Retro: Super Metroid 3 Review | 27 april 2003 11:30 | Auteur: Onbekend

Op de planeet SR388 is een nieuw alienras ontdekt, veel ontwikkelder dan alle anderen.
Het is de taak van bountyhunter Samus om het ras uit te roeien.
Na alle aliens uitgeroeid te hebben (ook hun enorme koningin), ontdekt Samus een ei.
Niet lang daarna kruipt er een Metroid Larve uit. Als het beestje Samus ziet staan, denkt het dat ze zijn moeder is. Samus neemt de larve mee naar het ruimtestation om het te laten onderzoeken. Niet lang nadat Samus de larve heeft afgeleverd en het ruimtestation heeft verlaten hoort ze in haar schip explosies, het ruimtestation wordt aangevallen!

Super Metroid 3 heeft een spannend sfeertje, mede dankzij de muziek en de overweldigende graphics. Je wordt van het ene oord naar het andere gestuurd om het mysterie van dit superras op te lossen. Het verhaal heeft echt een fantastisch plot en je word er helemaal in opgezogen.
Metroid is een van de spannendste SNES spellen die er gemaakt zijn.
Originaliteit: 10

In het eerste filmpje van het spel wordt het al duidelijk, wat een prachtige graphics!
De monsters waar je tegen vecht zijn wel zo goed gemaakt, dat je ze gewoon eng gaat vinden. En dan praat ik nog niet eens over de eindbazen. Ook de levels zijn erg goed gemaakt, alleen zijn ze vaak erg leeg, wel erg leuk is dat de levels elke keer weer heel verschillend zijn.
Graphics: 9,5

Ik kan ze nog steeds opneuriën, die spannende Metroid deuntjes. Volgens mij heb ik nog geen enkel spel gespeeld waarin het geluid zon groot deel van de spanning uitmaakt. Vooral de deuntjes tijdens de gevechten met de eindbazen zijn fantastisch. Niet alleen de muziek is goed, ook de geluidseffecten zijn super. In het begin hoor je zelfs een stem die het verhaal vertelt!
Geluid: 10

In het spel krijg je gaandeweg steeds meer wapen en updates, stuk voor stuk fantastisch. Vooral de Morphing Ball is erg leuk (die gaan we ook terugzien in Metroid Prime).
Het spel speelt op zich best lekker, alleen er zijn wat storende minpuntjes. Bijvoorbeeld dat de gevechten soms iets te hectisch zijn en naar mijn mening is de verdeling van de knoppen niet helemaal oké. Gelukkig bederven deze minpuntjes de game niet, bij lange na niet!!!
Gameplay: 7,5

Wat was ik blij toen ik de laatste eindbaas gehaald had. Dat was gewoon fantastisch!!!
Het spel is ook zo uitdagend, volgens mij is dit een van de moeilijkste games van de SNES.
Voor sommigen is het misschien allemaal iets te moeilijk, maar voor mij was dat juist een echte uitdaging. Het motiveerde me om het te blijven spelen, om het eerder als m’n vrienden uit te spelen! Ik kan je ook verzekeren dat je de eindbazen nog heel lang zal heugen!
Moeilijkheid:10

Op het eerste gezicht zal je denken dat Metroid gewoon een ordinaire shooter is. Maar al gauw blijkt dat er veel meer te beleven is. Oneindige skills, wapens enz. Mede dankzij de graphics en het geluid zal het spel tot het einde blijven boeien, en reken maar dat het lang duurt voordat je het einde bereikt heb!!!
Overall: 9,6
0
N1-score
Next article5 Nieuwe screens van Splinter Cell GC Previous articleBurnout 2 screenshots..

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.