Neem de leiding over een groep huurlingen en onderneem samen een avontuur in The Last Story voor Wii.

The Last Story is het nieuwste spel van Hironobu Sakaguchi, de bedenker van Final Fantasy. Het combineert een uniek grafisch ontwerp met een vernieuwend real-time gevechtssysteem en een verhaal over kameraadschap. Spelers verkennen locaties vol geheimen op Lazulis Island, het centrum van een mensenrijk. Hier speelt zich een drama af dat de vijandigheid tussen twee oude rassen doet oplaaien. Zael is een van de huurlingen onder jouw leiding. Deze krijger beschikt over zeldzame krachten en is geobsedeerd door de gedachte dat hij ooit een eervolle ridder wordt. Maar wanneer Zael en de huurlingen de hoofdstad van het eiland bereiken en bij officiële zaken worden betrokken, ontdekken ze dat je eer nooit voor lief kunt nemen.

Centraal in The Last Story staat het gevechtssysteem dat van de spelers tactische samenwerking vraagt. Door de speciale "Gathering"-vaardigheid te gebruiken, richt alle agressie van de vijand zich op het personage dat je bestuurt. Hierdoor worden medestrijders vrijgemaakt om specifieke taken te verrichten of aanvallen te doen en hun gezondheid te herstellen. De balans in Gathering-gebruik is van essentieel belang, want je kunt niet klappen blijven incasseren.

The Last Story betrekt je meer bij de dramatiek van elk gevecht door de tussenscènes van filmkwaliteit naadloos over te laten gaan met de gevechten. Ook bespreken de personages belangrijke onderdelen van de plot tijdens het normale spel, zodat het verhaal op gang blijft zonder dat de actie wordt stopgezet. Door de keuze voor automatische of handmatige aanvallen kunnen spelers van elk niveau de uitdaging aan hun vaardigheden aanpassen. En als je het idee hebt dat je de fijne kneepjes van het vechten al kent, dan is er nog een heel andere manier om je vaardigheden te testen: de coöperatieve en competitieve online gevechten voor twee tot zes spelers.

The Last Story

Platform: Wii
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Mistwalker
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 6
Releasedatum: 24 februari 2012