Sonic Heroes Preview | 23 juni 2003 05:47 | Auteur: Randy1

Het was even schrikken toen Sonic's hoofd exclusief op de Gamecube te bewonderen was. Mensen vonden het vreemd, maar na een tijdje zag iedereen Sonic als een nieuwe character voor de Gamecube die in games als Super Smash Bros. en Mario Kart zou kunnen verschijnen, naast Nintendo's standaard boegbeelden. Het was een mooie droom, maar een aantal dagen voor de E3 liet Sega deze droom bedrog blijken door Sonic Heroes aan te kondigen voor alle 3 de next-gen consoles.

sonicheroes1

Geen Adventures meer

Elke gamer die al langer meedraait in het game-circuit weet dat Sonic starte als held in platformgames op Sega's consoles. Het waren ook die platformgames die Sonic het Sega-mascotte status gaven, maar Sega zag dit niet echt in en kwam in het Dreamcast-tijdperk met de Sonic Adventure serie, een serie die het ''Sonic Concept'' van snelheid en reactievermogen eigenlijk door de war gooide met vage diamant-zoek en robot-wars levels. Hoewel iedereen dacht dat Sega nog zo'n Sonic Avontuur in de maak had, bleek Sega eindelijk door te hebben dat Sonic niet thuishoort in de wereld van avonturen. Tijd voor een nieuwe start dus...

sonicheroes2

Ook Sonic heeft een twist...

Sonic Heroes is dus een platformgame, maar zoals bij (bijna) elke platformgame van tegenwoordig blijft het niet bij een beetje springen, huppelen en blonde prinsesjes redden. Mario had een Gieter-op-batterijen, Jak had Daxter (kies zelf maar of dat positief of negatief is...) en Sonic heeft zijn maatjes! Dat hoor je goed, in Sonic Heroes bestuur je niet alleen Sonic, maar ook 2 andere characters. Je bent dus als het ware een 3-mans team, 3 verschillende characters met elk hun eigen mogenlijkheden, krachten en zwaktes.

sonicheroes3

Follow the leader

Het 3 characters in-een idee werkt eigenlijk heel simpel. Je bestuurd 1 van de 3 characters in jouw team. Er zijn 4 verschillende teams in Sonic Heroes. Je hebt Team Sonic, bestaand uit Sonic, Tails en Knuckles, Team Dark, met in de hoofdrollen Shadow, Rogue The Bat en Dr. Robotnik/Eggman, Team Rose, geleid door Sonic's wannabe-vriendinnetje Amy Rose en dan is er nog Team Chaotrix die, als ik even een blind gokje moet wagen, bestaat uit de Chao die je kon opvoeden in Sonic Adventure 2: Battle. Je speelt dus als 3 characters tegelijk, maar je hebt altijd 1 character die je als leider hebt aangewezen. De mogenlijkheden, krachten en zwaktes van deze character tellen, de 2 anderen zijn er alleen om te assisteren.

sonicheroes4

Vele handen maken licht werk...

Dat assisteren zit 'em bijvoorbeeld in het vormen van formaties. Druk op een knop zodat de 2 assistenten als het ware ''vleugels'' vormen waardoor bepaalde ringen waar je normaal gesproken niet bij zou kunnen komen door de andere 2 characters mee worden genomen. Je kon natuurlijk al raden dat je op elk moment wel van leider kunt wisselen. Om maar een simpel voorbeeld te noemen; Knuckles is sterk en kan door muren heen rammen, maar Sonic is veel sneller dan Knuckles. Wat doe je als een muur extreem dik is? Wat dacht je van een aanloop nemen met snelle Sonic en tussendoor snel switchen naar Knuckles, want op die manier zit er meer vaart en kracht achter Knuckles zijn knokkels.

sonicheroes5

Take it easy Sonic

Zo op het eerste gezicht lijkt Sonic Heroes een erg leuke game te gaan worden. 4 teams met een eigen verhaal en eigen missies, originele gameplay en de terugkeer van de klassieke Sonic-snelheid klinkt erg lekker, maar Sega lijkt ook erg veel vaart achter Sonic Heroes te zetten, en dit doet de game niet ten goede op het gebied van graphics, want al heb ik de game niet hands-on getest, bewegende beelden en screenshots van Sonic Heroes tonen weer eens graphics die de Dreamcast gemakkelijk aan zou hebben gekunt. Laten we hopen dat Sega Sonic deze keer niet te snel laat rennen, want zoals elke verkeers overtreder wel weet, ga je te snel, dan zul je boeten.
Next articleNintendo vs. Lik-Sang. Previous articleDragonball Z link-up

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 2213 | 21 november 2003 23:26 | #9266
het ziet er leuk uit
Avatar
Gebruiker 1965 | 16 december 2003 19:22 | #11999
Nou.... Ik wou de eerste zijn Crying

maargoed, anyway, ik ga dit spel gelijk halen als hij in de winkel komt, ik zit al overal te zoeken naar de release date in europa, alleen overal staat het anders en op deze site staat hij niet....

maja, TOPGAME dus...
Avatar
Gebruiker 1541 | 04 februari 2004 23:52 | #18610
btw er klopt niet veel wat je vertelt over de teams. chaotix is helemaal geen chao team Weird

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Sonic Heroes

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Sonic Team
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 01 februari 2004

Screenshots