Samus en E.M.M.I. zitten elkaar op de hielen in gameplaytrailer Metroid Dread Media | 30 juni 2021 11:20 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo (via Perfectly Nintendo)

Nintendo heeft een gameplaytrailer uitgebracht van Metroid Dread!

De trailer komt van de Japanse versie van Metroid Dread's teaser site. De video kwam ook met Vol. 02 van het Metroid Dread-rapport. Deze is vooralsnog enkel in het Japans beschikbaar: we houden je op de hoogte wanneer de Nederlandse versie verschijnt. Check hieronder in ieder geval hoe Samus en E.M.M.I. het tegen elkaar opnemen!

Metroid Dread is tijdens Nintendo's E3-presentatie aangekondigd. Met de onthulling kwam ook een geschiedenisvideo én een uitgebreid rapport (link naar Nintendo Nederland) die het spel beschrijft. Dread komt 8 oktober naar de Nintendo Switch.

Next articleVijf tips voor beginnende én gevorderde spelers van Gamestudio Previous articleBlokkerige brawler Paint the Town Red aangekondigd voor Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 30 juni 2021 16:44 | #295448
collapse
Shoot me, maar ik vind de graphics nu nog matig: blokkerige 3D-elementen, statische achtergronden, weinig levendige omgeving. Geeft me nog geen keiharde Metroid sfeer. De diepte lijkt ook niet goed over te komen en de lichtval lijkt helaas niet altijd te kloppen.

Ik weet het, dit is Metroid, dus haleluja-amazing-piss-my-pants, maar voor mij gevoel heeft deze game zeker nog wat tijd nodig om op te poetsen. Dit is nog geen Fusion/Zero mission qua sfeer en diversiteit. Dat laatste is natuurlijk lastig oordelen op basis van enkele filmpjes, maar toch.

Op sommige vlakken is dit echt nog te grof; bijna Gamecube niveau.
Avatar
FalconPawnch | 30 juni 2021 17:04 | #295451
Reactie op post #295448 van koekiemonster
collapse
vergeet niet dat dit ooit een 3ds titel had moeten zijn waarschijnlijk. Het verdient zeker niet de 1e prijs in een schoonheidswedstrijd, maar de game ziet er wel gewoon soepel uit. Ik hoop echter niet dat het constant dat opgejaagde gedoe is door die nauwe en smalle gangetjes. Hopelijk zijn er ook wat stukken 'rust'.
Avatar
n2ntendo | 30 juni 2021 17:27 | #295456
Reactie op post #295451 van FalconPawnch
collapse
Geen idee hoe je erbij komt dat t een 3DS titel had moeten zijn.

Maar wat mij betreft heeft Koekiemonster groot gelijk. T ziet er op sommige vlakken erg odnermaats uit. Neemt niet weg dat ik blij ben met mijn special edition pre-order, maar een sidescrolling metroid op switch had veel meer potentie dan wat we nu krijgen. De cutscenes vind ik echter wel erg leuk gedaan en die zien er wel goed uit w.m.b.
Avatar
dw4 | 30 juni 2021 19:00 | #295459
Reactie op post #295456 van n2ntendo
collapse
Volgens mij klopt het gewoon hoor. Deze game is al heel lang in ontwikkeling en zou eerst op de DS moeten uitkomen en later de 3DS.
Avatar
Demin | 01 juli 2021 02:04 | #295466
Reactie op post #295459 van dw4
Dat geldt alleen voor "project Dread", niet deze iteratie van het spel. De eerste/DS-versie is op een gegeven moment compleet geschrapt, en dat geldt volgens Nintendo voor alle pogingen om Dread uit te brengen die het uiteindelijk niet gehaald hebben. MercurySteam is ook nog eens een externe ontwikkelaar, dus het zou heel vreemd zijn als zij verder moesten bouwen aan een half vergeten project waar al jaren niks aan is gedaan én waarvan de documentatie ook nog eens in het Japans zou zijn.

De reden dat deze game duidelijk DNA van een 3DS game heeft, is dat ze dezelfde/geüpdatete engine van Samus Returns gebruiken voor Metroid Dread. Je ziet gewoon de erfenis van Samus Returns op 3DS op veel punten heel duidelijk terug.
Avatar
Mori | 04 juli 2021 15:41 | #295487
Ik wacht wel op Metroid Prime 4. Omnomnom

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Metroid Dread

Platform: Nintendo Switch
Genre: Metroidvania
Ontwikkelaar: MercurySteam
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 08 oktober 2021

Screenshots