Final Fantasy IX krijgt zijn eigen geanimeerde serie Nieuws | 22 juni 2021 21:52 | Auteur: Erik | Bron: Kids Screen

Bijzonder nieuws: Final Fantasy IX krijgt zijn eigen animatieserie! De serie is gericht op kinderen en wordt ontwikkeld door Square Enix en het Franse Cyber Group Studios.

De animatieserie is op dit moment in pre-productie en Cyber Group hoopt aan het begin van 2022 met het produceren te starten. De animatieserie mikt zoals gezegd op een leeftijdsgroep van 8 tot 13.

Pierre Sissmann, de CEO van Cyber Group, zegt het volgende over de samenwerking: "De spellen hebben een sterk meekijk-potentieel. Voor diegene die Final Fantasy IX kennen, wordt dit een introductie. En voor de velen die het niet kennen, wordt dit een onderdompeling in een universum waar ze van gaan genieten."

Het is de eerste keer in de historie van Square Enix dat ze een van hun Final Fantasy-spellen omtoveren tot een animatieserie voor kinderen.

FinalFantasyIX_Animatieserie_2022

Final Fantasy IX is een van mijn favoriete spellen aller tijden, dus ik ben in ieder geval uiterst benieuwd! De game vertelt verhaal van Zidane en zijn bende van dieven, die het op het kidnappen van prinses Garnet gemunt hebben. Wat ze echter niet weten: Garnet wil dolgraag het koningshuis ontvluchten! Samen met Vivi, Steiner en anderen beleven ze een klassiek Final Fantasy-avontuur dat draait om kristallen en een prachtig verhaal dat inspeelt op thematieken als ouder worden, verlies en liefde.

De RPG kwam oorspronkelijk in 2000 uit op de PlayStation, maar is ook 'gewoon' op de Nintendo Switch te spelen! Onze Kitty beloonde 'm in 2019 met een mooie 8.
Next articleSonic Colours: Ultimate krijgt Anniversary Package in Japan Previous articleScreenshots en artwork NEO: The World Ends With You zetten gevechten...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mori | 22 juni 2021 23:30 | #295330
Duimen dat 't op Netflix komt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Final Fantasy IX

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 14 februari 2019

Screenshots