Hoe lang kun jij overleven in de vervallen en besmette wereld van ZombiU? De nieuwe survival-horror game exclusief voor Nintendo’s Wii UTM. ZombiU is één van de zeven titels van Ubisoft die tijdens de release van de Nintendo Wii UTM beschikbaar is.

Ubisoft Montpellier, de studio achter beruchte titels zoals From Dust™, Beyond Good & Evil en Ghost Recon Advanced Warfighter, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling. ZombiU plaatst spelers in het midden van Londen circa 2012, waar een uitbraak de bevolking heeft besmet, hen van hun menselijkheid heeft vernietigd en hen in hersenloze monsters heeft veranderd jagend op het vlees van de weinige resterende overlevenden. Deze angstwekkende first-person shooter neemt alle horror, chaos en spanning die je terugvindt in het beste van het horror genre en voegt oorspronkelijke interactieve elementen toe. De game bevat een uniek dood mechanisme dat spelers in het lichaam van een andere overlevende plaatst telkens wanneer ze sterven. Zo kunnen ze hun oude, besmette zelf opzoeken en neerhalen, hun materiaal opnieuw te pakken krijgen en zien of ze nu net een beetje langer in leven kunnen blijven.

ZombiU laat de innovatieve functies van de Nintendo Wii U™ Controller zien en creëert nieuwe game ervaringen die niet mogelijk zijn op andere consoles. De Nintendo Wii U™ Controller fungeert als de spelers ultieme survival kit, genaamd de "Bug Out Bag." De Bug Out Bag is een rugzak met alle mappen, tools, wapens en materiaal dat spelers kunnen terugvinden in de verwoeste stad. ZombiU zal ook gebruik maken van de Nintendo Wii U™ gamepad’s touchscreen, gyroscoop en camera om een voelbare verbinding tussen de gamers en de in-game wereld te maken. Tot slot bevat ZombiU een multiplayer adversarial modus waarmee een speler in staat is de rol op te nemen van de ‘Zombie Master’, waarmee vijanden gestoord en beheerst worden via een top-down view op de Nintendo Wii U™ controller terwijl de tweede speler vecht om te overleven op het grote scherm in een first-person shooter view met de klassieke Wii Controller™ en Nunchuk™ controllers.

"ZombiU is een donkere en griezelige game dat gamers graag opnieuw en opnieuw zullen spelen," aldus Guillaume Brunier, producent bij Ubisoft. "ZombiU maakt gebruik van de voordelen van de Wii U en zal een launch titel zijn waar iedereen zijn tanden in wil zetten.

ZombiU

Platform: Wii U
Genre: First Person Survival Horror
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 30 november 2012