Feel The Magic: XY/XX Preview | 15 november 2004 18:25 | Auteur: Joost

Feel the Magic: XY/XX is de vreemde titel van een zo mogelijk nog vreemder spel. In Sega’s eerste game voor de Nintendo Dual Screen (die tevens ook een launchtitel is), is het zaak om als ‘doodgewone’ jongen, een hete chick te versieren. In tegenstelling tot een date game als Leisure Suit Larry, die meer in de richting van een adventure gaat, is het in FtM: XY/XX zaak het meisje van je dromen te imponeren door een groot aantal mini-games op een goede manier af te werken. Lees snel verder of dit spel wellicht iets voor jou is…

Dating games hebben nooit een echt grote plek bestreken in het Europese en Amerikaanse games assortiment. Nee, date spellen waren tot nu toe voornamelijk weggelegd voor schuwe Japanse jongetjes die virtuele meisjes boven de dames van vlees en bloed prefereren. Nu konden de Yanks en Europeanen zich wel ‘vermaken’ met het eerder genoemde Leisure Suit Larry. Dit spel leunde echter meer op de goede humor en het adventure element dan zijn Japanse tegenhangers. Nu is Feel The Magic net als Leisure Suit ook doordrenkt met de nodige humor, alleen draait dit spel om een groot aantal compleet belachelijke en knotgekke mini-games. Iets anders waarmee FtM zich onderscheidt van zijn soortgenoten, is dat het zich niet laat besturen met een muis of controller, maar het unieke touchscreen, én de microfoon van de DS.
feel-the-magic-xyxx-20041105053618956" rel="external">feel-the-magic-xyxx-20041105053618956


Goudvis

Het verhaal zet al gelijk de toon bij deze game. Wat is namelijk het geval? Onze anti-held loopt over straat, en daar ziet hij toevalligerwijs een bloed mooie dame. Helaas vaagt het lot de kans om het dit vrouwelijk wezen te schaken in één klap weg doordat een goudvis die zich op dat moment in de handen van het hoofdpersonage bevind (wel in een zakje met water uiteraard), in de maag van een voorbijganger beland die tegen onze jonge knul aanknalt (ja ja, je moet er maar opkomen als spellenbrouwer…). Deze gebeurtenis werpt je direct in de eerste mini-game. Hierin is het zaak de vis vanuit de maag omhoog te krijgen, en te zorgen dat hij er níét via de achterkant uitgaat. Als je begrijpt wat ik bedoel. Het omhoog krijgen van dit visje verloopt natuurlijk via het touchpad (de knoppen van plastic zul je in FtM ongeroerd laten). Nadat je het beestje succesvol uit de maag van de man hebt verwijderd, neemt een "superperformance group" de Rub Rabbits genaamd de knul onder hun hoede, en maken de eenzame ziel wijs dat de hij een verbazingwekkend goed optreden moet houden om zijn dreamgirl weer te zien. Dit is het begin van een weergaloos avontuur….

Het spelverloop

Het is voornamelijk mini-games spelen wat de klok slaat in FtM. Om je daar een beter beeld van te geven behandel ik er nu een paar uit het enorme aanbod:

• *De krijg-de-vis(en)-uit-maag-van-man mini-game:*
Deze heb ik al behandeld in de vorige alinea, in deze mini-game is het de bedoeling de vis(jes) uit de maag van een voorbijganger te krijgen. Op het onderste scherm zie je de maag, terwijl het bovenste scherm de zwemmers laat zien die níét in een andere vorm en kleur het lichaam van de man hoeven te verlaten.

• *De maak-het-meisje-schoon mini-game:*
Nooo! De hete chick raakt bevuild door… vuil! En het is jouw taak om het er af te krijgen. Dit doe je natuurlijk door via het touchscreen de vunzige plekjes aan te tikken. Kijk wel uit dat je enkel en alleen het vuil beroerd, en niet bepaalde andere delen van haar lichaam…

• *De blaas-de-kaarsen-uit mini-game:*
Jammer voor de azijnpissers die beweerden dat de microfoon van de DS een nutteloze feature is. In deze mini-game dien je namelijk de inhoud van je longen te legen in het microfoontje, op die manier zul je de vlammen doen doven. Kijk wel uit dat je niet té hard blaast, de (astmatische?) hoofdpersoon kan dan duizelig worden door gebrek aan zuurstof.

• *De haal-de-schorpioenen-van-het-meisjes-lichaam-af mini-game:*
Hoe de diva het voor elkaar krijgt mag Joost weten, maar op één of andere vage wijze ziet ze kans haar lichaam prooi te stellen aan een klein legertje schorpioenen, die vrijelijk over haar heen krioelen. Jouw taak is natuurlijk om ze te verwijderen. Één voor één that is. Pas op dat je ook echt alléén de schorpioenen aantikt met je stylus, de vrouwe in nood stelt het niet op prijs als jij haar betast met je grijpgrage handjes.
feel-the-magic-xy-xx-20041007104819901


De characters

Even een korte beschrijving van de prominent aanwezige characters in Feel the Magic:

• De held
Een casanova is nou niet een woord wat de hoofdpersoon juist omschrijft. Deze ‘average Joe’ is niet slick, sexy of knap, en wordt door de meeste meisjes genegeerd. Daarnaast wordt hij óók nog eens achtervolgd door nachtmerrie’s. Overigens komt hij vrijwel nooit in lastige situaties terecht, hij doet niemand iets kwaad.
ftmheld


• De chick
Dé dame waarmee de held wel eens een glaasje melk zou willen drinken. En dat is niet gek aangezien deze dame naast slim, aardig en sexy ook nog eens prom queen op haar school is én door bijna iedere (hetero) jongen aanbeden wordt. Om haar te schaken zal de hoofdpersonage werkelijk alles uit de kast moeten trekken.
ftmchick


• De Badguy
Om het verhaal van Feel the Magic nog cliché-matiger te maken dan het al is, heeft Sega ook nog eens even een good ol’ badguy in de game gestopt. Geheel volgens de regels is deze knakker zo’n standaard bullebak, een lelijke, dikke, lompe boer wiens vader een Power Centrale runt. Wat de rol van deze jongen in FtM is? Dat lijkt me duidelijk, ook híj zit achter ‘de chick’ aan…
ftmbadguy


• De popgroep
Enig doel of motief van deze popgroep genaamd ‘Rub Rabbit’ is onduidelijk. Wel staat vast dat ze de held bijstaan waar ze kunnen, en hem helpen zijn droom meid te versieren.
ftmpopgroep


Conclusie

Japanse spelontwikkelaars zijn over het algemeen vreemd. Dat blijkt wel als je kijkt naar deze game. Veel van de mini-games die je onder handen kunt nemen zouden zo bedacht kunnen zijn door één van mijn excentrieke buren. En dat wilt wel wat zeggen als je bedenkt dat ik in een buurt woon met een groot aantal opvanghuizen voor mensen die niet helemaal helder in hun koppie zijn. Maar zou de vreemdheid het spelplezier verminderen? Natuurlijk niet! Feel the Magic moet het júíst hebben van de totale absurdheid en wazige humor, de game is dan ook – voor zover ik daarover heb kunnen oordelen – niet geschikt voor mensen die naar dating games zoeken die een alternatief voor ‘the real thing’ moeten vormen. Waar dit spel volgens mij wél geschikt voor is, is voor mensen die innovatie zoeken in spellen, mensen die games als Wario Ware stuk hebben gespeeld en die over een bepaald gevoel voor humor beschikken. Ben jij zo’n iemand? Dan weet je welke game je bij de release van de Dual Screen moet halen…
feel-the-magic-xyxx-20041111101117727

Next articleTiger Woods DS uitgesteld! Previous articleNieuwe beelden Puppy Times

Reacties van gebruikers

Avatar
Willem B. | 15 november 2004 18:35 | #57275
2 words; Sick Game
Avatar
Gebruiker 2584 | 15 november 2004 19:00 | #57281
Vage game??? vind dat water niet zo cool. Voor de rest: Grappig maareh speel first hunt nog wel een paar keer en dan zien we nog wel.
Avatar
Gebruiker 1371 | 15 november 2004 19:33 | #57283
dit is echt een vaag spel...
Avatar
Willem B. | 15 november 2004 20:13 | #57289
@ Mijn 1e reply: Dit neemt niet weg dat dit 'n zeer nette preview is Joost.. erg leuk Smile
Avatar
Ducka | 15 november 2004 21:25 | #57292
Was et in real-life maar net zo simpel Mad
Paar mini-games spele, en een chick gescoord...
Avatar
Naruto-fan | 16 november 2004 17:18 | #57360
op zich wel een leuke game maar niete cht iets voor mij om bij de preview te halen, als deze eenmaal in de aanbieding is haal ik em denk wel...
Avatar
Sjoerd | 16 november 2004 19:50 | #57375
Ik weet niet waar het anders kon dus doe ik het hier: hele handige week Worship !
Avatar
Djep | 18 november 2004 13:05 | #57551
dit is echt zo'n game waarvan je niet weet of je hem wel of niet halen Weird
Avatar
Joost | 18 november 2004 22:35 | #57634
Ik zelf ga 'em waarschijnlijk wel halen, mits hij een beetje behoorlijke cijfers krijgt natuurlijk. Smile

@Willem
Tnx. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Project Rub

Platform: Nintendo DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Sonic Team
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots