ForumN1ntendoLedenartikelen ‹ [Column] Wii Switch U

offline Rico B.
05 december 2016 20:23 | #811049
Forum Junk
Avatar
Posts: 2443
Met de nieuwe generatie console in zicht en de vele third party supports lijkt Nintendo het totaal anders te gaan doen. Wat de Wii U nauwelijks kreeg krijgt de Nintendo Switch het allemaal, maar dan ook echt allemaal. De hype!

Eén voor allen, allen voor één!
Jaja, al gelijk na de reveal trailer werd het internet overstroomt met enthousiasme, alhoewel de analisten het nog van een hoger gebied aankeken lijkt de Nintendo Switch een mooie start te hebben gekregen. Daarbij komt nog bij dat de beloofde third party support drie keer zoveel is als tijdens de reveal van de Wii U. Met grote ontwikkelaars als Bethesda (bekend van Doom, Skyrim en Fallout) en Activision (Call of Duty) aan boord zal de bemanning van de Switch veel goeds beloven.

nintendo-switch-partners

Switchen tussen handheld en console
De reveal trailer liet triomfantelijk de functies van de Nintendo Switch zien, een draagbare console met een (minimaal) HD display, dat viel al gelijk in de smaak. Overal ter wereld kun je nu The Legend of Zelda en Super Mario spelen, alleen en met je vrienden. Want met de afneembare zogenaamde Joy-Cons controllers kun je de switch als tv zien om bijvoorbeeld op de achterbank een potje te Mario Karten. Hoewel de Joy-Cons er een beetje oncomfortabel uitzien zal dit zeker een leuke toevoeging zijn.

468px-Switch_Setup2

Wii Switch U
Toch zien sommige mensen de Switch als een geupgrade Wii U gamepad, waar de Wii U maar een beperkt bereik heeft kan de Switch overal meegenomen worden. En geruchten gaan dat het touchscreen zal ondersteunen, niets nieuws, denk je. Deze touchscreen vind je ook in smartphones en tablets, bovendien reageert het scherm niet door te drukken maar door storingen in het magnetisch veld hierbij is het mogelijk om met je vinger allerlei handelingen te voltooien, ten slotte ondersteund het scherm multitouch, zoals de naam al zegt, zul je met meerder vingers tegelijk dingen aan kunnen tikken.

Wii Recycle U
Tevens zal de Nintendo Switch vele Wii U ports krijgen zoals Mario Kart 8, Splatoon. Volgens geruchten kunnen we daar ook Super Smash Bros. for Wii U aan toevoegen. En er zullen ongetwijfeld meer ports komen. Persoonlijk vind ik dat een goede zet. De Wii U had zeker een (misschien wel twee) handje(s)vol pareltjes. Zeker als ze er nieuwe content bij doen, en dat doen ze. Bij Mario Kart kun je maar liefst twee items vasthouden en is King Boo een nieuw speelbaar character. Bij Splatoon zijn er nieuwe haarkeuzes.

Vrijdag de dertiende
Mocht je bijgelovig zijn zet je schrap, Vrijdag 13 Januari zal er een uitgebreide live presentatie gehouden worden betreffende de Nintendo Switch. Wat hoop jij te zien of te horen te krijgen. Persoonlijk zal ik graag een blik op de OS willen. Laat het weten hieronder!
Laatst bewerkt: 05 december 2016 20:28
offline Jeroen K.
05 december 2016 23:37 | #811051
PoGo
Avatar
Posts: 2054
Leuke preview! Ik ben benieuwd wat de console ons gaat brengen. Toch moeten we nog meer dan een maand wachten tot de volgende details, maar dat geeft wel meer tijd voor speculatie Smile .
offline Mink
07 december 2016 17:58 | #811156
Darkman
Avatar
Posts: 9999
Leuk om te lezen Rico! Dat mag je wel vaker doen Wink .
offline Rico B.
07 december 2016 22:57 | #811163
Forum Junk
Avatar
Posts: 2443
Zal ik doen! Biertje?