The Legend of Zelda: The Minish Cap Review | 23 februari 2005 01:15 | Auteur: Arnold

Het is al weer een tijd geleden dat Zelda: The Minish Cap uitgebracht werd op de Game Boy Advance. Vandaar dat wij toch nog eventjes stil willen staan bij dit pareltje. Het is lang geleden dat de Game Boy Advance het licht zag. En dan spreek ik niet over het lichtje van de SP, maar sinds hij te verkrijgen is. Een Nintendo handheld is geen handheld zonder een Zelda game. Alleen verliep het iets anders dan dat we gehoopt hadden...

Op 28 maart 2003 kwam in europa de eerste zelda game uit. Maar jammer genoeg was dit gewoon een opgepoetste versie van de Super NES game: The Legend of Zelda: A Link To The Past. Als kadootje kreeg je er wel de eerste multiplayer zelda game bij. Dat zag er al een stuk beter uit dan A Link To The Past zelf en daarom was de game nog teleurstellender.

Nintendo wist dat ze niet erg veel mensen blij hadden gemaakt met deze actie en zijn daarom toch maar aan de slag gegaan met een volledig nieuwe Zelda game. Nintendo verraste iedereen door opeens op de afgelopen E3 een game te tonen die The Legend of Zelda: The Minish Cap werd genoemd. Het spel was bijna af en zou eind 2004 in de winkels liggen.

showscreen


The Minish Cap gaat over een klein volk. Genaamd de Picori. De Picori leven overal om ons heen, maar zijn zo klein dat je ze niet kunt zien. De Picori waren ooit bevriend met de mensen en maakte een zwaard voor hen, die al het kwaad versloeg en veilig op borg in een kist. De contacten tussen de mensen en de Picori verwaterde en op een gegeven moment geloofde mensen dat de picori een soort van verzinsels waren.

Op een dag kwam er een of andere mafkees die dacht dat hij grappig was en wilde de kist met kwaad gaan openen. Doordat niemand dit verwachtte, kon hij ongemerkt zijn gang gaan en zo geschiedde het dat al het kwaad verspreid werd over de wereld. De enige manier om dit weer terug te veranderen, is door het zwaard weer te maken en opnieuw alle goede krachten van de aarde er op los te laten. Alleen gaat dat nooit lukken, want de enige die dat kunnen zijn de Picori en die bestaan niet... of toch wel?

Link wordt op pad gestuurd om de Picori te zoeken en ze te vragen om het zwaard te herstellen naar zijn originele staat. Dit brengt hem overal door Hyrule en laat hem de grootste avonturen beleven. Of het hem lukt om zijn taak te volbrengen en al het kwaad te verbannen uit deze wereld ligt aan jou!

showscreen


Dit alles gaat weer volgens de bekende principes van de Zelda games. Je kan twee items instellen op de knoppen A en B en met R maak je een koprol. Deze keer heeft Nintendo een hoop nieuwe items verzonnen om het avontuur van Link te vergezellen. Om maar een voorbeeld te geven: Link zal dit avontuur een stofzuiger gebruiken. Hij kan deze zuiger op verschillende manieren gebruiken. Zo kan hij stof opzuigen om zo iets er onder te vinden, maar ook dingen er mee wegblazen. Maar ook een hele hoop oude items zullen weer aanwezig zijn, zoals het zwaard, schild en bijvoorbeeld de boomerang.

Waar de nadruk op ligt is dat je steeds van de gewone mensen wereld switched naar de Picori wereld. Dit gaat doormiddel van een hoed die nogal veel weg heeft van een of andere vage pelikaan die een grote mond heeft. Letterlijk en figuurlijk. Hij zal je namelijk tijdens je queeste steeds zeggen wat je moet doen en waar je heen moet gaan. Helaas heb je hem nodig, want zonder hem word je never nooit zo groot als een Picori.

Wat ook een grappig feitje is, is het fenomeen kinstones. Deze stenen zijn in helften over de hele wereld verspreid en de bedoeling is dat jij ze zoekt natuurlijk. Wat er bij komt kijken is dat je de stenen moet samenvoegen met iemand anders en zo veranderd er iets in de wereld Hyrule. Dit kan betekenen dat er een schat te voorschijn komt, maar ook dat er bijvoorbeeld een doorgang vrij komt. Om te weten te komen of je alle kinstones samengevoegd hebt, zal je met je grote vriend tingle moeten praten, want die houdt dat netjes voor je bij. Als je alles compleet wil krijgen, ben je daar wel een tijdje mee bezig.

showscreen


Wat echt opmerkelijk is aan deze game, zijn de graphics. De graphics zijn heel leuk afgewerkt en voor de Game Boy Advance opmerkelijk. De kleuren zijn leuk en levendig en de effecten zijn echt een mooie toevoeging. Vooral de ingezoomde delen waar je door heen loopt als je klein bent en hebben leuke details verwerkt. Nintendo verdient hier dus een pluim en een sticker voor! Het geluid is het enige wat geen echte verandering heeft ondergaan. De geluidjes zijn precies hetzelfde als in de Game Boy Advance versie van A Link To The Past. Al zijn er wel een aantal nieuwe melodietjes aan toegevoegd.

Al met al is dit echt een toppertje wat niet aan je collectie mag ontbreken. Het spel heeft een boeiend verhaal en speelt echt heerlijk. Het is alleen jammer dat het spel geen lange duur heeft, maar aan de andere kant maakt dat het ook weer aantrekkelijk om het spel nog een tweede keer te spelen. Ik weet in ieder geval zeker dat iedere Zelda fan zich weer tevreden kan stellen!
9,5
N1-score
Next articleNintendo Pennant Chase Baseball Screens Previous articleRayman DS movie

Reacties van gebruikers

Avatar
Joost | 23 februari 2005 12:42 | #68020
Goede review van een goede game.
Nice. Biertje?
Avatar
Pieter | 23 februari 2005 12:52 | #68021
Zeer terecht cijfer! Ik heb echt veel plezier gehad aan deze game. Worship
Avatar
tha bomb_bie | 23 februari 2005 13:27 | #68033
dit is een van mijn favoriete games Worship
Avatar
Wes_MFG | 23 februari 2005 14:44 | #68041
tis egt een vette game ja en heel mooi.. alleen ik sit vast :/ hehe al bij de derde dungeon, bij dat moeras :p
Avatar
Neophytist | 23 februari 2005 14:55 | #68042
Schönes review, en de game was idd ook erg vet :O
Avatar
Gebruiker 1541 | 23 februari 2005 16:01 | #68058
Ik weet in ieder geval zeker dat iedere Zelda fan zich weer tevreden kan stellen!


true Smile
Avatar
JoeyC | 23 februari 2005 20:20 | #68119
late review voor een leete game Smile
Avatar
Nathaniël | 26 februari 2005 17:47 | #68530
Retevette game! Retevette review! Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Legend of Zelda: The Minish Cap

Platform: Game Boy Advance
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 12 november 2004

Screenshots