Xenoblade is een nieuwe RPG van Monolith Software (bekend van onder andere Baten Kaitos) en wordt uitgegeven door Nintendo. In Xenoblade kruip je in de huid van Shulk, wiens dorp is vernietigd door een een groep plunderaars. Shulk blijkt de mogelijkheid te hebben om de Xenoblade te hanteren en dat wapen gebruikt hij dan ook om wraak te nemen. Daarnaast komt hij in contact met andere personages, waaronder de vorige vechter die toegang had tot de Xenoblade.

Spelers mogen een behoorlijk open wereld verwachten die vervolgens naadloos overgaat in een gevecht. Dit wordt nog eens versterkt doordat de game, dat een derde persoons aanzicht biedt, weinig cutscenes heeft.

Xenoblade werd in 2009 aangekondigd onder de naam Monado: Beginning of the World, maar deze naam werd in januari 2010 gewijzigd in Xenoblade. De keuze voor de nieuwe naam komt voort uit het feit dat ontwerper Tetsuya Takahashi zijn hart en ziel in dit spel heeft gestopt. Takahashi was in het verleden verantwoordelijk voor de Xenosaga saga en diens voorloper Xenogears.

Xenoblade is sinds 6 oktober 2010 in Japan verkrijgbaar, maar over een westerse release was geen spraken. Echter, sinds 31 maart 2011 weten we dat Xenoblade in september zal worden uitgebracht in Europa onder de naam Xenoblade Chronicles.

Xenoblade Chronicles

Platform: Wii
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Monolith Software
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 19 augustus 2011