Cloudscape voor Nintendo Switch mixt Stardew Valley, Animal Crossing en survival Nieuws | 23 juni 2021 22:56 | Auteur: Erik | Bron: Kickstarter

Indiestudio Konitama heeft Cloudscape aangekondigd voor de Nintendo Switch. Dit bijzonder ogende spelletje belooft een spannende mix van boerderij- en levenssimulator te worden.

Vooral de gelijkenissen met Stardew Valley en Animal Crossing zijn onmiskenbaar. Á la Animal Crossing: New Horizons bouw jij vanaf niets een onderkomen op, waarna je in de trant van Stardew Valley hier een flinke snuif vee, gewassen en andere boerenzaken. De twist zit 'm echter in het feit dat de focus meer ligt op overleven.Je kunt het volgende verwachten in Cloudscape:

• Jij speelt als Kumo, een wolkeling die zomaar op het vaste land wakker wordt. Als hem probeer je te overleven in deze ruige wereld
• Craft wapens, gereedschap en meer. Daarnaast kun je boeren, vissen, koken, schatten zoeken, dieren temmen en noem het maar op!
• Een contrast tussen het vredige daglicht en het kwade nachtleven, vol monsters en kerkers. De makers noemen The Legend of Zelda: A Link to the Past als inspiratiebron
• Je ontmoet allerlei wezens op je zoektocht! Maak vriendjes, vriendinnetjes en vindt zelfs de liefde!

Leuk detail: ontwikkelaar Konitamo is opgericht door Chriss Gottron, een animator die onder andere werkte aan Nickelodeon-tekenfilms Spongebob Squarepants en Fairly Odd Parents!

Cloudscape staat al op de planning voor de Nintendo Switch, maar Konitama heeft ook een crowdfundingscampagne voor de game opgezet. Mocht het doel behaald worden, verschijnt er een fysieke versie van Cloudscape op de Nintendo Switch. Wil je de game steunen of er simpelweg nog veel meer over lezen, check hier de Kickstarterpagina. Niet schrikken: de verwachte release is in 2023.

Cloudscape_NintendoSwitch_07


Cloudscape_NintendoSwitch_05


< >
Next articleLegend of Mana Previous articleMushihimesama tijdelijk verwijderd van Europese Nintendo eShop

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Cloudscape

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Simulator
Ontwikkelaar: Konitama
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2023

Screenshots