ForumAlgemeenActualiteiten & Sport ‹ Obama of Romney?

offline Quint
01 november 2012 20:24 | #738776
Ik ben Batman
Avatar
Posts: 23608
Komende dinsdag, 6 november, is het zover: dan gaan de Amerikanen officieel stemmen voor de nieuwe president.

Wat hopen we en denken we hier dat het wordt? Mag de Democraat Obama het nog vier jaar proberen of wordt het de Republikein Romney?

president-boxing-romney-obama-516x340
offline The_Gamer
01 november 2012 21:53 | #738783
Administrator
Avatar
Posts: 4596
Ik denk (en hoop) dat Obama weer gaat winnen. Hij heeft weinig echt grote fouten gemaakt tijdens zijn presidentschap, voor zover ik me kan herinneren. En volgens mij is het ook vrij gebruikelijk dat de zittende president wint.
offline Elm
01 november 2012 21:58 | #738787
Forum God
Avatar
Posts: 5669
Ik hoop dat Obama wint, Romney heeft teveel domme uitspraken gedaan. Ik vind het wel eng dat hij aardig in de buurt komt bij Obama qua stempercentage. Amerika bewijst keer op keer dat 80% echt debiel is.
offline Quint
01 november 2012 22:35 | #738789
Ik ben Batman
Avatar
Posts: 23608
Ik denk (en hoop) dat Obama weer gaat winnen. Hij heeft weinig echt grote fouten gemaakt tijdens zijn presidentschap, voor zover ik me kan herinneren. En volgens mij is het ook vrij gebruikelijk dat de zittende president wint.


Ik geloof dat het twee keer in de geschiedenis ofzo is voorgekomen dat een zittende president verloor.

Ik hoop overigens ook dat Obama het wordt, omdat Romney gewoon een leugenaar is die steeds van mening wisselt en feiten verdraait. Toen ik afgelopen zomer in Amerika was en vroeg aan mensen waarom ze Romney stemden, kreeg ik bizarre antwoorden zoals "Omdat Obama volgens mij moslim is en dat is niet goed voor ons land." of "Obama-care wordt de ondergang van ons land.". Dat soort beredeneringen vind ik inderdaad bij Romney passen (en zijn stemmen) en daarom hoop ik stellig op Obama.
offline Marcel
01 november 2012 22:43 | #738792
Return of the King
Avatar
Posts: 6635
Team Obama heeft de grootste fout ooit gemaakt met de campagne. In plaats van Romney neer te zetten als een redelijke tegenkandidaat om een 'fair' debat mee te voeren hebben ze de man gedemoniseerd. Romney zou een gevaar zijn, een conservatief, een 2e Bush en ze hebben hem min of meer neergezet als debiel.

In het eerste debat bleek gelijk al dat Romney best eens president zou kunnen worden en toen bleek dat het kamp van Obama hem compleet onderschat heeft.

De democraten moeten zich realiseren dat ze zich niet vier jaar later nog steeds achter Bush kunnen verschuilen. Daarbij lijkt Obama van iedereen(Morgan Freeman tot Bill Clinton) hulp nodig te hebben om zijn campagne te voeren.

De Obama die wij in Nederland door de media 'kennen' is totaal niet de man die president is van de VS. Sterker nog, Obama is een voorstander van een zeer protectionistisch economisch beleid, hoge belastingdruk en heeft met proefballonnetjes, zoals het steunen van veel zonnepanelenfabrikanten die over de kop zijn gegaan behoorlijk wat geld over de balk gesmeten. Van veel van zijn beloftes is 4 jaar later nauwelijks iets terecht gekomen. Daarbij heeft kritiek gehad op de invasies van Bush, maar tegelijkertijd een leger van drones boven het Midden Oosten hangen die iedere grens overschrijden.

