Wario Ware Touched! Preview | 15 december 2004 16:38 | Auteur: Joost

‘Have a rotten day!,’ oftewel, Wario is na een enorm lange afwezigheid van maar liefst 2 á 3 weken weer back in action. Ditmaal verruild de evil versie van Mario de GBA voor Nintendo’s nieuwe handheld platform: de Dual Screen. De game waar de in het geel gehulde schattenjager deze keer zijn opwachting in maakt is Wario Ware Touched!, het nu al weer vierde deel in de Wario Ware serie. Meestal is het zo dat een spel voor een console of handheld wordt geschapen, bij deze game echter lijkt het omgekeerde het geval te zijn aangezien het spel zo enorm lekker speelbaar is op het apparaat, de mini-games spelen simpelweg perfect in op de touchscreen en microfoon mogelijkheden… Aldus de reviewers van Famitsu tenminste. Het viertal van dit legendarische Japanse blad beoordeelde de game met 37 uit 40 punten, waarmee het spel volgens hen dus bijna perfectie bereikt. Lees snel verder om te kijken of de game wellicht interessant voor jou is…

viewerscreen" rel="external">viewerscreen


In de tijd dat Game Boys nog slechts over één scherm beschikten en het kleurenpalet bestond uit donker groen, groen, en lichtgroen, konden spelertjes al met Mario’s boosaardige neef aan de slag. De game waarin Wario zijn spectaculaire debuut maakte was Mario Land 3, alwaar je in de huid van Wario kruipend naar geld en schatten speurde in een quasi-duistere platformwereld. Dit spel zou nog 3 directe opvolgers gaan krijgen, waarvan de laatste zich inmiddels alweer op de Game Boy Advance liet spelen. Naast al deze platform actie, maakte Wario ook zijn opwachting in Wario Ware. In dit spel diende je op gekmakende snelheden allerlei mini-games te spelen, waarvan de game er een paar 100 bevatte. Getooid met een stel nieuwe mini-games en opgepoetste graphics, verscheen Wario Ware ook op GameCube, en hiernaast kregen Japanse GBA bezitters onlangs nóg een Wario Ware spel voor de kiezen, eentje waarvan de cardrigde met een motionsensor was uitgerust. Nu zijn we dus al weer aanbeland bij het vierde deel in de serie : Wario Ware Touched!.

viewerscreen" rel="external">viewerscreen


Mini-Games

De rode draad in WWT! zijn natuurlijk de mini-games. Want man o man, wat heeft dit spel er veel van. Hier een paar voorbeelden van wat je kunt gaan verwachten:

Blaas-iemand-in-zijn-oor-mini-game, hierbij is het de bedoeling om iemand in zijn oor te blazen om hem zo op een bepaalde manier te bevredigen. Op het moment dat je genoeg lucht uit je longen in de microfoon hebt geblazen zal het slachtoffer blozen.
Laat-een-lucifer-ontvlammen-mini-game, als verwacht moet je hierbij je styluspen over het touchscreen strijken, op exact dezelfde manier als je bij een luciferdoosje zou doen dus. Je wint dit spelletje als het kleine houtstaafje ontbrand, zoniet, dan moet je het snel nog een keer proberen voordat de paar luttele seconden die je tot je beschikking hebt verstreken zijn.
Verzamel-muntjes-mini-game, een typische Wario mini-game dit. Raak de muntjes die zich op het touchscreen bevinden aan, en verplaats ze naar je portemonnee. Het aantal munten neemt toe naarmate de moeilijkheidsgraad stijgt.
Vang-een-gans-mini-game, tijd om op zwakzinnige vogel jacht te gaan. De situatie is het volgende: een kooi verbonden aan een touw hangt hoog in de lucht, terwijl er een domme gans onderdoor waggelt. Op het moment dat het dier zich onder de kooi bevind snijd je met je styluspen het touw door.
Vang-een-vis-mini-game, van lucht gaan we nu over naar zee. Teken met behulp van je stylus een net om een school van vissen.
Beeldhou-mini-game, wordt de nieuwe Michelangelo. Hak met je pennetje stukjes steen van een groot ruw blok, totdat er een gespierde semi-naakte man ontstaat.
Pen-uitwis-mini-game, veeg met je stylus, of in dit geval is een vinger misschien praktischer, pen geklieder uit.
Krab-Wario’s-rug-mini-game, de ongewassen Wario heeft last van een jeukende rug. Verlos hem uit zijn lijden door hem met je stylus te krabbelen.
Slidepuzzel-mini-game, wie heeft er niet één in zijn bezit gehad? Zo’n puzzel voorzien van vierkante stukken waaruit je door te schuiven het plaatje verkreeg? Nou, als er één mini-game is die mij niet gaat liggen is het deze wel, aangezien mijn tere en nog niet zo ver ontwikkelde kinderhersentjes destijds nooit in staat waren een dergelijk ding op juiste wijze in elkaar te puzzelen. Hoe dan ook, in deze mini-game is het dus de bedoeling om met je styluspen de stukjes op juiste wijze in elkaar te schuiven, om zo een compleet beeld te scheppen.

viewerscreen" rel="external">viewerscreen


Iets wat noemenswaardig om te melden is, is dat elk character in Wario Ware Touched! zijn eigen soort mini-games heeft. Zo gaat Wario veelal voor het botte sloopwerk: ballonnen lekprikken, vliegen pletten, stenen crushen, etc. Het iets wat bottere en ondoordachtere werk dus. Mona is met haar gepuzzel en subtiel getrek zo ongeveer Wario’t tegenpool, die met puzzels schuiven, wc-papier eraf rollen, bogen aanspannen, weer een hele andere weg in slaat. En zo is er nog een hele rits aan andere characters die de game fris en luchtig houden.

