Dragon Quest X Mezameshi Itsutu no Shuzoku Online (vertaald: Dragon Quest X The Five Awakening Races Online) komt naar de Wii en Wii U. Het betreft een MMORPG, maar er zit ook een (korte) singeplayer in verwerkt.

Een Europese verschijningsdatum is nog niet bekend, maar Japanners kunnen al een tijdje aan de slag met de MMO Dragon Quest X. Een forse verandering ten opzichte van de reguliere Dragon Quest-spellen, die vooral voor de eenzame speler bedoelt waren. Ook hier kun je in je eentje eerst kennis maken met de grootse wereld in het spel, maar na een paar uur is het de bedoeling dat je de stap naar online maakt.

De speler zal hierbij maximaal drie verschillende karakters aan kunnen maken om het avontuur aan te gaan. In totaal kent Dragon Quest X zes rassen: Ogre, Elf, Dwarf, Pukuripo, Weddies en Humans. Deze rassen kunnen ieder verschillende jobs aannemen, waaronder Warrior, Priest, Mage, Martial Artist, Thief en Minstrel. Ook is het mogelijk om gedurende het avontuur te wisselen van job.

Het spel is speelbaar met de Wii Remote en Nunchuk, Classic Controller of Classic Controller Pro. Het is bovendien mogelijk om een USB toetsenbord te gebruiken. Het is de eerste Dragon Quest X die intern bij Square Enix wordt ontwikkeld en niet door Level-5 of een andere studio.

Dragon Quest X

Platform: Wii U
Genre: MMORPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: Onbekend