Lord of the Rings: The Two Towers Review | 15 april 2003 16:24 | Auteur: Onbekend

Lord of the Rings: The Two Towers

Na het enorme succes van de film The Fellowship moest er natuurlijk ook een game komen. Het prachtige vol met actie gestouwde verhaal van Lord of the Rings is natuurlijk een perfect thema voor een game. Aangezien zo'n beetje alle RPG verhalen losjes delen van de serie hebben gejat had ik gehoopt op een goede turn-based RPG. Er kwam dan ook een turn-based RPG maar ontwikkelaar Vivendi heeft deze game tot mijn grote ontsteltenis verknalt. Dus hoopte ik dat EA's versie beter zou zijn. EA was bezig aan een Hack n Slash RPG over de eerste twee films. De Gamecube versie kwam een stuk later dan de Xbox en PS2 versies, maar het heeft dan ook wat veranderingen ondergaan. Toen het spel dus eindelijk in de winkel lag heb ik hem gehaald. Verwachtings vol stop ik het uiteindelijke resultaat in mijn Gamecube.

50013580

Het verhaal:
Het verhaal zal de meeste mensen bekent in de oren klinken. Het is dan ook een klassieker en de boeken zijn door miljoen mensen gelezen. Om zo veel mogelijk spoiler info weg te laten zal ik het in het kort uitleggen. Je bent een lid van een reisgenootschap dat op weg is naar het kwade land Mordor om een kwade ring te vernietigen. Als lid vecht je je een weg door vijanden als orcs, grot-trollen en urukhai. Het vehaal volgt de films en dus niet de boeken. Mensen die de boeken hebben gelezen en de films niet hebben gezien zullen heel wat missen. Jammer genoeg is het verhaal niet echt belangrijk in dit spel. Hoewel je veel fragmenten uit de films krijgt te zien, is het allemaal niet zo belangrijk.

Image_168d05cc-7b80-4829-a980-d5e425591616
Image_1b0cbe8b-dd52-4897-b3dd-a55d9a4ad894

De Graphics:
Grafisch is dit spel een van de betere games. Het is allemaal nog niet zo mooi als bijvoorbeeld Metroid, maar het is zeker een subtopper. De gezichten lijken erg op die van de acteurs, de orcs en urukhai zijn erg realistisch in beeld gebracht. Maar het haalt het allemaal net niet door de kleine knulligheden van het spel. Als je later bijvoorbeeld betoverde pijlen hebt krijg je 'bolletjes' in plaats van punten, dat zie je goed op de screenshot. Ook is er geen bloed of iets dergelijks. De omgevingen hadden iets uitgestrekter mogen zijn, maar vooral met de achtergronden hadden ze een stuk meer kunnen doen. Het vuur is ook niet mooi, maar in welke game hebben ze wel mooi vuur laten zien? Die kleine foutjes halen de graphics iets naar beneden, maar het blijft bovengemiddeld. De graphics creëren een goede sfeer en daar gaat het om.
Cijfer: 8

Het Geluid:
Dit is misschien wel het beste aan de game. Het geluid is subliem, werkelijk fantastisch. EA heeft hier erg zijn best op gedaan. De officiele soundtrack van de film is aanwezig. De acteurs zelf hebben de stemmen ingesproken. Het geluid van klingende zwaarden, het geluid van brekende schilden het is er allemaal. Het is een genot om naar te luisteren. Krijsende orcs, zoevende pijlen, brandende huizen met een woord fantastisch. Veel meer is er niet over te zeggen, het geluid is gewoon goed. Zeer sfeervol.
Cijfer: 9

Image_96015454-a5b5-44fd-a458-bf03c2f011a2
//www.nintendo-europe.com/compel/images/compel_images/Image_710332f1-b981-4f4b-8a97-edb13431a678.jpg

De Gameplay:
Het is dus een Hack 'n Slash RPG geworden met een Beat 'm all up sausje eroverheen. Na de originele toturial speel je het eerste level mat Aragorn. Aragorn is de erfgenaam van de oude koningen, hij hanteerd het zwaard. Na het eerste level kun je ieder level kiezen uit drie strijders: Aragorn de mens; Legolas de elf, hij hanteerd twee messen; Gimli de dwerg, hij vecht met een bijl. Na het uitspelen van een level krijg je ervaringspunten naar hoe goed je bent. Met die punten kun je combo's of upgrades kopen. Jammer genoeg zijn alle combo's hetzelfde. Kan je met een character spelen, dan kan je dus met elk character spelen. Je hebt ook een afstands wapen. Aragorn en Legolas een boog, Gimli gooit met kleine bijlen. Dit is helaas niet zo goed uitgewerkt en zul je dus weinig gebruiken. De level route is nogal linair. Weinig ruimte om te bewegen, je loopt zeg maar constant op een pad. Dat is jammer want in de film zie je wijdgestrekte omgevingen. De replay is wel goed, maar er zijn te weinig levels. Het doet allemaal wel zijn ding maar het voelt niet 'af'.
Cijfer: 7

Conclusie:
The Two Towers is een zeer vermakelijke game. Op sommige punten heel goed, op sommige minder goed. Het is jammer dat je aan de gameplay kan zien dat het te snel gedaan is allemaal. De graphics en sound is wel goed uitgewerkt. Er zitten veel extra's in zoals tig intervieuws, verborgen levels en zelfs een verborgen character. Het zit allemaal goed in elkaar en je zult veel plezier hebben aan de game. Je hele vrienden kring mag meespelen want er zitten twaalf saves in de vier blocks die het spel gebruikt. Mijn conclusie luid: Een must voor de fans, maar ook leuk voor de gewone gamer.
Eindcijfer: 7.7
0
N1-score
Next articleMeer informatie over Pokemon op de GC Previous articleGameCube exclusieve platformer in ontwikkeling bij Sega

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.