In Kid Icarus: Uprising speel je met de bevleugelde Pit die het opneemt tegen Medusa. In verschillende levels, zowel in de lucht als op de grond, moet je jezelf langs al het gespuis proberen te worstelen om het verhaal tot een goed einde te brengen. Ook bevat de game een aantal platformelementjes en kun je de game met zes man spelen in de multiplayer mode. Tot slot kun je via speciale AR-kaartjes korte gevechten houden in je eigen woonkamer!

Het verhaal van het spel begint met de terugkeer van Medusa, de koningin van de onderwereld, en haar Underworld Army. De heldhaftige engel Pit strijdt met de hulp van Palutena, de godin van het licht en beschermer van het menselijk ras, tegen de duistere krachten. Pit vecht zowel in de lucht als op de grond tegen Medusa en haar onderdanen.

De Fiend’s Cauldron is een geweldig nieuw systeem waarmee spelers hun spelervaring nauwgezet kunnen aanpassen door bij elke Chapter de Intensity in te stellen van 0.0 tot 9.0. Met een hogere Intensity-instelling worden vijanden agressiever, hebben ze meer energie en slaan ze harder toe, terwijl spelers meer harten en krachtiger bonussen krijgen door ze te verslaan. Spelers kunnen de harten ook gebruiken om nieuwe wapens aan te schaffen. Als standaard is de Intensity ingesteld op 2.0, maar spelers kunnen in stapjes van 0.1 deze instelling nauwkeurig aanpassen. Om de Intensity op te voeren, moeten spelers een steeds groter aantal harten inzetten in de Fiend’s Cauldron. Als de speler tijdens een Chapter verliest, raakt hij wat harten kwijt en wordt de Intensity automatisch verlaagd.

Het brede aanbod aan verzamelbare wapens zorgt ervoor dat je het spel lang blijft spelen. Er zijn negen categorieën wapens, uiteenlopend van Divine Bows tot Shot Claws. Spelers kunnen spelenderwijs kennismaken met de unieke eigenschappen van elk wapen en bepalen welke het meest geschikt is voor hun eigen speelstijl en de verschillende uitdagingen op hun pad.

Pit krijgt tijdens bepaalde delen van zijn avontuur toegang tot speciale voertuigen, zoals de Exo Tank. Pit kan de krachtige driftfunctie van deze tank gebruiken om vijanden te verslaan.

De besturing van Kid Icarus: Uprising is toegespitst op een unieke mix van vliegen, vechten en schieten, met een enorme precisie, snelheid en diepgang waar fanatieke spelers van zullen smullen. De linker hand wordt gebruikt voor de draaiknop, terwijl de rechter de stylus hanteert. Elk exemplaar van het spel wordt geleverd met een gratis standaard waarmee de Nintendo 3DS schuin op een plat oppervlak kan worden geplaatst, zodat spelers kunnen genieten van een heel nieuwe spelbeleving.

Kid Icarus: Uprising ondersteunt het Circle Pad Pro- accessoire, waarmee het een alternatieve besturingsmethode biedt voor linkshandige spelers. Met de Circle Pad Pro kan de speler de stylus in de linkerhand houden en het Circle Pad met de rechter gebruiken.

Kid Icarus: Uprising

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Adventure-shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 6
Releasedatum: 23 maart 2012