The Urbz: the Sims in the City Preview | 20 november 2004 17:25 | Auteur: Michiel

Nintendo mag blij zijn met Electronic Arts. Misschien niet vanwege de denderende kwaliteit van diens games, maar zeker wel omdat EA verantwoordelijk is voor 2 van de 6 launch-titels voor de Dual Screen. Met The Urbz heeft EA ook nog eens een ‘aardig’ populaire franchise in handen, dus verkopen gegarandeerd! Maar goed, is de game wat voor jou? Vergaar hier je eerste indrukken!
showscreen
Klik voor vergroting.


Verhaal.
Het verhaal in The Urbz: Sims in the City is vrij basic maar op haar beurt wel uniek. Je Sims hebben het plattelandsleven, met alle voor- en nadelen, verlaten om het succes te zoeken in de grote stad. In de GBA- en DS versie heet deze stad Minipolis, en het sleutelwoord in de stad is reputatie.
Daddy BigBucks heeft een plan om de stad over te nemen, en het is aan jou de taak om dit te voorkomen. Hoe je dit moet doen? Door een zo groot mogelijke reputatie als “player' op te bouwen om de stad in je handen te krijgen.

Gameplay.
Een van de grootste kritiekpunten van alle 256.946 add-ons van de Sims was misschien wel het gebrek aan originaliteit, en daarmee vernieuwing. Met The Urbz wil EA dit niet nog eens krijgen, aangezien de developer er een hoop nieuws in heeft gestopt.
Niet alleen het feit dat je een reputatie op moet bouwen is nieuw, ook heeft Electronic Arts een hoop nieuwe mini-games in de het spel gestopt. Ook kan je linken met andere systemen en zo items en dergelijke ruilen.

showscreen showscreen
Klik voor vergroting.


De DS heeft als exclusieve feature dat je en huisdier kan nemen en deze groot kan brengen. Deze kan je dan door bepaalde missies heen helpen, en je begrijpt dat een huisdier ook weer een positief effect geeft op je reputatie. Je kan onder andere kiezen uit een veloci-rooster, jackalope, unicorn, Simosarus Rex, Dodo en meer!

Graphics.
Grafisch is The Urbz nou niet echt om over naar huis te schrijven. De Dual Screen is tot veel meer in staat, dat weet ik wel zeker, maar jammer genoeg heeft EA er niet de moeite, en missschien ook niet de tijd gehad, om het spel er mooier uit te laten zien dan de GBA versie. Gelukkig betekent dit niet dat het spel onspeelbaar is, nee, want diens voorgangers op de GBA zagen er ook al erg goed uit. Verwacht niks denderends, dit spel moet het meer van de gameplay hebben!

showscreen showscreen
Klik voor vergroting.


Touch-screen en Dual Screen gebruik.
Een van de belangrijkste criteria waaraan een DS game moet voldoen is nog wel het innovatieve gedeelte, in dit geval het gebruik van de Dual Screen en het Touch Screen. Over het algemeen wordt het touch-screen gebruikt om je een weg te banen door de verschillende menu’s. Denk gewoon aan het selecteren van je keuze tot het aankleden van je Urbz met de stylus.
Bij mini-games krijg je de actie vaak wel van twee kanten te zien. Zo kan je basketballen en krijg je op het bovenste scherm een close-up van de ring te zien.

Hoe het touch-screen naast de menu-selectie precies in zijn werkt gaat is niet precies duidelijk. Er zullen vast en zeker dingen in het spel zelf zitten waarbij je de stylus nodig hebt, bijvoorbeeld het selecteren van bepaalde acties, maar tot dusver weten we daar niks over.

viewerscreen


Conclusie.
Ik heb zelf praktisch geen ervaring met The Sims serie, en daarom is het voor mij moeilijk om een conclusie te trekken. Het spel heeft zeker potentie, en als het niet té langdradig wordt dan kan The Urbz op de Dual Screen nog eens voor de nodige verbazing gaan zorgen. De console-versie is bovengemiddeld, iets wat op zichzelf al een goed teken is, dus laten we hopen dat ook de handheld-versie(s) goed in elkaar zitten.
Next articleMadden DS trailers Previous articleRidge Racer DS media

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 1371 | 20 november 2004 17:56 | #57814
ze mochten van mij wel wat meer moeite doen, dit is gewoon een port van de gba versie.....
Avatar
Willem B. | 20 november 2004 18:45 | #57824
Wat is 'n "franshise" Michiel? Vette preview trouwens! De game lijkt mij ook wel wat overigens..
Avatar
Dwayne | 20 november 2004 19:02 | #57826
de game trekt aardig veel op the sims: bustin' out op n-gage...
Avatar
Hans | 20 november 2004 19:17 | #57828
@Willem: niet mierenneuken, het is al veranderd btw.
Avatar
Gebruiker 4218 | 20 november 2004 21:03 | #57840
Plaatje 1 is verkeerd doorgelinkt.
Avatar
Hans | 20 november 2004 21:08 | #57842
Nee hoor? Bij mij niet iig. Weird
Avatar
Joost | 21 november 2004 13:41 | #57903
Game lijkt me niets aan om eerlijk te zijn.
De Sims hebben me nooit zo aangesproken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Urbz: The Sims in the City

Platform: Nintendo DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Griptonite Games
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots