ForumGamesOverige platformen ‹ Windows 7 installeren met USB

offline Rico B.
30 december 2015 12:27 | #797578
Forum Junk
Avatar
Posts: 2448
Hallo,

Ik wil graag van dat overbodige klere Windows 10 af dus besloot ik om naar Windows 7 te gaan
Op zolder in een stoffige doos heb ik de installatie disk gevonden maar ik heb geen dvd driver. Dus ik heb via een computer van een vriend de ISO files gekopieerd naar een USB stick.

Ik weet dat je de USB moet booten via Commandprompt (Nederlands: Opdrachtprompt) maar voor derest heb ik geen idee hoe het verder moet.

Mijn laptop kwam uit de doos met Windows 8 of 8.1, één van de twee.

Heeft iemand hier ervaring mee gehad en weet hoe het moet dan hoor ik het graag van je.
Laatst bewerkt: 30 december 2015 12:28
offline wiijordends
30 december 2015 13:05 | #797582
Emperor
Avatar
Posts: 501
Eerst en vooral moet je weten dat windows 10 een rollback functie heeft voor de eerste 30 dagen na installatie.

Er bestaat een kans dat gegevens verloren gaan tijdens een herinstallatie dus maak eerst een back-up van all uw bestanden

Je hebt administrator-privileges nodig om dit te kunnen doen.

Goh, je zou eens moeten weten hoeveel besturingssystemen ik heb moeten installeren van de jaar.

Stap 0 dat je moet ondernemen is de ISO van Windows 7 vinden. Omdat Windows 7 al verouderd is, vind je deze mogelijk moeilijker.

Maar geen nood, hier kan je hem officieel downloaden als je een Windows activatie code hebt (maakt niet uit welke versie):
https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows7

Als je op Windows 8(.1) of Windows 10 gebruikt, klik dan op de iso file. Windows zal deze dan in een "virtuele" disk drive draaien, ook wel is deze niet fysiek aanwezig.

Ga naar computer en open de disk. Je kan de update direct uitvoeren maar ik raad je aan de bestanden naar een USB te kopiëren en de installatie van de stick te runnen.

Meer instructies kan je terugvinden in de installer/updater van Windows. Het is heel eenvoudig, je kan niet veel fouten maken.

Als je voor stabiliteit gaat raadt ik echt een Linux- besturingssysteem aan. (Ubuntu en Dabian zijn wel toffe voor een Linux starter).


CMD heb je hier niet bij nodig.

Laatst bewerkt: 30 december 2015 13:51
offline Paul
30 december 2015 13:41 | #797584
Gaan met die banaan!
Avatar
Posts: 6271
Je kan beter wintoflash gebruiken, een programma wat een cd of dvd op een usb stick voor je zet als boot disk.

Daarnaast moet je de computer starten vanaf de usb stick en dan start de setup vanzelf.
offline Jmaster
30 december 2015 14:24 | #797587
Forum King
Avatar
Posts: 1206
Ik heb afgelopen jaar ook Windows opnieuw geïnstalleerd, je moet inderdaad een programma vinden waarmee je 'opstartmedia' (oid) kunt maken. Microsoft heeft er zelf ook wel een, al zou het me niets verbazen als die het niet doet voor Windows 7.
offline Rico B.
30 december 2015 16:33 | #797595
Forum Junk
Avatar
Posts: 2448
Bedankt! Het is me gelukt! Dankzij wiijordends. Maar ook bedankt voor de andere comments! Het was op een andere manier dan ik had verwacht maar dit ging ook!

Dit topic kan op slot denk ik.
Laatst bewerkt: 30 december 2015 16:35
offline jochem
30 december 2015 17:20 | #797596
Forum Hero
Avatar
Posts: 2751
Persoonlijk snap ik niet waarom je Windows 7 boven Windows 10 wilt. Ik gebruik 10 nu en ik heb er geen problemen mee.
offline Rico B.
30 december 2015 22:37 | #797602
Forum Junk
Avatar
Posts: 2448
Ik gebruik software die ik voordat ik Windows 8 of hoger had nog prima werkte. Maar daarna begonnen ze te crashen en dat soort vage shit. Veel mensen hadden hier problemen mee las ik op vele engelstalige forums.
offline Benjamin
31 december 2015 12:50 | #797626
Forum Legend
Avatar
Posts: 3973
Hebben alle dj's en muzikanten geen Macs?
offline wiijordends
31 december 2015 13:47 | #797628
Emperor
Avatar
Posts: 501
Gepost door -Rico. op 30 december 2015 22:37 | #797602
Ik gebruik software die ik voordat ik Windows 8 of hoger had nog prima werkte. Maar daarna begonnen ze te crashen en dat soort vage shit. Veel mensen hadden hier problemen mee las ik op vele engelstalige forums.


Als dit echt je enig probleem is, acht ik het ook niet nodig om Windows 7 te installeren.
Je kan ook software openen in compatibele modus starten.
In Windows 8.1 of hoger rechtermuisknop op het programma (NIET DE SNELKOPPELING).
Dan kan je kiezen om 1. compatibiliteitsproblemen oplossen of 2. eigenschappen (properties) .

In 1 zal Windows zelf voor geschikte oplossingen zoeken, meestal is dit toch niet wat je verwacht of wil.

In 2 zal je zelf dit oplossen. Gewoon rechtermuisknop, dan kiezen voor eigenschappen. Daarna open je de tab 'compatibiliteit'. In deze tab moet je "Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren:" aan vinken. Vervolgens kies je Windows 7 of ouder. Vervolgens moet je op de knop Toepassen klikken om de wijzigingen door te voeren (niet ok).

Dan zal je software die vroeger werkte, nu ook moeten werken omdat Windows deze in zijn omgeving van vroeger zal draaien.


@Benjamin:
Deze hoor ik dagelijks ook over (graphic) designers Happy .
In deze moderne tijd maakt dit niet meer zo veel uit.
Vroeger klopte dit inderdaad omdat gespecialiseerde of bedrijfssoftware meestal enkel voor Macs werd ontwikkeld. Nu zeker sinds de komst van Xamarin studio wordt dit fenomeen steeds kleiner en kleiner Razz

Laatst bewerkt: 31 december 2015 13:53
offline Rico B.
31 december 2015 15:52 | #797639
Forum Junk
Avatar
Posts: 2448
Gepost door Benjamin op 31 december 2015 12:50 | #797626
Hebben alle dj's en muzikanten geen Macs?


Haha, ja. Mijne moet nog even op zich laten wachten.

wiijordends: ik kwam daar inderdaad pas later achter, heb Windows 10 opnieuw geïnstalleerd en na dat troubleshooter dingetje werkte mijn programma's naar behoren. Pfff, al had ik dit eerder geweten had ik mij veel moeite kunnen besparen.

Laatst bewerkt: 31 december 2015 15:57
offline Chris
31 december 2015 16:11 | #797641
Member
Avatar
Posts: 98
Ik heb zelf geen problemen met Windows 10. Het enige wat ik mis is een Windows Movie Maker (Windows Vista-versie) met een horizontale tijdlijn (en niet die van Windows Live Movie Maker 2012). Ook het gebrek van Windows DVD Maker ligt mij moeilijk. Ik heb na veel zoeken mijn geliefde versies van Windows Movie Maker kunnen installeren, maar die werkt niet naar behoren op mijn Windows 10 (vroeger Windows 8.1 met zijn omslachtigheid) . Zelfs met een troubleshooter.

De door Microsoft gemaakte filmprogramma's zijn niet de beste op de markt, dat weet ik zelf wel. Maar voor een jonge amateurfotograaf/filmer van beeldmateriaal die gerelateerd is aan katten heb ik niets te klagen. Die programma's zijn simpel en overzichtelijk.

Op mijn desktop met Windows 7 werkt alles naar behoren. Maar dat kan ik niet meenemen naar het internaat en andere plaatsen.
offline Rico B.
31 december 2015 16:31 | #797643
Forum Junk
Avatar
Posts: 2448
Ik gebruik na Word bijna niks van Microsoft op windows. Het programma FL Studio werkte opzich wel goed met Windows 10 maar de VST(i) -plugins zoals Sylenth1 werkte niet, gelukkig nu wel. Heb voorderest ook geen ervaring met die Microsoft voor-geinstalleerde troep. Maar je zou zeggen dat Microsofts eigen programma's troubleshooter zou ondersteunen Weird
offline yama
08 januari 2016 20:28 | #798073
Newbie
Avatar
Posts: 1
Ik speel altijd Lego Star wars op me Windows computer en soms ook op me telefoon.