The Legend of Zelda: Ocarina of Time review. Review | 06 mei 2003 00:40 | Auteur: Michiel

[swf]"http://gameqube.nl/files_backup/HyruleFieldTheme.mid" height="" width=""[/swf]

n64

Ocarina of Time is voor menig Nintendo-gamer een spel om nooit te vergeten. Sommigen spreken zelfs van het beste spel ooit gemaakt. Of je het hier mee eens bent of niet, het staat als een paal boven water dat het een geweldig deel is uit de Zelda-reeks.

Het verhaal.

In Ocarina of Time wordt het eerste deel uit de reeks vertelt. (nu geef ik je gelijk een antwoord voor de prijsvraag ;))
Het begint allemaal met de jonge Link die gewekt (nee, niet verwekt) wordt door een Fairy genaamt Navi. Navi vertelt je dat je op moet staan en richting de Deku Tree moet gaan. Echter, zonder schild en zwaard mag je niet bij de Deku Tree komen. Dit is gelijk je eerste opdracht. Na wat gepuzzel zal het je uiteindelijk wel lukken om beide items te bemachtigen en je gaat richting de Deku Tree. Eenmaal aangekomen vertelt hij je (jaja, deze boom kan praten) dat hij een vloek draagt door toedoen van het Kwaad. Je eerste echte opdracht is dus de Deku Tree bevrijden van deze vloek.
Nadat je dit gedaan hebt krijg je een lang dialoog voor je. Om dit even kort samen te vatten:

In het begin der tijden waren er 3 goden die de wereld schiepen. Zij verlieten, na het scheppen ervan, de wereld maar lieten een gouden Triforce achter. Deze is weggestopt in de Temple of Time.


Link_OoT
Link, de held uit de Zelda-reeks.

Maar er is één probleem. Een duistere man uit het westen van Hyrule die de naam Ganondorf met zich meedraagt, is erop uit om deze triforce te bemachtigen en zo de wereld te omhullen in duisternis. Aan jou dus de taak om deze man te stoppen en voorgoed af te rekenen met het kwaad. Meer ga ik je niet vertellen over het verhaal, aangezien veel van jullie hem nog voor het eerst moeten spelen.

Ganondorf_OoT
Ganondorf, de vertegenwoordiger van het kwaad.

Graphics.

De graphics van het spel zijn op het moment van schrijven misschien wel achterhaald, terug in 1998 waren ze van enorm hoge kwaliteit. Het eerste uurtje spelen viel wat tegen kwa visueel geweld, maar wanneer je eenmaal op Hyrule Field aankwam viel je mond open van verbazing. Een uitgestrekt landschap lag voor je dat nog nooit eerder was vertoond in een console game. Ook details ontbraken niet in OoT. Hyrule Town zag er enorm mooi uit. Er liepen mensen, honden en zelfs kippen rond over het marktplein. Ook waren de omgevingen afwisselend genoeg om steeds te blijven boeien, iets dat in andere spellen na vorderingen nogal eens ontbrak.

Geluid.

“Ook het oor mag genieten.” Zo dacht Nintendo er waarschijnlijk over toen ze begonnen aan het maken van de verschillende soundtracks van de game. Vanaf de eerste minuut dat je speelt is het weer een feest van herkenning. De geluiden die Link zelf maakt tot het melodietje dat je hoort wanneer in je huizen aanwezig bent, je zal het allemaal herkennen als je eerdere delen ook hebt gespeelt. Van oorstrelende soundtracks tot bekende deuntjes, het geluid is van hoge kwaliteit.

Intro Ocarina of Time.
Hyrule Market.
Hyrule Market (remix)

Ocarina_OoT
De Ocarina Of Time speelt een belangrijke rol in OoT.

Gameplay

Ook deze Zelda speelt weer heerlijk. De besturing is in het begin ietwat wennen omdat je niet zelf kan springen, maar na hooguit een half uurtje heb je dit wel onder de knie.
De dungeon’s in het spel bevatten weer erg originele puzzels. Ook moet je weer raadsels oplossen, switches overhalen en enorme eindbazen bevechten.
Daarnaast zijn er bepaalde ‘sub-quests’. Voorbeeld is een opdracht waarvoor je maskers moet verkopen aan mensen verspreid over het hele land. Ook kun je in het hele spel piece of hearts verzamelen, mensen helpen spullen terug te vinden, het Big Goron Sword verzamelen enzovoort. Genoeg te doen dus. Je bent, als je het voor de eerste keer speelt, minimaal een 25 uur bezig om het spel uit te spelen, om nog maar te zwijgen over de sub-quests.

Eindcijfer.

Omdat geen enkel spel perfekt is en er altijd wel íets aan mankeert mag ik geen 10 geven. Ook een 9.9 vind ik wat te hoog gegrepen en daarom beoordeel ik dit spel met een 9.8. Er zijn weinig spellen die zo’n hoge waardering van mij krijgen. Daarom raad ik iedereen die dit spel nog niet gespeelt het nú meteen te gaan spelen of anders morgen meteen te kopen. Je krijgt er geen spijt van.

Eigen mening.

Tot slot wil ik nog even mijn eigen mening geven, omdat ik dat opdreunen van feitjes nu wel zat ben. Ik zelf vindt dit echt het beste spel ooit gemaakt. Het is zo groot, er is zo veel te doen, het is zo mooi, alles maar dan ook alles klopt gewoon in dit spel. Ook het omzetten van 2D naar 3D is goed, nee niet goed, perfekt gedaan.
Het is moeilijk te verwoorden waarom ik dit spel zo geweldig vindt. De sfeer grijpt je vast en laat je nooit meer los. Het is een enorm spel waar je eigenlijk nooit op uitgekeken raakt. Ik zou zeggen, probeer het zelf uit als je dit nog niet gedaan hebt. En met die woorden maak ik een einde aan deze review van dit geweldige spel.

0
N1-score
Next articleThe Legend of Zelda: Majora's Mask Previous articlePokemon Box Boxart

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.