Ik zie hem daarom de verkiezingen wel verliezen. De Hope & Change marketing campagne van 2008 is ingeruild voor een saaie bureaucraat die gewoon de status quo doorzet. Al met al zijn de plannen van Obama wat tastbaarder en wil Romney weinig kwijt over de nadelen van zijn idee, maar de kern van de discussie(moet je mensen in een hogere uitkering laten zitten of juist voor banen zorgen) is zeer relevant. Het was vrij uniek dat Mark Rutte als staatshoofd bleef zitten ondanks de crisis, want dat lukte Sarkozy en vele anderen niet. Ik denk dan ook niet dat Obama deze verkiezingen wint, omdat je mij niet kan vertellen dat een overwegend rechts Amerika dat massaal op de extreme Tea Party candidates stemde nu ineens weer de zelfverklaarde liberaal Obama op het zadel hijsen.
offline Zmaster
02 november 2012 10:19 | #738799
Knight
Avatar
Posts: 603
Als ik elke keer die speeches van Romney weer zie denk ik echt dat het om een parodie gaat Weird

Maar dat betekent niet dat Obama het beter gaat doen.
offline Michiel
02 november 2012 13:14 | #738801
The Eye in the Sky
Avatar
Posts: 17140
Vanuit het veilige, socialistische Nederland hoop ik dat Obama het wordt. Maar wat ik me altijd afvraag is of ik net zo zou 'stemmen' als ik zelf in Amerika woonde. Er heerst daar gewoon een compleet andere opvatting over politiek en de rol van de overheid. Een opvatting waar ook zeker wat voor te zeggen is.

Maar goed, Obama dus. Smile
Laatst bewerkt: 02 november 2012 13:15
offline Marcel
03 november 2012 15:03 | #738820
Return of the King
Avatar
Posts: 6635
Als dit spotje viral gaat...

offline Marcel
04 november 2012 16:29 | #738840
Return of the King
Avatar
Posts: 6635
De laatste polls tonen een kleine voorsprong voor Obama 48% tegenover 47% voor Romney. Echter denk ik dat Romney wint, omdat er in zijn kamp meer enthousiasme is. Obama doet weinig met sociale onderwerpen en gaat door met zijn economische plan(waar sommige mensen de resultaten niet of nauwelijks van merken) dus vooral de ideologische stemmers zullen thuisblijven. Daarbij zie je dat sommige polls: http://www.gallup.com/poll/9442/election-polls-accuracy-record-presidential-elections.aspx de democraten standaard 2% tot 2.5% te hoog inschatten.

De democraten weten dit zelf ook, daarom hebben ze spotjes zoals deze en slepen ze Clinton overal mee naartoe:


Terwijl Romney in de laatste dagen dit soort spotjes draait:
offline Dyon
05 november 2012 01:01 | #738853
Camerajongetje (De enige échte)
Avatar
Posts: 1609
Ik heb geen van beide hun standpunten e.d. bekeken dus inhoudelijk kan ik niet over beide heren oordelen. Wel kan ik zeggen dat als ik moest kiezen op de persoon, ik voor Obama zal gaan. Hij is in mijn ogen een slimmer persoon en ook sociaal een stuk vaardiger dan de gelovige Romney. Helaas zullen de Amerikaanse gekkies aan het langste eind trekken, en zullen we het 4 jaar lang met een gekkie als Romney doen.

Quint, op wie stemt jouw meisje eigenlijk, en wat zijn haar redenen om op die persoon te stemmen? Ik heb het me namelijk altijd al afgevraagd van een echte Amerikaanse :-)
offline Quint
05 november 2012 01:21 | #738854
Ik ben Batman
Avatar
Posts: 23608
Obama natuurlijk, omdat ik dat zei Clown . Haar ouders waren er niet bepaald blij mee (zeer conservatieve, christelijke Republikeinen), maar vier jaar geleden had ik haar ook al omgepraat, dus op zich was dit geen verrassing Cool .

Ze heeft er uiteindelijk ook haar persoonlijke redenen voor, want ze verdiept zichzelf er wel in, maar die weet ik zo niet precies. Ik roep altijd alleen maar dat Obama > Romney.
offline Ruben
05 november 2012 18:40 | #738873
Emperor
Avatar
Posts: 646
Ik vind dat Obama mag winnen. Zijn 'Obama Care' is misschien niet populair bij het volk, maar het is wel een eerste stap naar goeie sociale zekerheid (iets wat wij al evident vinden). Ook heeft hij vele jobs gered (zoals in de auto-industrie in aan de Great Lakes).

Romney daarentegen heeft amper ervaring met besturen, tenzij het over grote bedrijven gaat. Als hij de aanpak van een bedrijf gebruikt voor de VS dan komt dat niet goed!

Jammer dat er vele Amerikanen zijn die niet eens weten waarom ze voor de één stemmen en niet voor de andere. Vreemde verkiezingen als je het mij vraagt. Denk maar aan de Republikeinse burgemeester Bloomberg van New York City die na 'orkaan' Sandy de volle steun gaf aan Obama voor zijn maatregelen.

Ik ben eens benieuwd naar morgen!
offline Michiel
05 november 2012 21:57 | #738879
The Eye in the Sky
Avatar
Posts: 17140
Die actie van Bloomberg vond ik ook maar vreemd, maar een rasechte Republikein is 'ie niet. Hij staat vooral bekend als partij-loos/onafhankelijk. Misschien gaat het hem om eventuele hulp voor de gevolgen van Sandy? De inauguratie vindt pas halverwege januari plaats, dus ik denk dat hij voor steun nog bij Obama aan moet kloppen.
offline Marcel
06 november 2012 00:24 | #738882
Return of the King
Avatar
Posts: 6635
Die actie van Bloomberg vond ik ook maar vreemd, maar een rasechte Republikein is 'ie niet. Hij staat vooral bekend als partij-loos/onafhankelijk. Misschien gaat het hem om eventuele hulp voor de gevolgen van Sandy? De inauguratie vindt pas halverwege januari plaats, dus ik denk dat hij voor steun nog bij Obama aan moet kloppen.

Bloomberg staat als burgemeester inderdaad boven de 'partijen'. Wat opvallender was was dat Chris Christie (Gouverneur en een van Romney's kandidaten voor Vice President) Obama roemde.

Aan de andere kant hebben veel kranten die in 2008 steun uitspraken over Obama nu voor Romney gekozen.

Het blijft ontzettend spannend en dat zegt wel iets over de positie van Obama na de overweldigende hype in 2008. Je kunt zeker zeggen dat hij is afgezeken in de (rechtse)media, maar dat gebeurde met Bush zijn eerste termijn ook. Obama heeft echter acties als de Occupy mars(waar in het begin toch echt 100.000'en mensen in meeliepen) compleet genegeerd. Daarnaast is er in Amerika al in geen 3/4 jaar meer een begroting door de politieke rompslomp heen gekomen.

Romney zal niet het hele land tegen hem in het harnas jagen. Hij kan Obamacare afschaffen, maar zal dan met een eigen systeem moeten komen. Delen van de partij achter Romney zijn compleet geschift, maar Romnney zelf lijkt mij als president(zeker als je kijkt naar hoe hij als gouverneur was) niet eens zo verkeerd.

Overigens voorspellen de poll van Rasmussen en Gallup nu dat Romney wint met 1% meer stemmen dan Obama.(hoewel het natuurlijk in Amerika om staten gaat).
offline Masterswordish
06 november 2012 01:37 | #738884
Forum Myth
Avatar
Posts: 5552
Van mij mag Romney winnen. Levert hilarische Daily Show's op.
offline Quint
06 november 2012 19:33 | #738897
Ik ben Batman
Avatar
Posts: 23608
Van mij mag Romney winnen. Levert hilarische Daily Show's op.


Zo'n antwoord had ik niet van je verwacht, Masterswordish. Teleurstellend.

@Marcel, je noemt ook echt alleen maar de negatieve dingen van Obama, maar vergeet niet wat hij allemaal aan positieve dingen heeft gedaan en dat hij regeert in een zeer zware economische crisis. Romney gaat dat echt niet beter doen.

Wat me overigens opviel: de lijst aan endorsements van bekende Amerikanen bestaat bij Romney veelal uit rednecks of B-artiesten.

Vannacht zullen we het in ieder geval weten!
Laatst bewerkt: 06 november 2012 19:33
offline Masterswordish
07 november 2012 01:23 | #738923
Forum Myth
Avatar
Posts: 5552
Ach, je kan niet iedereen tevreden stellen Yummy
offline Quint
07 november 2012 05:50 | #738927
Ik ben Batman
Avatar
Posts: 23608
Het hoge woord is eruit: Obama mag het nog vier jaar doen!

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de verkiezingen gewonnen en blijft zo ook de komende vier jaar in het Witte Huis.

Dat stellen de Amerikaanse nieuwszenders CNN en NBC. Zij achten de voorsprong van Obama op zijn uitdager de republikein Mitt Romney groot genoeg om dit te melden.

Obama en Romney zijn nog niet in het openbaar verschenen en hebben ook nog niet officieel gereageerd. Obama twitterde wel 'nog vier jaar'.
In de belangrijke swing states Florida en Ohio gaat de strijd nog gelijk op, maar Amerikaanse media melden dat de uitslag in beide staten in het voordeel van Obama zal uitvallen.

Na telling van 90 procent van de stemmen staat Romney in Florida op 49 procent van de stemmen, Obama staat op 50 procent.

In Ohio zijn inmiddels bijna driekwart van de stemmen geteld, op basis daarvan leidt Obama (met 51 procent versus 49 voor Romney).

Ook in Virginia gaan de stemmen gelijk op. Na driekwart van de getelde stemmen staat Romney 50 procent tegenover 49 procent voor Obama.

Swing states
Florida, Ohio en Virginia zijn drie belangrijke 'swing states', Amerikaanse staten met veel zwevende kiezers. Alle ogen waren tijdens het tellen van de stemmen vooral op deze staten gericht, de winnaar hier wint zo goed als zeker ook de uiteindelijke verkiezingen.

Alhoewel Obama en Romney in Florida en Ohio nu nog gelijk opgaan, zijn de regio's waar de stemmen nog niet zijn geteld overwegend democratisch.
In Wisconsin, de vier na grootste swing state met 10 kiesmannen, is meer dan de helft van de stemmen geteld. Obama neemt hier de leiding met 52 procent van de getelde stemmen tegenover 47 procent voor Romney.

Congres
De Republikeinen behouden zoals verwacht een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. De Republikeinen verkregen bij tussentijdse verkiezingen in 2010 de meerderheid in het Huis in handen. Dinsdag werden onder meer de prominente Republikeinen John Boehner en Eric Cantor herkozen.

De Democratische Partij lijkt op stoom om de meerderheid in de Senaat te verdedigen. Kandidaten van de partijen wisten dinsdag een paar goede overwinningen te boeken in Massachusetts en Indiana. In andere staten wisten Democratische senatoren hun zetel met succes te verdedigen.

Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat vormen samen het Amerikaanse congres, de wetgevende macht in de Verenigde Staten.

Ohio
De opkomst van blanke stemmers in Ohio blijft in exit polls steken op 79 procent. In 2008 was dit nog 83 procent. Dit kan slecht nieuws betekenen voor Romney.

Mocht Obama winnen in Ohio dankt hij dit volgens analisten voornamelijk aan het redden van de automobielindustrie met staatsteun. Chrysler en Chevrolet hebben meerdere fabrieken in Ohio en werden door de regering van Obama gered toen ondergang dreigde.

Obama
Obama heeft zoals verwacht een hele rits staten in het noordoosten van het land op zijn naam gebracht, waaronder ook de thuisstaat Massachusetts van Romney.
Naast New York, Connecticutt, Delaware, Maryland, Vermont, Michigan, New Jersey, Minnesota, Hawaï en Rhode Island won Obama ook in zijn eigen Illinois en in de hoofdstad Washington D.C.

Pennsylvania gaat volgens de Amerikaanse zender MSNBC naar Obama. De staat, goed voor 20 kiesmannen, gold niet als een swing state, maar de Democraten waren er niet helemaal gerust op dat Pennsylvania daadwerkelijk voor Obama zou kiezen.
Amerikaanse media melden dat New Hampshire naar Obama gaat. Het is de enige 'swing state' in het doorgaans redelijk linkse New England.

In Colorado gaat Obama nipt aan de leiding nadat de helft van de stemmen zijn geteld, 51 procent voor de president tegenover 47 voor zijn uitdager. Colorado is de vijf na grootste swing state waar 9 kiesmannen zijn te winnen. Er is veel campagne gevoerd die grotendeels wel is stilgelegd na de schietpartij in Aurora.

Romney
Zoals verwacht hebben de kiezers in Indiana en Kentucky met ruime meerderheid gekozen voor Romney. De staten leveren Romney in totaal 19 kiesmannen op.
Ook Texas, Utah, South Carolina, North Dakota, West Virginia, Arkansas, Tennesee, Alabama, Nebraska, Wyoming, Mississippi, Louisiana, Oklahoma, Nebraska, Idaho en Georgia gaan naar de Republikein. In North Carolina wist Obama in 2008 nipt te winnen, maar de staat gaat nu naar Romney.


Ik ben tevreden Smile .
Laatst bewerkt: 07 november 2012 05:51
offline Elm
07 november 2012 13:49 | #738933
Forum God
Avatar
Posts: 5669
Mooi, mooi!
offline Sixth Pegasus
07 november 2012 20:05 | #738941
Knight
Avatar
Posts: 333
Die Amerikaanse politiek boeit me niet heel erg. Ik had stiekem Romney gehoopt omdat ik gewoon benieuwd ben hoe hij zou functioneren als president Omnomnom
offline Jasper
13 november 2012 01:44 | #739053
Forum God
Avatar
Posts: 6895
Obama weinig beloften waar gemaakt? Ik kan me geen president herinneren die meer daadkracht heeft getoond dan hij! Deze man gaat later de geschiedenis in als een van de grootste presidenten die Amerika ooit heeft gehad.. Wat vaak wel het geval is bij Obama dat plannen die hij probeerde door te zetten uiteindelijk afzwakten en daardoor een half doel heeft behaald. Denk aan de twee meest in het oog springende guantanamo bay en health care. Obama treft het politieke lot dat elke regeringsleider treft: mislukkingen worden op zijn conto bijgeschreven, succes kent vele vaders.
Toch zullen we moeten afwachten voor de aankomende vier jaar, maar er is geen enkele aanleiding om sceptisch te zijn. De Daily show en Colbert Report zouden inderdaad grappiger zijn geworden maar voor Amerika, Europa en de rest van de wereld is het een verademing.

B artiesten, red necks maar ook mede mormonen (the Killers) moesten deze B president bovenin de A list zetten. Werkt natuurlijk nooit Smile

Hoera voor Obamao= Smile

PS: http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/obameter/
Laatst bewerkt: 13 november 2012 01:46
offline -Decem10-
10 januari 2014 21:46 | #761329
Member
Avatar
Posts: 119
Obama is niet zo succesvol meer als in 2009-2012...
offline Hoofdletter R
11 januari 2014 12:13 | #761363
Forum Addict
Avatar
Posts: 950
Van mij mag Obama nog wel even lekker blijven zitten. Romney spreekt mij totaal niet aan. Waarom niet? Daaromney!
offline Rolando
11 januari 2014 14:28 | #761380
Senior Member
Avatar
Posts: 154
Gepost door Hoofdletter R op 11 januari 2014 12:13 | #761363
Van mij mag Obama nog wel even lekker blijven zitten. Romney spreekt mij totaal niet aan. Waarom niet? Daaromney!


Vind ik ook. Obama doet het prima
offline Marcel
11 januari 2014 14:36 | #761381
Return of the King
Avatar
Posts: 6635
De geschiedenis kijkt denk ik heel anders tegen Obama's presidentschap aan dan wij nu.

Hij heeft het NSA programma nog meer vrijheid gegeven, is door gegaan met de drone aanvallen die grenzen van landen negeren en is er niet in geslaagd om het Midden Oosten onder 'controle' te houden. Hij laat Assad chemische aanvallen uitvoeren op Syrische kinderen en Al Qaida heeft nog nooit zoveel macht en grondgebied gehad. Ook is de relatie met Rusland nog verder verslechterd. Bovendien hebben de banken, wallstreet en bedrijven onder zijn presidentschap nog meer te zeggen dan onder die van George Bush.

Als ik kijk naar de bende in Egypte, Syrie, Irak, Libië etc. nu dan denk ik dat George W. Bush gewoon 'gelijk' had. Vergeet ook niet dat toen de wereldeconomie in elkaar donderde Bush er voor zorgde dat ook 'onze' banken konden lenen van de 'FED', Amerika heeft onder Obama nog geen dollar gespendeerd om de Eurozone te helpen.
Laatst bewerkt: 11 januari 2014 14:37