Spiderman 2 preview Preview | 22 november 2004 16:57 | Auteur: Gebruiker 3182

Onze grote spinnen man heeft 2 dagen geleden zijn debuut gemaakt op Nintendo’s nieuwe handheld, de DS. Ook al is de naam hetzelfde als de versie van de Xbox, Playstation 2 en Gamecube, is het toch een heel ander spel. Alleen het verhaal is hetzelfde.

Activision heeft geprobeerd om met haar debuut op de DS een Spider-Man game af te leveren die gelijktijdig ook een must have is. Ze willen dit doen door een aantal extra features bij het origineel van de spelcomputers toe te voegen. Een voorbeeld is dat je je GBA cartridge kan connecten met je DS cartridge van Spider-Man 2. Ook maakt de DS gebruik van het touch-screen dat toch wel op een heel erg originele manier wordt gebruikt. Je moet namelijk de move die je wil uitvoeren aanklikken op het scherm! Dit is alleen te doen met je vingers, omdat je het stuurwerk doet met je D-Pad.

Jammer genoeg is er geen totale 3D wereld gemaakt, alleen bij bepaalde gevechten heb je een 3D omgeving. Het spel maakt wél goed gebruik van de 2D wereld. Je kant namelijk over grote afstanden van gebouw naar gebouw slingeren, je kan het dan ook overal gebruiken. Ook een leuke toevoeging van het webschieten is dat als je door vuur moet, je gewoon er door heen kan gaan door je web naar voren te richten en een muur te raken. Wel weer een nadeel van het webschieten kan zijn dat je te ver van je vijanden staat en ze daardoor niet kan raken.

ds_spiderman_ss_01

Het spel bestaat in totaal uit 16 chapters en elk chapter heeft een apart doel om naar de volgende te gaan. Er zijn 3 mogelijkheden in een chapter; een gijzelaar redden, alle vijanden verslaan of allebei deze mogelijkheden. Omdat wij de uiteindelijke versie nog niet hebben gespeeld kunnen we natuurlijk niet zeggen hoe groot deze chapters zullen worden, maar ik ga er wel vanuit dat ze redelijk groot zjin gezien het feit dat er slechts 16 in het spel zitten.

Om weer even terug te komen op de graphics, de kwaliteit van de graphics ligt dan wel wat achter maar als je ziet hoe vloeiend het spel loopt en dat je nergens een haperingetje ziet maken de side-scrolling 2D graphics ook niks meer uit, op sommige punten zie je zelfs nog 3D effecten zoals dat van vuur. Eigenlijk kan je het wel als een voordeel zien dat het geen 3D spel is geworden omdat het nu niet zo veel zoeken is naar je vijanden zoals in de console versie. De graphics maken het spel eigenlijk alleen maar overzichtelijker.

Natuurlijk hopen we allemaal op een Spider-Man die net zo goed is als die van de consoles. Die is dan ook aardig goed verkocht en laten we hopen dat dit deel op de Nintendo DS ook goed te pruimen valt zodat dit echt een must-have wordt.

ds_spiderman_ss_02

Een nadeel van het gevechtsysteem is dat je misschien wat lang er over doet om je aanval te selecteren en dat je altijd dichtbij je vijand moet staan. Of de keuze van Activision om hiervoor het Touch-Screen te gebruiken daarom niet zo slim is geweest zullen we pas weten als we de uiteindelijke versie in onze handen hebben.

Ook zal Spider-sense weer van de partij zijn in deze versie van Spider-Man 2 (slow motion), alleen is deze niet zo goed uitgewerkt als de console versie. Je kan deze namelijk alleen activeren als je dichtbij je vijand staat en je hebt meestal al een klap gehad van je vijand voor dat de spider-sense echt gaat werken.

Conclusie:
Spider-Man 2 zit vol potentie, dat moge duidelijk zijn. Het spel oogt vrij stabiel, zonder framerate drops, en als de gameplay echt zo goed is als Activision ons belooft dan hebben we bij de launch een goede keuze aan Spider-Man 2. Er zijn echter nog wel wat vraagtekens te zetten bij bepaalde aspecten, maar dit blijf je houden, dus of dit ook daadwerkelijk het geval is lees je later wanneer we een review plaatsen.
Next articleWDS bespeelt de Wii Previous articleOfficiële Site Jungle Beat geopend

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 4664 | 23 november 2004 19:28 | #58225
ziet er op het bovenste scherm als een advance spel uit en onder als een echt 3d spel uit.. lijkt mij wel een leuke game uit de bak van 15 euri....
Avatar
metroid hunter | 15 januari 2005 12:57 | #63623
lijkt mij niet zo super

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Spider-Man 2

Platform: Nintendo DS
Genre: Action
Ontwikkelaar: Activision
Uitgever: Activision
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots