuurlijk ook blij, maar om eerlijk te zijn had ik toch wel nét wat meer informatie verwacht.

Patrick
Achteraf toch wel van de aankondiging van Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. Toen die tijdens de direct aangekondigd had was het even een rollercoaster van emoties. Blijdschap vanwege het feit dat Nintendo deze fantastische serie eindelijk uit het stof heeft gehaald maar ook teleurstelling door de gekozen grafische stijl die mijn totaal niet aanspreekt. In Advance Wars voer je oorlog en het lijkt nu net een kinderspel. Ik ga de game hoe dan ook spelen en hoop echt dat de game goed verkoopt zodat we een daadwerkelijk vervolg krijgen. Ook geeft dit (valse) hoop voor andere series *cugh* *cugh* Golden Sun *cugh* *cugh*.

Mitch
"Metroid Dread. De trailer was gruwelijk, de sfeer en het concept bevallen me enorm en verdomme wat beweegt Samus heerlijk soepel", zou mijn antwoord zijn...als de nieuwe BotW 2 beelden niet zo gruwelijke tot de verbeelding spraken. Link met langer haar in een Griekse toga met een gemuteerde arm die een complete luchtwereld mag verkennen mét nieuwe powers? Spuit het in mijn aderen!

Ness
Oehh ik zou zeggen óf WarioWare óf Danganronpa! Danganronpa die naar de Switch komt is eindelijk het perfecte excuus de spellenreeks op te pakken, ook al weet ik al vrij zeker dat ik het geweldig ga vinden. Aan de andere kant zie ik WarioWare als een klassieker van toen ik kind was en zien de nieuwe toevoegingen er nu al super uit!

Erik
Haha, gek genoeg van Mario Party Superstar. Sinds Nintendo de serie op de schop gooide met deeltje 9, ben ik het allemaal een beetje uit het hoog verloren. Maar de gedachte om met vrienden al die klassieke feestjes in HD te spelen, doet mij zeer goed!

Roundtable_OordeelNintendoDirect_E32021_AdvanceWars
"Ik ga de game hoe dan ook spelen en hoop echt dat de game goed verkoopt zodat we een daadwerkelijk vervolg krijgen."

3. Deze game heb ik nou écht gemist...
Martijn
Geen Donkey Kong. Bleek dat gerucht (vooralsnog) helaas niet waar te zijn. In plaats daarvan hoop ik dat Retro Studios een nieuwe Donkey Kong Country maakt, zodra Metroid Prime 4 compleet is. Overigens... Die miste natuurlijk ook!

Jeroen
Ik had heel graag beelden van Metroid Prime 4 gezien, al is de game in ieder geval wel genoemd tijdens de presentatie. De geruchten gingen dat er een nieuwe Donkey Kong-game aangekondigd zou worden, en dat is niet gebeurd. Ik denk dat ik die aankondiging het liefst had willen zien, want naast Metroid vind ik ook de Donkey Kong Country games echt geweldig. Maar, wat niet is kan nog komen, hopelijk last Nintendo nog een spannende Direct in dit jaar.

"Haha in de categorie gaat nooit gebeuren: een nieuwe Rhythm Heaven-game of Nintendo Land 2."


Kitty
Van tevoren had ik al mijn (vrijwel nergens op gebaseerde) hoop gevestigd op een nieuwe Pokémon Stadium, Dragon Quest Builders 3 en de Nintendo 64 naar virtual console. Vooral dat eerste en dat laatste leek me soort van te verwachten omdat de Nintendo 64 jarig is deze maand, en omdat er de laatste tijd wel meer uit dat tijdperk terugkomt. Het is allemaal verre van waar geworden, dus dat is wel een beetje jammer. Maar het kan wél allemaal alsnog gebeuren, dus ik heb weer iets om naar uit te kijken.

Patrick
Golden Sun mis ik altijd dat is ondertussen wel bekend.... toch? Donkey Kong was voor mij de grote afwezige. Het wordt echt tijd voor een vervolg op Tropical Freeze. Het is niet te begrijpen dat die er nog steeds niet is.

Mitch
Wat je hier waarschijnlijk verwacht te lezen is Metroid Prime 4 of Bayonetta 3.Maar nee, die games verwachte ik überhaupt niet. Ik had stiekem wel gehoopt op die 3D Donkey Kong game uit de geruchtenmolen. Maargoed, Metroid Dread begon ook ooit als gerucht. Die DK game, die komt nog wel.

Ness
Haha in de categorie gaat nooit gebeuren: een nieuwe Rhythm Heaven-game of Nintendo Land 2. Het is oké, ik zette mjin geld er vooral niet op in, maar missen doe ik deze spellen altijd!

Erik
Bayonetta 3. Als er één game was waarvan ik haast zeker wist dat ze die gingen tonen, was het die wel. Zeker na de belofte in januari. Maar goed - met Nintendo (en ook PlatinumGames) weet je het dus nooit. Sorry meneer Kamiya, maar ik snap ergens wel waar de frustratie van fans vandaan komt!

Roundtable_OordeelNintendoDirect_E32021_N64VirtualConsole
"Vooral een Nintendo 64 Virtual Console leek me soort van te verwachten omdat de Nintendo 64 jarig is deze maand, en omdat er de laatste tijd wel meer uit dat tijdperk terugkomt."


Wat vond jij van de Nintendo Direct?
En nu jij! Wat vond jij van Nintendo's E3 2021 Direct? Hoogtepunten? Dieptepunten? Laat het ons weten in de reacties!
Next articleGa vanaf volgende maand de strijd aan in Pokémon Unite voor... Previous articlePokemon Sword/Shield krijgen mystery gift: Bulbasaur en Squirtle...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 17 juni 2021 15:10 | #295204
collapse
Hmjah, beetje gemengde gevoelens. De dingen waar ik blij mee moest zijn, waren imo nogal karig; Metroid, Zelda & Smash...

• Natuurlijk ben ik hyped voor Metroid Prime 4 en om te horen dat de development goed gaat. Metroid Dread als tussendoortje is welkom, maar ik vind het er echt niet zo geweldig uitzien als sommigen van jullie bij de redactie. Het was vooral allemaal erg donker en het oogde als een soort upgraded 3DS game qua level design en graphics. Samus beweegt wel lekker soepel. Hopelijk is de gameplay vet en heb je niet altijd last van die E.M.M.I. die je constant volgt, dan ben je constant op de vlucht en daar houd ik niet zo van. Geef mij maar de afwisseling tussen omgevingen scannen/verkennen en actie/platformen ala Metroid Prime.

• De nieuwe Smash fighter waarvan ik z'n naam amper kan onthouden/uitspreken. Dit is niet de reden waarom ik een fighters pass heb gekocht. Ik heb nog nooit Tekken op een nintendo console gezien dus ik vind de keuze dan ook gaar. Ik kende enkel Heihachi (welke mij tevens meer voor de hand liggender leek). Natuurlijk si dit typisch weer zo'n "kijk, we hebben deze playstation character weten te strikken!" voor meer populariteit en smash sales. Nou goed, hopelijk is deze Kazunogwat-dude niet zo 'broken', want ik zag al dat ie combo-based is en die final blow zag er wel wat te sterk uit, maar we zullen zien. Ik voorspel van die Terry-achtige taferelen van irritante combo's met als laatste zo'n onvermijdbare harde dreun die ook nog eens kan KO'en.

• Breath of the Wild Trailer: Eerst dacht ik dat het begin van de Smash fighter announcement iets van BotW2 was vanwege Ganondorf haha, maar toen kwam de echte Zelda botw2 trailer. Ik voelde gelijk een soort spanning toen de trailer begon, ik dacht "YES HERE WE GO!" maar deze nieuwe Zelda trailer was simpelweg 'ok'. Helaas bij lange na niet zo spannend als de eerste trailer die met de announcement gereleased werd. Ik miste vooral wat informatie. Ik snap dat ze terughoudend zijn met spoilers en belangrijke info, maar dit was voor mij gewoonweg teleurstellend kort. Hopelijk straks met Zelda's verjaardag toch nog wat nieuwe beelden en info.


Hoogtepunten:
Metroid Dread announcement
BotW2 trailer(tje)

Dieptepunten:
Geen DK (fucking geruchten > Mad )
Geen Metroid Prime 4 beelden
Weer allerlei ports en remasters en bundles van oude games.
Avatar
Martijn | 17 juni 2021 15:43 | #295213
Reactie op post #295204 van FalconPawnch
Tja, er is een Tekken uitgekomen op de Wii U, "Tekken Tag Tournament 2". Ben het ermee eens dat Tekken meer een Playstation-reeks is.

Voor mij had deze vechter ook niet in "Super Smash Bros. Ultimate" gehoeven, al is het vast een goede toevoeging. Met 5 van de 6 personages echter nog steeds geen reden voor mij om Fighter's Pass Vol. 2 te halen. Daar gaat Kazuya Mishima geen verandering in brengen. De enige Tekken die ik heb gespeeld was "Tekken 3" en uitgerekend in dát deel deed hij niet mee.

Hoop dat de laatste vechter écht een toffe is. Smile
Avatar
SMS | 17 juni 2021 15:14 | #295206
Metroid Dread Drooling
Avatar
Dual_strike | 21 juni 2021 08:57 | #295302
Ik vond de Xbox Bethesda showcase toch ook best wel dik hoor eigenlijk Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.