Nintendogs Preview | 14 maart 2005 19:01 | Auteur: Joost

Een game die het knuffelbare imago van Nintendo bevestigd is zonder twijfel Nintendogs. Neem in eerste instantie één, en daarna als je wilt nog een paar meer, puppy onder je hoede en doe wat er van een goede baas wordt verwacht; laat hem uit, leer hem trucjes, voer hem, en geef hem natuurlijk veel aandacht en liefde. Wordt dit niet meer dan een geëvolueerde Tamagotchi of gaat Nintendogs daadwerkelijk een nieuwe, vette speelervaring opleveren?

Van ratten naar honden
Nintendo is geen vreemde op het gebied van huisdier simulators. Al op de Nintendo 64 kreeg een of andere gele rat genaamd Pikachu een spel dat rondom zijn opvoeding was gebouwd. Rond diezelfde tijd werd er een Tamagotchi met Pika in de hoofdrol op de markt gebracht en ongeveer een jaar terug werden Gamecube bezitters nog ‘verwend’ met een waardeloze opvolger van ‘Hey You, Pikachu’ op de Nintendo 64. Van die gekke Pokémon diertjes is Nintendo dan nu (gelukkig) afgestapt en DS-bezitters kunnen zich gaan verheugen op een heuse hond opvoedsimulator.

PuppyTimesDS010 PuppyTimesDS009


Je begint Nintendogs met een zeer kleine buidel met geld, je hebt net genoeg doekoe's om één pupje van te kopen. Deze hond kun je vervolgens een eigen naam geven, en hem uiteindelijk kneden in de vorm zoals jij dat wilt. Aldus Nintendo zal elke hond een compleet andere persoonlijkheid hebben, zo zullen sommige hondjes speels, enthousiast en leuk in hun omgang met andere honden zijn, terwijl sommige pups een rustig karakter hebben en andere weer heel erg dominant ten opzichte van hun soortgenoten zijn.

Interactie
De manier waarop de interactie tussen jou en je puppy plaats vind is uiteraard via het touchscreen en de microfoon. Wil je de aandacht van je huisdier trekken? Geef een klein tikje op het touchscreen. Wil je dat hij naar je toe komt? Tik een paar keer en binnen de kortste keren zal het rakkertje voor je neus staan. Ook kun je natuurlijk met je stylus over z’n koppetje wrijven of hem zonodig een corrigerende tik geven. De functie van het touchscreen gaat trouwens verder dan je puppy te strelen en in de spelwereld te koekeloeren, soms is het namelijk zaak om een aantal items voor de puppy te selecteren, zoals bijvoorbeeld voer of water. Hierbij zullen het bovenste en onderste scherm van plaats wisselen.

PuppyTimesDS008 PuppyTimesDS007


De manier waarop de microfoon in Nintendogs wordt gebruikt gaat nog een stap verder dan het touchscreen. Zo kun je je hond een naam geven, en hem zelfs commando’s leren. Ploft je pup toevallig neer op zijn bips, dan zal een microfoon icoontje in het scherm verschijnen en kun je iets inspreken met als bedoeling hem te leren zitten op commando. Nu is het niet zo dat je dier een bepaald commando, ik noem even een voorbeeld, als ‘af’ direct koppelt aan liggen, net zoals in het echte leven zul je het hem daadwerkelijk moeten leren, en dat gaat niet in één keer. Een bepalende factor is ook of je hond wel of niet gezegend is met een flinke herseninhoud. Naarmate je hond meer commando’s heeft gemastered, kan hij ook steeds complexere dingen uit zijn trucenla toveren. Zoals een poot geven terwijl hij zit bijvoorbeeld. Volgens Nintendo zitten er een stuk of 15 verschillende commando’s in Nintendogs.

Erop uit!
Dat trainen en aaien is natuurlijk leuk en aardig, maar het vetste van Nintendogs zou natuurlijk het showen van jouw protégee aan de buitenwereld zijn. Gelukkig laat het spel dit toe; ga erop uit met je pup en laat hem meedoen aan allerlei competities. Met deze competities, en dat zijn o.a. frisbee wedstrijden, kun je geld verdienen om jouw schatje compleet in de watten te leggen door een stoot aan mooie spulletjes te kopen. Zou een hond een tennisbal, een mooi rubber speeltje, of een hapbare kluif kunnen weerstaan? Of wat te denken van een ultra hippe zonnebril of een mooi truitje? Niets is Nintendogs te dol.

