Bravely Default is een nieuwe RPG voor de Nintendo 3DS, gemaakt door ontwikkelaar Silicon Studio (bekend van onder andere 3D Dot Heroes). Het spel zal veel gebruik maken van augmented reality features en men heeft veel nadruk gelegd op de unieke, grafische stijl. Het spel wordt daarbij voorzien van diverse cutscenes. Ook op muzikaal gebied pakt de game flink uit met vele nieuwe composities en flink wat voice-overs voor de dialogen. De game belooft volgens uitgever Square Enix verder een goed uitgewerkte RPG-ervaring te worden met een grote overworld, battles en een spannend verhaal.

Het gevechtsysteem is veelal gebaseerd op die uit Final Fantasy V: turn-based en met multi-hit combinatie moves. Het job-systeem, hetgeen je personage definieert in zijn vaardigheden, lijkt veel op het systeem uit Final Fantasy: The 4 Heroes of Light, hetgeen waar Bravely Default door velen als spirituele opvolger van wordt gezien.

Het verhaal van Bravely Default: Flying Fairy speelt zich af in Luxendarc, het gebied van licht en schaduw. Binnen dit gebied zijn vele landen te vinden waar de verschillende hoofdpersonages uit komen. De hoofdpersonages zijn Agnès Oblige, een 17-jarig meisje, Tiz Orrior, een jongeman, Edea Lee, een 15-jarig meisje, en Ringabel, een tienerjongen. Al gauw blijkt Tiz Oria de uitverkorene te zijn om de Warrior of Light te worden, waarbij hij wordt bijgestaan door de drie eerder genoemde personages. Anies Oblige is echter op zoek naar de Wind Crystal om deze van de duisternis te bevrijden en krijgt hierbij hulp van de Crystal Spirits. Tegelijkertijd wordt ze achtervolgd door de Jobmasters van de Air Force uit haar thuisplaats Eternia, hetgeen voor veel complicaties zorgt in het avontuur.

Nieuwe informatie uit het Japanse blad Jump leert ons dat Bravely Default: Flying Fairy ook StreetPass ondersteunt. Een dorpje genaamd Norende Village is bij het aanschouwen ervan één grote ruïne. Door mensen tegen te komen via StreetPass kun je het weer levendig maken door nieuwe bewoners te introduceren. Dit zal er dan uiteindelijk voor zorgen dat het stadje weer op zal bloeien. Ook SpotPass zou moeten helpen bij het verkrijgen van meerdere bezoekers.

Bravely Default

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Silicon Studio
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 december 2013