ForumN1ntendoLedenartikelen ‹ De erfenis van gunpei yokoi

offline charlie1
04 oktober 2017 17:13 | #823431
Talent
Avatar
Posts: 8

Vandaag is het 20 jaar geleden dat gunpei yokoi ons verliet. Wie zouden sommigen zeggen.

Wel, de geestelijke vader van metroid en de mede uitvinder van de gameboy en voorheen de papa van de game&watch.

Binnengehaald als technieker toen nintendo nog in zijn kinderschoentjes zat werd hij snel ontdekt door de baas. (Yamauchi) en was hij 1 van die sleutelfiguren dat nintendo mee omvormde tot wat het is.

In 30 jaar dienst zat hij mee aan de wieg van van nintendo's succes en was hij het die de jonge miyamoto onder zijn vleugels nam.

Later toen zijn leerling miyamoto R&D2 zijn concurrent werd zat hij aan het hoofd van R&D1 waar samus, kid icarus (pit) en lolo het licht zagen.

Zijn laatste project werd helaas zijn ondergang. De virtual boy. Het kleine broertje van de vr technologie. Teleurgesteld en beschaamd verliet hij het bedrijf. Na zijn dienst bij nintendo stichte hij zijn eigen bedrijf. Loto laboratory en ging hij een partnerschap met bandai.

Helaas besliste het lot er anders over en liet hij het leven bij een verkeersongeval. (Sommige kwatongen beweerden dat de yakuza erachter zaten in opdracht van yamauchi omdat yokoi teveel bedrijfsinformatie over nintendo wist. Dit werd nooit bewezen.

Zijn vertrek en verlies was voor nintendo een harde klap.

Vooral voor satoru okada die na diens vertrek zijn plaats nam aan het hoofd van R&D1 en voor miyamoto die hem alkes leerde.


Zijn filosofie en herinnering zal altijd bij nintendo blijven. Integenstelling tot mario en zelda bleven samus en pit verweesd achter maar iedere fan die metroid of kid icarus speelt zal steeds met een glimlach aan hem denken.