The Sims Review | 30 juni 2003 12:20 | Auteur: Tware

Na een Pc versie met zeer veel verkochte exemplaren en vele uitbreidingen kon The Sims natuurlijk ook niet uitblijven op onze geliefde kubus. Gelukkig is de game niet geheel geport; EA heeft voor de next-gen consoles een aparte The Sims game laten maken, door een van hun ontwikkelaars, namelijk ‘Edge of Reality’.


Voor alle mensen die de laatste 4 jaar niet verder zijn geweest dan de plee het bed en de kubus en dus nog nooit van de sims gehoord hebben : Jij bestuurt een Sim, een virtueel persoon, die je door zijn/haar leven lijdt. Je bouwt z’n huis, je kiest het beroep, en bepaalt wat de sim doet. Hierbij is het vooral belangrijk om op de behoeftes van de persoon te letten. Heeft je sim honger? Moet hij naar de plee? Heeft hij geen plezier en vertier? Enz. enz.. Daarop moet jij constant op letten, zodat je de behoeftes kan verminderen. Hoe beter aan de behoeftes wordt voldaan, hoe blijer je character is. Als je blij bent, zal hij sneller taken uitvoeren die jij hem opdraagt (bijv trainen om sterker te worden, voor je beroep) Ook zal hij sneller promoveren op het werk, en dus meer geld verdienen. Met geld kan je een nieuw huis kopen, je huis uitbreiden door meer geinige hebbedingetjes te kopen. Als je genoeg tijd over hebt, kun je ook vrienden gaan maken. Uiteindelijk kan je zelfs gaan trouwen met een Sim uit de buurt.

1

Na het spel opgestart te hebben, koos ik voor de nieuwe spelmode: ‘Get a Life’. Deze mode is op missies gebaseerd, waarvan er 6 zijn. Nu is het eindelijk mogelijk The Sims uit te spelen! Aan het begin van de ‘Get a life’ mode moet je een character samenstellen, waarmee je de rest van de missies opknapt. De opdrachten varieren niet erg; meestal is het de bedoeling geld te verdienen, vrienden te maken en een met een (nieuwe) baan te promoveren. Als je aan bepaalde opdrachten in een missie hebt voldaan, kan je nieuwe voorwerpen unlocken.
Om de ‘Get a Life’ mode te halen, is het het beste dat je je alleen houdt aan je missie; als je andere dingen doet doe je er erg lang over een missie uit te spelen. Als je de missies liever niet doet, heb je altijd nog de Play The Sim mode. Je maakt een character en hebt alle vrijheid.

8

Grafisch ziet The Sims er mooi en verzorgd uit. Je hebt volledige controle over de camera (met de C-stick) en je kan ook ver in- en uitzoomen. De texturen zijn van redelijk hoge kwaliteit, en alles ziet er scherp en ‘smooth’ uit. Het enige waar wat aan op te merken valt zijn de characters, die af en toe redelijk hoekig overkomen.
De besturing is goed. Het lijkt op de Pc versie, maar toch is het iets anders. Je bestuurd namelijk een character, en met dat character heb je een eigen cursor. Als je een andere Sim wilt selecteren, stouw je Z in en voilá, je bent een andere Sim.

5

De Pc versie van The Sim was altijd maar voor één speler. The Sims voor de gamecube kan ook met twee spelers tegelijk gespeeld worden. Om de gameplay iets op te leuken heeft E.A. enkele geinige minigames geïntroduceerd. In de ene minigame is het de bedoeling zoveel mogelijk vrienden te maken in zo min mogelijk tijd; in een andere is het de bedoeling zoveel mogelijk geld af te troggelen. Het zijn kleine, maar toch vrij vermakelijke mini games.

2

Een zeer groot nadeel is het aantal blocks dat deze game opslurpt van je geliefde 251 memorycard: Maar liefst 60 blocks! Deze 60 blocks houden alle data bij in The Sims. Ook is het een nadeel dat je in het spel een limiet hebt van wat je kan kopen en bouwen. Aan de zijkant van het bouw- en koopmenu staat een metertje. Als dat vol is kan je niets meer bouwen. Dit is in de game gestopt vanwege de !beperkte! memory card.
8
N1-score
Next articleGiftpia Previous articleWinnaar prijsvraag!

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 2555 | 08 februari 2004 14:04 | #19128
60 blocks?????!!!!!!!
Avatar
Zapp-x | 08 februari 2004 14:12 | #19130
Jep, en voor de opvolger van deze game heb je 149 blocks nodig (kan ook 150 zijn.. maar zoiets is het Wink )

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Sims

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 april 2003

Screenshots