Graphics & geluid

Qua beeld is Wario Ware Touched vrijwel gelijk aan zijn Game Boy broertjes. Dit kun je als een domper opvatten, maar aan de andere kant komt het de overzichtelijkheid juist dóór het weg laten van al die grafische poespas wel ten goede. Wat verder de overzichtelijkheid ook ten goede komt is het dubbele scherm, op het bovenste schermpje wordt namelijk d.m.v. een kort tekstje aangegeven wat de bedoeling is in de door jou geselecteerde mini-game. Iets wat grafisch naar mijn inzien wel verbeterd had kunnen worden is de Wario die je tussen de mini-games ziet verschijnen, de dude had best wel een polygonen shotje mogen krijgen. Naast dat de graphics niet je-van-het zijn is het geluid ook niets bijzonders. De deuntjes zijn vrij simpel en Wario’s gekreun begint al snel in herhaling te vallen. Echter zijn in dit spel de graphics en het geluid absoluut niet de X-factor, en zul je je als het goed is ook niet storen aan Nintendo’s laksheid betreffende dit.

Conclusie

Jurjen’s Wario Ware review in de PU verwoorde goed het gevoel achter deze game: of je digt het, of je digt het absoluut niet. Gamers die een spel het liefst op hun gemak uitchecken zouden best wel eens een kat in de zak kunnen aantreffen bij aanschaf van deze game want ja, rustig uitchecken zit er natuurlijk niet in met mini-games die elk 5 seconden duren. Voor mensen die echter een liefhebber zijn van gestoorde en hectische gameplay moet Wario Ware Touched! een geschenk uit de hemel te zijn, gezien Famitsu’s cijfer. Verwacht overigens niet zulke spectaculaire cijfers van de Westerse recensenten, smaken van oost en west willen nog wel eens verschillen.

wario-ware-touched-20041213082019298-000" rel="external">wario-ware-touched-20041213082019298-000


Trailers:

Trailer 1
Trailer 2
Next articleChainsaw-controller RE4 krijgt een eigen site Previous articleNintendo kondigt MPEG4/MP3 speler aan

Reacties van gebruikers

Avatar
C-Man | 15 december 2004 18:43 | #60368
ik heb hem al
Avatar
jordyy | 15 december 2004 18:47 | #60370
en??? cijfer?
Avatar
Timo | 15 december 2004 18:52 | #60371
of natuurlijk gewoon een korte impressie in het Wario Ware board, dan weet je iig al wat meer Academic
Avatar
Joost | 15 december 2004 19:19 | #60376
@jordyy en C-Man
Deze preview gaat over de Wario Ware voor de Dual Screen. -_-'
Avatar
Johannes | 15 december 2004 19:21 | #60377
Dit lijkt mij echt een heel leuk spel worden Cool
Avatar
Timo | 15 december 2004 19:23 | #60378
@joost: hij is al uit in japan, dus heet hij mischen e japanse versie?
Avatar
jordyy | 15 december 2004 19:39 | #60379
ik dacht dat c-man hem al had dus daarom wouw ik wel een cijfer horen.. c-man kan zoals timo al zei de japanse versie hebben
Avatar
C-Man | 15 december 2004 20:00 | #60381
jah, ik heb hem ook voor op de ds
Avatar
Gebruiker 4486 | 15 december 2004 20:49 | #60390
deze lijkt mij ook heel vet
Avatar
Joost | 15 december 2004 21:15 | #60394
@jordyy en C-Man
Dan heb ik niets gezegd. Smile
Kon me moeilijk voorstellen dat er iemand Japanse games importeerd, en met de release van de GBA game die er zo dicht bij ligt kan er nog wel eens verwarring ontstaan. Razz
Avatar
Paul NGC | 15 december 2004 22:43 | #60408
Kheb m ook al gespeeld. Hij is erg vet Very Happy
Een kerel op me studie had m bij zich met wario Smile
Echt vet die spelletjes. Vraag me wel af hoeveel t er zijn. Khoop weer op z'n 250 Razz
Avatar
C-Man | 16 december 2004 08:37 | #60419
ik denk iets minder
Avatar
Gebruiker 3303 | 16 december 2004 18:46 | #60456
Hij is super cool, maar wel erg kort Smile
Avatar
007 pucca | 21 december 2004 09:21 | #60849
jmmr, dat de plaatjes het niet doet !!!! Wie heeft er voor mij die plaatjes???
Avatar
Joost | 21 december 2004 12:13 | #60867
Komt omdat je waarschijnlijk Firefox gebruikt.
Klik eens op 'media' onder de titel van dit artikel. Die plaatjes zouden het wel moeten doen.
Avatar
WhiteRaver | 04 maart 2005 23:20 | #69244
Ik hoop dat de full version te pruimen valt net als demo!
Dan zitten we op het juiste spoor met de nintendo ds Smile
(eveneens met metriod prime: hunters)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Wario Ware Touched!

Platform: Nintendo DS
Genre: Compilatie
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots