The Pokemon Company schikt rechtszaak rondom Pokemon Sword- en Shield-lekken Nieuws | 23 juni 2021 09:50 | Auteur: Kitty | Bron: Polygon

Er is een einde gekomen aan de in 2019 aangespannen rechtszaak tegen leakers van informatie rondom Pokémon Sword en Pokémon Shield.

De lekkers hadden informatie over de games voorafgaand aan de release bekendgemaakt. De gedaagden waren betrokken bij het uploaden van foto's naar het internet die onaangekondigde Pokémon en alternatieve (Gigantamax-)vormen uit de officiële strategiegids onthulden. Dat was allemaal vóór de release van de game in november 2019.

Eén gedaagde werkte voor het bedrijf dat was ingehuurd om de strategiegids te drukken, toen hij de foto's nam. Een tweede persoon plaatste de foto's uiteindelijk op Discord. Volgens The Pokemon Company werden ze al snel verspreid onder een 'wereldwijd publiek'. Zoals gepubliceerd in officiële rechtbankdocumenten, moeten de gedaagden elk 150.000 dollar aan schadevergoeding en de advocaatkosten van The Pokémon Company betalen.
Next articleSmash Bros. Ultimate houdt Spiritevenement ter ere van 30e verjaardag... Previous articleLekker platformen met gameplaybeelden Alex Kidd in Miracle World...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 23 juni 2021 11:26 | #295335
Hahha, kutleakers. Terecht. Ik schrik wel een beetje van zo'n enorm bedrag. Alsof the Pokemon Company zo'n verlies heeft gemaakt door wat van die Pokemon te leaken. Waar komt zo'n bedrag vandaan dan?
Avatar
Yosher | 23 juni 2021 14:38 | #295342
collapse
Ik vind dat leakers terecht gestraft moeten worden maar dit bedrag is echt onmenselijk als je het mij vraagt, hoe denken ze dat een doorsnee persoon dat moet betalen? Die zitten wel een tijdje in de schulden, alleen voor het lekken van een beetje informatie over een game. Dan kan het lekken van informatie wel echt een domme actie zijn, dat bedrag vind ik echt mega overdreven.

Overigens, 99% van de 'schade' komt door hunzelf, omdat zij zo nodig een halfbakken game moeten afleveren. Dát was althans voor mij de reden om deze games niet aan te schaffen, niet het feit dat mensen informatie hebben gelekt.
Avatar
FalconPawnch | 23 juni 2021 15:00 | #295344
Reactie op post #295342 van Yosher
Overigens, 99% van de 'schade' komt door hunzelf, omdat zij zo nodig een halfbakken game moeten afleveren.


Hilarious

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019