Een nieuwe Resident Evil met Chris Redfield en Jill Valentine in de hoofdrol voor de Nintendo 3DS.

Resident Evil Revelations luidt een terugkeer in naar de klassieke spelprincipes van Resident Evil, maar dan in verbluffend 3D. Het spel zit boordevol spannende momenten, die worden verbonden door een zinderende verhaallijn. Resident Evil Revelations speelt zich af in 2005 en bevat nieuwe content die antwoorden en waarheden onthult over de gebeurtenissen tussen Resident Evil 4™ en Resident Evil 5™. Hierdoor krijgen spelers nieuwe inzichten in de hoofdverhaallijn van de serie.

Het gloednieuwe verhaal bouwt de spanning en angst voor het onbekende geleidelijk op, terwijl de spectaculaire actie overweldigend tot leven wordt gewekt in 3D. Naast bekende gezichten als Jill Valentine en Chris Redfield krijgen spelers ook te maken met nieuwe personages en vijanden, waardoor je nooit precies weet wie je wel of niet kun vertrouwen.

Jill en Chris, beide lid van het Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA), hebben twee nieuwe partners: Parker Luciani en Jessica Sherawat. Elk team moet verschillende sporen onderzoeken van de bioterroristische dreiging in Europa en tegelijk uitzoeken hoe het kan dat de terroristen ze telkens weer een stap voor zijn.

Verken diverse berg- en kustgebieden en stap aan boord van een duister en verlaten oceaanschip om de waarheid te ontdekken. Spelers hebben stalen zenuwen nodig om op ontdekkingstocht te gaan in de claustrofobische kamers en grotten, waar groteske gruwelen om elke hoek kunnen schuilen.

Resident Evil Revelations is speciaal ontworpen om optimaal gebruik te maken van de functies van de Nintendo 3DS. Je kunt bijvoorbeeld het touchscreen gebruiken om direct een wapen te kiezen of een voorwerp te gebruiken. Het schietsysteem laat je wisselen tussen een derde- en eerstepersoons perspectief, waardoor je nog meer bij de actie wordt betrokken. Het spel ondersteunt ook het nieuwe slider pad, dat de Nintendo 3DS voorziet van een tweede draaiknop en twee extra schouderknoppen, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om acties te ondernemen.

Zoals het hoort in het survival horrorgenre, moet je onder tijdsdruk opdrachten uitvoeren, puzzels oplossen en ontsnappen aan ontzagwekkende bedreigingen, van zinkende schepen tot zombieaanvallen. Gebruik het touchscreen van de Nintendo 3DS om puzzels op te lossen en voorwerpen te bewaren die niet in je inventaris passen. Je kunt ook de Game Notes gebruiken om aantekeningen te maken, bijvoorbeeld van deuren die je nog niet kon openen. In je uitrusting bevindt zich een Genesis Scanner die je kunt gebruiken om vijanden te analyseren en verborgen voorwerpen te vinden.

Resident Evil Revelations

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 27 januari 2012