Enter The Matrix Review | 27 mei 2003 14:40 | Auteur: Onbekend

K*T!
Eenmaal aangekomen duw ik de game in me Cube en het leek me nog steeds een coole game. De FMV's waren van goede kwaliteit, menu's aardig gedaan en er was zelfs een hack functie (a la MS-DOS te werk gaan). Eenmaal toen ik in de spelwereld gelanceerd werd vond ik het al kut. Als je naar de graphics kijkt zie je al gelijk dat het Cube/XboX onwaardig is. geen anti-alliasing, geen bumpmapping, zeer fletse muur/grond textures. De characters zien er wel zeer goed uit, maar door de verschillende achtergronden ziet het er allemaal wat onrealistisch uit. Er is eigenlijk ook helemaal geen leven in de brouwerij, in de race missies kom je weinig verkeer tegen, zelfs waar er eigenlijk een file hoort te staan. Ook zit er een soort stealth mode in de game die eigenlijk helemaal geen nut heeft, het is meer een buttonbasher full action game.

Broekepoepert
De bewegingen van de characters zijn ook niet helemaal super, bij moves heb je het idee dat de afwerkingen niet kloppen en als je Ghost (een van de hoofdpersonages) laat rennen lijkt het net ofdat ie bijna in zijn broek gaat schijten. Wat wel zeer tof is vormgegeven is de Focus (bullet-time, je weet toch). De moves die je daarin doet zijn zeer goed afgewerkt en het ziet er heel spiffy uit. Helaas heeft de rest van de gameplay weinig tot geen inhoud.

Zenuwen lijers
Het geluid is zeer goed gedaan, alleen vind ik zelf de achtergrond muziek op mijn zenuwen werken, niet dat deze niet goed is want het varierd van Rock tot Hardclub. Maar uiteindelijk hoor je de officieële Matrix Theme (dat orkest) en dat is helaas weer wat minder...

What's tha Story
Het verhaal zit goed in elkaar, de game speelt zich tijdens The Matrix: Reloaded af, maar volgt 2 andere personages. Zo leer je meer van the Matrix kennen. Het is alleen jammer dat het spel ten opzichte van de goede verhaal lijn zo zuigt.

Conclusie
Ben je een echte Matrix fan dan zou ik de game aanraden, ben je het niet, of houd je verders niet van buttonbashers dan raad ik aan om de game een weekeinde te huren of het te lenen van een vriend (als die tenminste zo stom is geweest om de game te kopen!). Verhaal is hot, de rest is not!

$haDoWMaKeR
5,9
N1-score
Next articleScreens: The Hulk Previous articleSonic Team niet meer exclusief.

Reacties van gebruikers

Avatar
Minish | 02 december 2004 18:26 | #59241
KUT KUT KUT, EN NOG EEN KEERTJE KUT
Avatar
Gebruiker 5714 | 07 juni 2005 19:15 | #82947
Lijkt me toch wel cool Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Enter the Matrix

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Action
Ontwikkelaar: Shiny Entertainment
Uitgever: Atari
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 15 mei 2003