PuppyTimesDS006 PuppyTimesDS005


Ook kun je je puppy kennis laten maken met de puppy van een vriend of vriendin. Nintendogs ondersteunt een uitgebreide multiplayer mode en laat spelers hun hondjes samen komen in één ruimte. Bijzonder hieraan is dat jouw pup niet reageert op de stem van je vriend en vice versa, de game registreert dus jouw unieke stemgeluid.

Dushi
Zoals de screenshots verraden is Nintendogs opgetrokken uit zoetsappige, enigszins cartoony 3D graphics. Zelfs de meest stoere thug kan niet naar de lieve beelden kijken zonder een warm gevoel van binnen te krijgen. Ook de animaties zien er, beoordeeld aan de hand van de trailers, zeer goed uit. Jouw pup die vrolijk door de huiskamer dartelt, een andere pup die een stoeipartijtje met jouwe aangaat, alles ziet er even vloeiend en smakelijk uit.

Tha Dogg Pound
Mocht jij of iemand anders binnen je gezin over een allergie voor honden beschikken, en je hebt altijd al gewild dat er zo’n klein, schattig wezentje door je huis dwarrelt, dan moet Nintendogs voor jou als een geschenk uit de hemel komen. Maar ook voor iedereen die al in het bezit is van een hond moet Nintendogs zeker de moeite waard worden. Het voeren, uitlaten, spelen, aaien, opvoeden, schoonmaken, alles wat je met een echte hond kan en moet doen zit in dit spel, en op elk vlak lijkt het er tot nu toe op dat de makers alles uit de kast hebben getrokken. Jammer genoeg staat de release datum op het weinig verhullende ‘ergens in 2005’. De virtuele opvoeding van het gezelligste dier ter wereld zal dus helaas nog even op zich laten wachten.

PuppyTimesDS005 PuppyTimesDS004


Trailer:
Windows Media Player
QuickTime
Next articleNinty ontkent Previous articleMultifunctionele Dual Screen!

Reacties van gebruikers

Avatar
Neophytist | 14 maart 2005 21:07 | #70608
Als Nintendo dit goed zou gaan aanpakken, promoten en hypen zou dit wel eens erg groot kunnen worden... iig must buy pour moi Very Happy
Avatar
Raoul_Cube | 14 maart 2005 21:15 | #70610
Het spel had een naam weiziging namelijk puppy times Razz

Lijkt me een leuk spel eindelijk weer eens wat Tamagotchi pret Smile
Avatar
Zmaster2 | 14 maart 2005 21:46 | #70617
Hoe langer wachten, hoe beter het spel wordt Smile
Avatar
Stokkie | 14 maart 2005 21:58 | #70619
Nintendogs klinkt 100x beter dan Puppy Times
Avatar
Pieter | 15 maart 2005 10:57 | #70634
Goeie review! (gele rat genaamd Pikachu Hahaha )

En de game had inderdaad een naamswijziging, maar op de GDC werd het weer Nintendogs genoemd. Waarschijnlijk is dit dus de uiteindelijke naam.
Avatar
Gebruiker 1541 | 15 maart 2005 17:24 | #70695
waarom beweegt die banner Razz
Avatar
Michiel | 15 maart 2005 17:55 | #70700
Omdat de kaboutertjes hem om de 0,8 seconden verwisselen.
Avatar
Twanos | 15 maart 2005 18:01 | #70702
Zie je ik zei het toch, kabouter's bestaan Clown
Avatar
tha bomb_bie | 15 maart 2005 18:19 | #70703
de amerikaanse/europese naam is puppy times en de japanse nintendogs word trouwens een heel vet spel Very Happy
Avatar
BattleNetwork | 16 maart 2005 17:48 | #70825
puppy times is weer gechanged naar Nintendogs...
GELUKKIG!
Avatar
Joost | 16 maart 2005 17:58 | #70828
Jup, Puppy Times i.p.v. Nintendogs zou hetzelfde zijn als wat Project Rub nu voor Feel the Magic is. Het klinkt gewoon verrot.

@tha bomb_ie
IGN en Gamespot hebben het gewoon over Nintendogs.
Avatar
Gebruiker 5180 | 06 juli 2005 00:22 | #85709
puppy times doet me meer denken aan de amerikaanse krant daily times.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Nintendogs

Platform: Nintendo DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots