Mario Kart: Double Dash!! Preview | 27 juni 2003 21:51 | Auteur: Onbekend

Mario%20Kart%20Top

Mario Kart is een game waar velen erg op zitten te wachten. De bekendste kartserie in de game-industrie is terug, met een geheel nieuw deel!
Mario Kart: Double Dash!! is de naam van de aankomende super titel voor de Gamecube. Wat meteen opvalt is de naam “Double Dash!!”.
De 2 uitroeptekens mogen er zeker staan, want deze game wordt weer top. Natuurlijk gaat het niet om de uitroeptekens, maar om het woord “Double Dash”. Blijkbaar wilde Nintendo toch een soort van vernieuwing in de Mario Kart serie brengen.

MarioLMarioL2

Zoals je kunt zien, zit je met 2 characters van de bekende Nintendo vezameling in 1 kart. Degene die voorin zit, bestuurt de kart, terwijl degene die achterin zit met items de tegenstander(s) probeert dwars te zitten.
Heb je wel eens Mario en Bowser in 1 kart gezien? Dan is dit dus de ultieme kans om de vijanden van elkaar eens lekker samen te laten werken!

MarioL3DK

Met 2 man in 1 kart zitten, heeft natuurlijk speciale functies.... Zo heb je naast de oude items, ook beschikking over een aantal nieuwe. Met de Z-knop kun je tijdens de race wisselen van bestuurden. Dit wil zeggen dat de bestuurder achterop de kart komt en degene die achterop stond/zat, bestuurder wordt.

Dit is belangrijk om verschillende redenen. Soms heb je bijv. een ster of een ander belangrijk item wat je nog niet wilt gebruiken. Je wilt de ster natuurlijk bewaren tot het moment dat je het nodig hebt. Maar je wilt ook nog tussen door een ander item oppakken.
GEEN NOOD, want je wisselt namelijk van speler. Zodat degene met de ster voorin komt en degene zonder item achter staat/zit. Nu kun je nog een item pakken, zodat je het je tegenstanders nog moeilijker kan maken.
Elk Character heeft ook zijn eigen “special item”. Dit betekent dat je moet uitkijken voor Mario’s hete vuurballen of de enorme schilden van Bowser! Je moet dus goede beslissingen nemen wie je kiest, want deze special items konden wel eens van pas komen in de laatste seconden.

PeachLMarioY

De lijst met characters is ook al bekend. Natuurlijk verwachten wij dat er ook een aantal characters zijn die je vrij kan spelen. Er zijn dit maal extra veel characters beschikbaar. Wat dacht je van Koopa Troops, Koopa Paratroopa, Diddy Kong, Birdo, Baby Mario…. Ga zo maar door. Het wordt een echt Nintendo feest!
Het enige minpunt wat te zien is... GEEN TOAD! Hopelijk wel vrij te spelen in de latere versie.

- Mario
- Luigi
- Peach
- Yoshi
- Donkey Kong
- Bowser
- Wario
- Koopa Troopa
- Koopa Paratroopa
- Diddy Kong
- Birdo
- Baby Mario
- Baby Luigi
- Baby Bowser
- Waluigi
- Daisy

BowserMSplitScreen

Waar het bij de Mario games meestal om gaat, is pure gameplay. Deze zal zeker aanwezig zijn. Hij speelt bijna hetzelfde als de N64 versie. Gelukkig maar, want de N64 speelde gewoon overheerlijk. Om items te krijgen rijd je door een gekleurd blok heen met een vraagteken erop ( ? ). Hierdoor zal bovenin je scherm in de zogenaamde “item-box” een soort radje gaan draaien. Dit stopt vanzelf, zodat je op een item uitkomt dat je kunt gebruiken. Je kunt het rad ook afstoppen (zie button lay-out).
Een leuke optie is om items van de tegenstander af te pakken. Zodra je dichtgenoeg bij je tegenstander rijdt, die op dat moment een item heeft, kun je deze afpakken en zelf gebruiken. Altijd leuk om je tegenstander eens lekker voor schut te zetten!
Natuurlijk kan de button-lay out niet achterblijven. De echte freaks oefenen natuurlijk al maanden van te voren (of niet... :P).

Control Stick: Sturen
A: Gas geven
B: Remmen
X & Y: Items afschieten/afstoppen van items
L & R: Power Slide (dit keer zonder sprongetje, maar meer basic als in de GBA/SNES versie)
Z: Wisselen van bestuurder

917


Over de graphics valt ook zeker niet te klagen. De game is weer flink opgepoetst en loopt lekker op een 60 frames per seconde.
Alles heeft een mooi cartooney jasje mee gekregen. Dit betekent natuurlijk niet meteen cell-shaded! Alles is ongelofelijk kleurrijk. En daar zijn de meesten erg blij mee. Want alle kleuren staan voor fun en plezier!
De characters hebben allemaal hun eigen (vaak vreemde) bewegingen. Ook de multiplayer loopt heerlijk. Geen framedrops te merken, een goed teken!

Multiplayer18

Natuurlijk moeten we niet vergeten het te hebben over misschien wel 1 van de leukste functies van de game. De LAN functie. De LAN functie maakt het mogelijk om met wel 8 spelers tegelijk te spelen. Zo wordt de multiplayer niet tekort gedaan.
Het is natuurlijk meteen fijn, je hoeft niet in een hoekje te kijken. En de tegenstander kan ook niet zien waar jij mee bezig bent. De races worden er dus veel spannender en leuker op!
Zo werd er bijv. op de E3 plaatsgenomen door 8 journalisten. Deze 8 journalisten hadden een eigen stoel. Er waren 8 gamecubes op elkaar aangesloten en 8 tv’s.
De echt fun kon dus beginnen. Het is nog niet helemaal bekend wat je nodig zult hebben om te kunnen lannen.
Waarschijnlijk zal dit nodig zijn om lekker te kunnen gamen:

2 GameCubes
2 Broadband Adapters
2 Schermen
8 Controllers (ligt eraan met hoeveel man je speelt)
2 Mario Kart: Double Dash!! games.
Verbindingskabel tussen de 2 GameCubes.

De voorlopige release date staat op 28 november 2003! Nog even wachten dus.
Next article2 nieuwe filmpjes van onze ronde vriend Previous articleNGamer

Reacties van gebruikers

Avatar
tobias | 02 september 2003 23:51 | #509
top top top top
heb hem al gereserveerd
Avatar
gretal-mk-II | 04 november 2003 18:34 | #7235
echt TE top maar dat er geen toad is Mad
niet leuk maar het spel is echt vet
review ook
Avatar
gretal-mk-II | 08 november 2003 01:48 | #7570
ja man binnenkort is mijn broer jarig nou mijn broer heeft hem zogenaamd al gereserveerd
zo niet Mad dan koop ik hem later wel
maar een vraagje toen ik f zero koopte stond in het boetk waluigi die zijn been uitsta klopt dat?
kun je trappen?

goede reveiw
Avatar
Gebruiker 2213 | 11 november 2003 20:46 | #7961
dit is het leukste spel wat ik heb gespeelt
Avatar
Gebruiker 2213 | 21 november 2003 20:00 | #9229
het blijft het leukste spel wat er is
tog best jammer van toad maarja er zijn genoeg andere leuken mensen maar wario en yosi en waluigi
en mario en luigi zijn de leukste
maar de andre zijn ook wel leuk
maar als ze nou toad met toadsworhd gedaan haden
dan was er nog een duo de leukste spelen zijn gewoon van mario enz.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart: Double Dash!!

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 16
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 17 november 2003

Screenshots