Ridge Racer DS Preview | 28 november 2004 23:50 | Auteur: Arnold

De DS is vandaag een week lang verkrijgbaar en het race spel Ridge Racer zou eigenlijk ook al een week in de winkels moeten liggen, maar helaas is dit spel een tijdje uitgesteld tot 7 december. Wij hebben er toch geen problemen om deze game alvast onder de loep te nemen. Deze game is namelijk niet zo maar een race game, maar maakt ook nuttig gebruik van het touch screen. Hoe dat precies werkt? Lees snel verder.

Ridge Racer is een serie die al een aardig tijdje mee loopt. Het stamt af van het PSX tijdperk en is in die tijd al aardig wat keren uitgebracht. Natuurlijk in verschillende vormen. De nieuwste versie komt uit op de DS. Namco is het brein achter deze racegame, maar de DS versie wordt niet gemaakt door Namco. De N64 versie was toen der tijd ook niet door Namco gemaakt, maar door NST, een interne studio van Nintendo zelf. Deze studio heeft ook nu weer de ontwikkeling van Ridge Racer op zich genomen.

RidgeDS_08


Maar wat is er nou zo bijzonder aan deze racer? De bijzonderheid van deze racer ligt hem in het touch screen. Je kan namelijk deze racer gewoon met het digitale kruisje besturen, maar je kan het ook met de stylus doen. Op het touch screen zal een stuur te zien zijn en dat stuur kan je met de stylus naar links of naar rechts bewegen. Zoals logisch zal dan de auto een bocht naar links of naar rechts maken. De demo versie van een tijd geleden werkte nog niet echt soepel, maar de meningen over de nieuwste versie zijn erg positief over de besturing.

De actie zal verdeeld zijn over 20 tracks, waarvan een groot aantal zeer bekend voor zullen komen. Ze zijn allen gebaseerd op bestaande Ridge Racer tracks. Ook is de game technisch zeer in orde. Het ziet er goed uit en doet zeker niet onder voor de Nintendo 64 versie van de game. De hele omgeving is 3D en dat mag ook wel. Al haalt het spel haalt niet het maximale uit de DS, maar daar is het ook nog veel te vroeg voor. Hij draait wel stabiel 30 frames per seconde en dat is zeer fijn.

ridge-racer-ds-20041122052702716


Het spel ondersteunt ook WiFi multiplayer met maar een cardridge. Je kan dan met zes mensen samen lekker racen. Dit zijn de dingen die wij willen zien. Of je Ridge Racer ook online kan spelen is nog niet bekend en de kans dat het wel mogelijk is, schat ik klein. De sound van de game schijnt oke te zijn en zeker niet storend.

Het laatste wat nog te vertellen is, is dat er een aantal geheime dingen te unlocken zijn. Deze dingen zijn auto’s. Wat er zo speciaal aan de auto’s is, is dat ze op spelfiguren lijken. Zo is het mogelijk om in een pacman auto te rijden of in een mario auto. Een leuke bijkomstigheid.

Meer over deze racer valt er eigenlijk niet te vertellen. De game is vernieuwend, ziet er goed uit, klinkt goed, maar het lijkt mij niet dat Ridge Racer goed gaat verkopen. De concurrentie is hard en ik zou toch eerder kiezen voor een racegame als Asphalt Urban GT of wachten tot dat Mario Kart DS uitkomt, maar ben je een fan van de Ridge Racer serie, dan zal je niet teleurgesteld worden. Persoonlijk zit ik meer te wachten op een wat betere racer, maar misschien kan Nintendo de game in de aankomende twee weken nog iets aantrekkelijker maken, zodat hij wel goed gaat verkopen. We zullen zien!
Next articleSales Japan week 47: 15 t/m 21 november Previous articleUitslag Metroid Prime 2: Echoes Prijsvraag

Reacties van gebruikers

Avatar
Erich | 29 november 2004 09:09 | #58843
Als ie 30,- dan is ie wel het proberen waard denk ik. Hopelijk is het zo dat wanneer de DS een tijdje beschikbaar is de spellen van Nintendo daadwerkelijk $ 30,- worden. Dan kan je er meteen 2 halen inplaats van 1. En ja mensen ik weet dat dit spel niet van Nintendo is... Als de DS spellen van Nintendo spellen echt $ 30,- worden dan moet de concurrentie dat ook doen want als je moet kiezen tussen mario kart voor 30,- en ridge racer voor bijvoorbeeld 45,- das is de keus niet zo moeilijk Razz Mario kart heeft bij mij zowieso al de voorkeur ^_^
Avatar
Gebruiker 2273 | 29 november 2004 09:56 | #58846
ik vindt het vooral relax dat je met 1 catridge met z'n 8en kan spelen, want dit spel zou ik niet kopen maar tis wel lache om een keer te doen
Avatar
Erich | 29 november 2004 10:43 | #58849
tis toch 6 8o of heb ik weer iets gemist?
Avatar
Gebruiker 3385 | 29 november 2004 13:57 | #58855
WiFi multiplayer is tog online of heb ik weer iets gemist?
Avatar
Gebruiker 4229 | 29 november 2004 15:30 | #58858
Weer zo'n spel waarvan IK zeg, ''Jongens hij is leuk als hij in de 20 euro bak zou liggen''
Avatar
Captain-Retardo | 29 november 2004 20:01 | #58898
@ Alpha_Omega

Dit spel is wel van Nintendo zelf . Het is een uitgebreide poort van de N64 versie en die werd door NST ontwikkeld wat een onderdeel van Nintendo is .Nintendo mocht toen der tijd van Namco een Ridge Racer game maken .
Avatar
NielsvS2 | 01 december 2004 18:21 | #59119
Ik weet niet of dat zo goed werkt hoor, het stuur met het touch screen besturen. Maar ik zal wel de enige zijn Weird .
Avatar
Willem B. | 03 december 2004 07:30 | #59266
Lijkt mij wel fijn eigenlijk. Alleen ben ik zeer ontevreden over de GFX van deze game. Als je naar Hunters kijkt, dan zie je gewoon echt topkwaliteit graphics, kijk je naar Ridge Racer, dan zie je gewoon 'n mix van SNES en N64 GFX.. niet echt cool. Check bijvoorbeeld het asfalt in de 2e pic, deze preview. Biertje?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Ridge Racer

Platform: Nintendo DS
Genre: Racer
Ontwikkelaar: Namco Bandai
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots