Herinner je je nog dat zenuwslopende level met dat mijnwagentje, waarin je pixelperfecte sprongen moest maken om te voorkomen dat je in de diepte stortte? Bewaar jij ook zoete herinneringen aan de muziek, de bananen, de lianen en de tonnen? Weet je nog hoe je probeerde alle geheime bonuslevels en K-O-N-G-letters te vinden om de game op 101% uit te spelen?

Donkey Kong was één van de eerste personages die de beroemde spelontwikkelaar Shigeru Miyamoto bedacht. Donkey Kong verscheen voor het eerst in Nintendo’s populaire speelhalspel Donkey Kong uit 1981, en werd later overgezet naar het Nintendo Entertainment System (NES) en Game Boy. Op het Super Nintendo Entertainment System (SNES) ging Donkey Kong de strijd aan met het krokodillenleger van King K. Rool in Donkey Kong Country. Het werd één van de bestverkochte 16-bits titels ooit, met wereldwijd ruim negen miljoen verkochte exemplaren.

Tot de dag van vandaag praten mensen nog opgewonden over de maximale score van 101% die in het spel gehaald kon worden. Op internet zijn heel wat filmpjes verschenen waarin wordt gedemonstreerd hoe die legendarische topscore bereikt kan worden, en die filmpjes zijn inmiddels door miljoenen mensen bekeken.

Bijna twintig jaar nadat Donkey Kong Country de wereld van de actiespellen op z’n kop zette, weten de meeste spelers nog heel goed hoe bijzonder die graphics, gameplay en fun voor die tijd waren.

Iedereen die goede herinneringen bewaart aan het machtigste beest in de gamesjungle, zet je schrap: Donkey Kong is vanaf 3 december terug in Donkey Kong Country Returns, exclusief voor Wii. Geniet van geweldige graphics, gloednieuwe omgevingen en – voor het eerst – een tweespelerstand waarin spelers tegelijk met Diddy Kong en Donkey Kong kunnen spelen.

Spelers - oude fans en nieuwkomers - hebben iets heel bijzonders om zich op te verheugen, want hij is terug…

Donkey Kong Country Returns

Platform: Wii
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Retro Studio's
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 december 2010